Bartek1989 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Firmowe vivaro po 3 latach używania w serwisie nawet filtra paliwa nie zmienili. Z łaska olej wymienili... Fakt że auto więcej stoi niż jeździ, przelotu może ze 20 tys. Filtry powietrza i kabinowe oczywiście też nie ruszone. Auto jest na długoterminowym wynajmie a teraz firma wykupić chcę to może dla tego tak olewają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Może Land Cruiser? Miałem okazje się przejechać lekko podniesionym na ATkach... i przestałem się rozglądać za innymi Robiłeś w swoim jakieś modyfikacje, zabudowy itp co mógłbyś polecić/pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Nie, jeżdżę jak fabryka stworzyła. Jedyna zmiana to lakierowanie proszkowe felg i zmiana opon na całoroczne AT. Jako wyposażenie dodatkowe wrzuciłem sobie do bagażnika aluminiową skrzyneczkę z liną holowniczą, kablami rozruchowymi, saperką i takimi popierdołami. A i jeszcze dziabnąłem sobie światełko na trzepak z przodu, do płoszenia zwierzyny w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 A dawno nie bylo pisane to ja cos napisze. Panowie, przekręcil mi sie Forester ... tzn serducho mu padło. Remont tego silnika to koszt rowny wartosci auta - odpada. Sprzedaż w takim stanie ... o ile sie uda to pieniadza z tego nie bedzie. Zostaje wymiana silnika. Macie jakies doświadczenia w tych tematach? Ryzyko spore ale jak napisalem wczesniej to jedyna opcja jaka widzę na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Przerabiałem temat, lepiej zrobić remont na dobrych częściach niż przekładkę(trupa na trupa). Po remoncie 200tys bez problemów. Szybciej zgnije niż padnie motor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Hanz. Remont lub przekładka silnika w tym modelu opłaca się tylko jak reszta jest w minimum dobrym stanie. Z kupnem używanego i montażem jest o tyle niebezpiecznie, że za chwilę stanie się to samo. Tak jak pisze kolega wyżej, jedynie remont a i to w wypadku gdy reszta minimum na 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Przerabiałem temat, lepiej zrobić remont na dobrych częściach niż przekładkę(trupa na trupa). Po remoncie 200tys bez problemów. Szybciej zgnije niż padnie motor.Ile taki remont kosztowo wyszedł?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Z tego co sie orientowalem to remont jakies 10-13k ... sporo jak do auta ktore warte jest 15k ... stan auta oceniam na dobry inaczej nawet nie myslalbym o naprawianiu. Nie idzie jakos takiego silnika przed montazem sprawdzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Z tego co sie orientowalem to remont jakies 10-13k ... sporo jak do auta ktore warte jest 15k ... stan auta oceniam na dobry inaczej nawet nie myslalbym o naprawianiu. Nie idzie jakos takiego silnika przed montazem sprawdzic?[/quo Byłem już pewny kupna subaru forester pod łódkę ale po przeczytaniu opini,forum ,regulacji zaworów zwłaszcza przy gazie dałem sobie spokój….???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek TJ Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 5 lat temu remont kosztowal niecale 4tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 (...) Nie idzie jakos takiego silnika przed montazem sprawdzic?Idzie - rozebrać i zobaczyć co ma w środku. Tylko sumarycznie koszt chyba wyjdzie porównywalny z remontem. ;-)Będąc w podobnej sytuacji, sprzedałem samochód za grosze, kupiłem drugi, dzień albo dwa przed umówionym terminem wymiany silnika, nie żałuję.Wymiana silnika to loteria, chyba że znasz dawcę i jesteś pewien jego stanu.Remont kosztuje, ale jak zrobiony dobrze to wiesz co masz.Jak się nie kręć plecy z tyłu.Jeśli uznałbym, że chcę ten samochód chcę mieć jeszcze kilka-kilkanaście-kilkadziesiąt lat, to remontowałbym, jeśli nie, szukałbym drugiego, chyba że faktycznie znalazłbym jakiś pewny silnik na wymianę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 @hanz priva wysłałem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 5 lat temu remont kosztowal niecale 4tystakie anomalia (już?) nie występują Dzięki panowie za porady - decyzje jakąś muszę podjąć sam ... sprawę utrudnia fakt, że ja naprawdę polubiłem to auto z wszystkimi jego wadami co utrudnia takie zdroworozsądkowe myślenie ... ehh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 takie anomalia (już?) nie występują Dzięki panowie za porady - decyzje jakąś muszę podjąć sam ... sprawę utrudnia fakt, że ja naprawdę polubiłem to auto z wszystkimi jego wadami co utrudnia takie zdroworozsądkowe myślenie ... ehhMoże wady nowego nabytku zrekompensują Ci wady starego z nawiązką A tak serio - czy tylko silnik od forestera pasuje do tego modelu czy można zrobić swap z innego auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2022 Może wady nowego nabytku zrekompensują Ci wady starego z nawiązką A tak serio - czy tylko silnik od forestera pasuje do tego modelu czy można zrobić swap z innego auta?Jeśli znasz jeszcze marki co wsadzają takiego boksera pod maskę to pewnie się da 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czebaczek1 Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Ale jaki rocznik jaki silnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 2004, 2.0 SOHC ej201 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2022 Hmm dziwne to raczej pancerny silnik. Mam takiego samego forka jako wedkowóz. Łączę się w bólu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 2004, 2.0 SOHC ej201Można tam wszczepić 1.9 tdi, albo 1.8 turbo z audi. Fajnie się to odpycha już. Jeżeli remont robiony u dobrego mechanika to nie będzie kosztował więcej niż 8 tysięcy. Odezwij się na priv mogę pomóc. Ceny dla województwa lubelskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 (edytowane) 2004, 2.0 SOHC ej201To są silniki nie do uwalenia, poza tym, kwoty remontu o których piszesz, tyczą się silników turbo z imprez WRX czy STI EJ20X. Co dokładnie powiedział ci mechanik odnośnie remontu? Co jest do wymiany? Edytowane 8 Sierpnia 2022 przez count_martin3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Szukam do firmy D-Maxa albo Hiluxa, podwójna kabina albo półtorówka. Ktoś coś? Nowy Isuzu, czas oczekiwania ponad pół roku, Toyota...lepiej nie mówić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Pomyśl nad Navara jeszcze . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Szukam do firmy D-Maxa albo Hiluxa, podwójna kabina albo półtorówka. Ktoś coś? Nowy Isuzu, czas oczekiwania ponad pół roku, Toyota...lepiej nie mówić...Pół roku to dużo w dzisiejszych realiach?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertus Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Słyszałem że ssangyong mussa jest od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Pół roku to dużo w dzisiejszych realiach??Pół roku, to ciągle o pół roku za długo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi