Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Ciąga ktoś łódź volvo xc60 w automacie? Jak to auto się sprawuję do takich zadań? Usterkowość automatów w volvo to fakty czy mity?

Poszukaj grupy na FB " Volvo XC60 " sporo informacji od uzytkowników . Ogólnie bardzo przyjemne wozidło. Małem auto z 2012 roku 2.4d 5 cylindrów, AWD. Co do automatu to już wspamniana wyżej systematyczna wymiana oleju. Może być loteria - nie wiadomo jak ktoś dbał....

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Audi A4 allroad quattro - nigdy mnie nie zawiodła. Na haku 1400 kg, a slipy bywają dużo gorsze ;)

No takim slipie to stara jawka by dała radę. :⁠-⁠D

Pokaż jak sobie radzi na piasku plażowym, albo błocie śliskim.

Edytowane przez Pietruk
  • Like 2

Ciąga i woduje ktoś łódź audi allroad 3.0D A6 C6?

Kumpel tym ciąga i woduje, to czołg. Moje a4b6 quattro daje spokojnie radę w każdej sytuacji, a a6c6 to łódkę ze slipem wyciągnie. Dobre opony i jest mało samochodów które wjadą w dziki teren tak daleko jak allroad.

Edytowane przez Matteoo
  • Like 1

2 litry dizel, to klekocze ;)

Co do gorszych slipów - jak mi się kiedyś trafi to nagram ;)

Zazwyczaj mierzę siły na zamiary, to naprawdę 1400 kg, z plaży na Bałtyku takim małym samochodem bym tego nie wodował.

Mam B8 Allroad z CAHA i potwierdzam. Auto do tańca i różańca.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 2 miesiące temu...

Jako ,że o samochodach było tu wiele informacji wrzucę tu "newsa"  !

Możliwe ? czy jednak kit ktoś napisał ?

https://www.linkedin.com/posts/tomasz-lisowski-120787228_fitfor55-activity-7122670099802578944-C-K-?utm_source=share&utm_medium=member_android   

• Like 1

Sytuacja identyczna jak na szczycie klimatycznym z tą różnicą, że tam dyktowali ludziom jak mają co2 ograniczać podczas gdy sami latali odrzutowcami, a tu chcą kasę na wydrę wyszarpać, a sami jeżdżą autami o pojemności minimum 3 litrów i według nich gaz to do zapalniczek się nadaje. Może się w końcu ludziska obudzą i staną w szeregu aby coś z tym zrobić.

• Like 7

Emisja CO2 z aut spalinowych stanowi 5-6% całej emisji. Ograniczenia powinny być w innym miejscu. Sądzę, a jest to tylko mój osąd, że emisja CO2 przy produkcji samochodu jest znacznie większa.

Przecież to o kasę chodzi a nie o jakąś ekologię

Chcą nas skubać i tyle

• Like 5

Parlament Europejski 8 czerwca przyjął stanowisko ws. nowych norm emisji dwutlenku węgla dla samochodów osobowych i dostawczych. Poparto propozycję, która zakłada, że do 2035 redukcja emisji z silników osiągnie 100 procent. Poziom emisji z aut spalinowych w całej UE ma więc w ciągu kilkunastu lat spaść do zera.

W głosowaniu w Parlamencie Europejskim udało się jednak wprowadzić poprawki dotyczące aut produkowanych przez firmy sprzedające rocznie mniej niż 10 tysięcy modeli. W praktyce oznacza to przedsiębiorstwa produkujące samochody luksusowe. Na wyjątku skorzystają więc np. włoscy producent tacy jak Ferrari, Bugatti i Lamborghini – podaje portal Euractiv, zajmujący się polityką UE.  

Kto bogatemu zabroni .

• Like 2