huligan77 Opublikowano 27 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2024 (edytowane) A czy na forum mamy kogoś, kto profesjonalnie zajmuje się sprowadzaniem samochodów z zagranicy?A skąd chcesz sprowadzić i ewentualnie jakiego auta szukasz? Edytowane 27 Stycznia 2024 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Wściekły w nowym mundurku i glanach 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 W razie gdyby jednak coś poszło nie tak, diesel zawsze da radę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Edytowane 22 Marca 2024 przez guciolucky 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Oklejany, czy lakier? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Oklejany, czy lakier?Raptor pewnie albo pokrewny. @gucioluckyZlecałeś komuś robotę czy sam?Też mam wóz do pomalowania i się waham czy robić czy płacić. Ile trzeba szykować? Edytowane 22 Marca 2024 przez MatB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Autko przepiękne aby tylko armia go nie przywłaszczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanz Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Forek piekny. Pytanie czy raprotem rudą przykryleś czy była robiona jakaś konserwacja? Pytam bo jako wlasciciel forka wiem ze rudą ma w DNA. I tez podpianm sie pod pytanie czy sam czy bylo zlecenie i jaki ew. Koszt takiej operacji ... to ostatnie moze byc na priv. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 No przecież Gucio już pisał o tym: Opony do samochodu - Page 8 - Cafe jerkbait.pl - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing - Page 8 posty od 150 poczynając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 To auto ma zero rudej, jest kompletnie wyremontowane, zakonserwowane i pomalowane Raptorem. Zleciłem specjaliście, miłośnikowi marki i renowacji. Sam również jestem miłośnikiem japońskiej motoryzacji i mam/miałem kilka aut tej marki. Zgniłe są egzemplarze z Niemiec, Holandii itd natomiast kupione we Włoszech są zdrowe jak rydze, wszystkie kupuję z włoskich salonów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Skoro się podoba... Gdzieś w głowie mam pomysł na starego Hilluxa, również wdzięczne rybowozy. Zielony to aspiowóz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Gucio super auto... Taki Forek wywołuje u mnie bardzo pozytywne emocje???? Myślę, że jeszcze przyciemnione szyby dodały by mu "uroku"???? Mnie inna marka wozi na ryby... Od zeszłego roku też w raptorze ???? Edytowane 22 Marca 2024 przez ŁukaszGD 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Szarego jeszcze nie widziałem, ładnie wygląda. Kolega ma niebieskiego XTeka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Dziękuję... Ale kozak ten niebieski...???????????? Edytowane 22 Marca 2024 przez ŁukaszGD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Zastanawiam się czy go nie kupić ale...żona by mnie zabiła za te stare śmietniki. Najpierw muszę jej kupić hybrydę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ŁukaszGD Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Kupuj póki są... Mówię Ci... Dobrze, że moja żona woli V6???????????? Edytowane 22 Marca 2024 przez ŁukaszGD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Zastanawiam się czy go nie kupić ale...żona by mnie zabiła za te stare śmietniki. Najpierw muszę jej kupić hybrydę Kupuj, kupuj, a tego zielonego ja z chęcią przygarnę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Mnie to takie coś na ryby wozi Myślę nad zmianą ale szkoda mi jej trochę 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Mój na rybach jeszcze nie był, teraz montaż haka.Mam do wyboru dwie opcje - oczywiście oba wypinane. 13 Pin , wiązka dedykowana. 1. AutoHak/Steinhoff za 33502. Westfalia za 4200 Co wybrać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teetee Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Ja woduję się tym. Komfort może średni, za to slipem może być byle dojście do wody. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 (edytowane) Mnie to takie coś na ryby wozi Myślę nad zmianą ale szkoda mi jej trochę Bo te sroki to fajne są ???? Edytowane 22 Marca 2024 przez Marcipas 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Mój na rybach jeszcze nie był, teraz montaż haka.Mam do wyboru dwie opcje - oczywiście oba wypinane. 13 Pin , wiązka dedykowana. 1. AutoHak/Steinhoff za 33502. Westfalia za 4200 Co wybrać? IMG-20240113-WA0000.jpegWeź westfalie . Przynajmniej ja bym wziął ,kupiłem do Mondeo wypinany i jest do dziś ,zero luzów po wpięciu i rdza jakoś tej odkuwki ( główki ) nie atakuje. W Passacie maiłem jakiś inny to ruda szybciej go atakowała jak mazdę Co to wiązki to też dedykowaną ale najpierw sprawdź może audi jest już przygotowanie pod instalację haka. Do Outlandera też byłem zdecydowany na Westfalię ale nie podobało mi się to ,że po wypięciu haka było widać korpus gniazda belki haka . No tragicznie to wygląda i jeszcze jest poniżej zderzaka. A wypinany musiał być bo mam oprócz podnoszenia klapy bagażnika opuszczany tylny pas nad zderzakiem . Znalazłem hak WITTER-a (firma ma powiązania z Westfalią) odpinany ,gniazdko obracane i chowane .Nic nie widać po odpieciu haka. jest pięknie.Wracając do 13 PIN bierzesz okrojoną czy pełną ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Weź westfalie . Przynajmniej ja bym wziął ,kupiłem do Mondeo wypinany i jest do dziś ,zero luzów po wpięciu i rdza jakoś tej odkuwki ( główki ) nie atakuje. W Passacie maiłem jakiś inny to ruda szybciej go atakowała jak mazdę Co to wiązki to też dedykowaną ale najpierw sprawdź może audi jest już przygotowanie pod instalację haka. Do Outlandera też byłem zdecydowany na Westfalię ale nie podobało mi się to ,że po wypięciu haka było widać korpus gniazda belki haka . No tragicznie to wygląda i jeszcze jest poniżej zderzaka. A wypinany musiał być bo mam oprócz podnoszenia klapy bagażnika opuszczany tylny pas nad zderzakiem . Znalazłem hak WITTER-a (firma ma powiązania z Westfalią) odpinany ,gniazdko obracane i chowane .Nic nie widać po odpieciu haka. jest pięknie.Wracając do 13 PIN bierzesz okrojoną czy pełną ?Nie wiem czym się różni ale chyba pełną, rowery też będę woził na haku. O Steihof/Autohak też słyszałem że mogą być problemy z montażem/demontażem. Raczej nie jest przystosowane pod montaż haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 Nie wiem czym się różni ale chyba pełną, rowery też będę woził na haku. O Steihof/Autohak też słyszałem że mogą być problemy z montażem/demontażem. Raczej nie jest przystosowane pod montaż haka.Już Ci wytłumaczęWtyczka 7 pin ,taka starego typu Tu masz w niej podstawowe światła w przyczepie bez świateł cofania - 7 żył w instalacji . 7 po stronie gniazdka i 7 po stronie wtyczkiNastępna ,to okrojona 13 pin ,która w rzeczywistości ma 8 pinów Tu masz też podstawowe światła w przyczepie plus światło cofania czyli 8 żył po stronie wtyczki i 8 żył po stronie gniazda 13 pin czyli w samochodzie.I jeśli masz zamiar ciągać przyczepę towarową czy też platformę na rowery to takie rozwiązanie w zupełności Ci wystarczy. Pełnie 13 pin czyli realnie jest tam 12 żył przewodu jest przewidziane do przyczepy kempingowej. Dodatkowe cztery żyły czyli 8+ 4 =12 podpinasz do auta i masz plus ( zasilanie ) po zapłonie i zasilanie stałe. Każde z nich z oddzielną masą .Po zrobieniu pełnej instalacji 13 pin masz możliwość zasilania lodówki w czasie jazdy jak również ładowanie akumulatora ,który masz w przyczepie to po zapłonie . Przewód ze stałym plusem masz do oświetlenia w przyczepie , kranów z wodą , prysznic itp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2024 A ma ktoś doświadczenie, porównanie haków?również za chwilę będę montował w jeepie i mam dylemat steihof czy westfalia?musi być wypinany od spodu lub elektryczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi