albercik2 Opublikowano 27 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2024 (edytowane) To ja z innej beczki może być i 4x4. Czy może ktoś wie gdzie w Lubelskim bądź oscienych mogę obejrzeć na żywo toyotę sienna ostatniej generacji i albo lub Hyundai-a Staria. Wersję silnikowe bez różnicy chodzi mi głównie o wymiary bagażnika i czy jest możliwość montażu uchwytów do wózka inwalidzkiego. Edytowane 27 Kwietnia 2024 przez albercik2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekmaj Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Piszecie że hybryda nie nadaje się do ciągnięcia przyczepy. To ciekawe.Jeżdżę już 3 służbowym Lexusem RX i ciągam kilka razy w roku przyczepę. Poprzednie 2 RX450h z powodzeniem ciągały moją łódkę i slipowały ją.Mój znajomy ciągą dużą przyczepę kempingową w wakacje NX350h po całej europie i jest zadowolony. A jeździ załadowany na max w 4 osoby + rowery na dachu. Ciekawe tu teorie się pojawiają ale chyba wygłaszane przez osoby które nie bardzo się znają.Nie piszę oczywiści że to auta do slipowania w ciężkim terenie bo to nie taki typ samochodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 To ja z innej beczki może być i 4x4. Czy może ktoś wie gdzie w Lubelskim bądź oscienych mogę obejrzeć na żywo toyotę sienna ostatniej generacji i albo lub Hyundai-a Staria. Wersję silnikowe bez różnicy chodzi mi głównie o wymiary bagażnika i czy jest możliwość montażu uchwytów do wózka inwalidzkiego. Wygogluj sobie ogłoszenia sprzedaży w twojej okolicy , może będzie oferta sprzedaży. Wtedy zadzwoń i pogadaj i myślę ,że jak ktoś już sprzedaje furę to nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 No właśnie nie takie to proste gdzie nie dzwonie to auto do sprowadzenia jeszcze w USA to akurat o toyotcie z Hiundaiem widziałem jedno ogłoszenie i to w Szczecinie to już wolę do Berlina pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Ja kupuje hehehJak będę miał coś na wydaniu ciekawego to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 A co do ciągnięcia przyczep to każdym autem można przewieź łódkę i zwodować gorzej z wyciągnięciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 https://www.auto-swiat.pl/ev/porady/hybrydy-i-auta-elektryczne-nie-moga-holowac-przyczep-obalamy-mity/9m2s0w4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Piszecie że hybryda nie nadaje się do ciągnięcia przyczepy. To ciekawe.Jeżdżę już 3 służbowym Lexusem RX i ciągam kilka razy w roku przyczepę. Poprzednie 2 RX450h z powodzeniem ciągały moją łódkę i slipowały ją.Mój znajomy ciągą dużą przyczepę kempingową w wakacje NX350h po całej europie i jest zadowolony. A jeździ załadowany na max w 4 osoby + rowery na dachu. Ciekawe tu teorie się pojawiają ale chyba wygłaszane przez osoby które nie bardzo się znają.Nie piszę oczywiści że to auta do slipowania w ciężkim terenie bo to nie taki typ samochodu.Nie tylko w tym temacie ciekawe teorie się pojawiają. W temacie kołowrotków i wędek również. Tak to jest, jak ma się zero pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 28 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2024 (edytowane) Mój Auris touring sport z 2013 nie ma homologacji do ciagania przyczepy. Mogę założyć hak ale tylko pod bagażnik rowerowy. Wszystko zależało od świadomości zamawiającego auto. Ja kupiłem demonstracyjny i nie miałem wplywu. Nie wiem jak było/jest przy suwach, W moim aucie żeby ciągać przyczepę trzeba było domówić dodatkowy pakiet chłodzenia baterii czy jakoś tak. Specjalistą nie jestem. Więc podejrzewam, że właśnie z takich przypadków biorą się opinie "nie da się" ???? Edytowane 28 Kwietnia 2024 przez Marcipas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Nie tylko w tym temacie ciekawe teorie się pojawiają. W temacie kołowrotków i wędek również. Tak to jest, jak ma się zero pojęcia. Po to jest forum, żeby każdy mógł wyrazić swoje zdanie. Gdyby wszyscy mieli takie samo zdanie, to zamiast forum powstanie kółko wzajemnej adoracji. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Otóż to co napisałeś jest totalna bzdurą ale jednak, o zgrozo, powszechną praktyką. Forum jest do wymiany informacji a nie wyssanych z palca teorii czy zupełnych bzdur, które wprowadzają w błąd. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Każdy ma swoje spostrzeżenia i swoje zdanie jak również doświadczenia życiowe i trzeba to uszanować a nie od razu ganić że stek bzdurdla jednego autem "terenowym" będzie już Skoda z napędem 4x4 dla innego dopiero Land Cruiser 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Stelvio nie za lekkie do ciągania cięższych zestawów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 (edytowane) Stelvio nie za lekkie do ciągania cięższych zestawów?Moj przyjaciel ma Stelvio z tym mocniejszym 2 litrowym silnikiem, ciaga Finvala Rangy 510 i widzialem jak wyjezdza z na prawde ciezkich slipów. On jest tym autem zachwycony Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 29 Kwietnia 2024 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Każdy ma swoje spostrzeżenia i swoje zdanie jak również doświadczenia życiowe i trzeba to uszanować a nie od razu ganić że stek bzdurdla jednego autem "terenowym" będzie już Skoda z napędem 4x4 dla innego dopiero Land Cruiser Masz racje absolutną z tym, że kazdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Fajnie byloby jednak gdyby ta opinia poparta była wlasnymi doświadczeniami a nie wyczytanymi w internecie informacjami albo historyjkami od kolegi co ma kolege. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 29 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2024 (edytowane) Kiedyś woziłem trochę jachty motorowe po Europie starym niezawodnym Puchem GE 280 z 1988 roku. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka W terenie też dawał radę. I takie cygara też się trafiały 36" 2.motory po 600 KM waga 6500 kg. Edytowane 29 Kwietnia 2024 przez MietekK 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Nie gadaj że 6.5 tony na przypale ciągałeś gdzieś dalej poza mariną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 (edytowane) Hamulce pneumatyczne + dobry hak tzw,, maul kuplung" chyba tak się to pisze z atestem wpisany w dowód oraz trzy osie hamowane i wtedy można. No i oczywiście prawko C. E bo do tego najbardziej się czepiali przy kontroli. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka Różne landary się woziło. Edytowane 30 Kwietnia 2024 przez MietekK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Moj przyjaciel ma Stelvio z tym mocniejszym 2 litrowym silnikiem, ciaga Finvala Rangy 510 i widzialem jak wyjezdza z na prawde ciezkich slipów.On jest tym autem zachwycony Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNiestety mam cięższy zestaw.Obecnie używam Forka XT z 2006, ale szukam czegoś nowszego i cięższego właśnie.Myślę o Tiguanie Allspace lub Skodzie Kodiaq, oba w TDI 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MietekK Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 A to mój ostatni traktorek jaki miałem. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Niestety mam cięższy zestaw.Obecnie używam Forka XT z 2006, ale szukam czegoś nowszego i cięższego właśnie.Myślę o Tiguanie Allspace lub Skodzie Kodiaq, oba w TDI 2.0 Znajomy ciąga dużą, prawie 6 metrową lodz Volvo xc90 i tez jest super zadowolony. Ja teraz kupilem V90 cross country, dosc ciezkie auto ale do ciagania przyczepy sprawdza sie super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2024 Ja mam zapiętą przyczepę do Volvo V60 CC - sprawdza się doskonale (stałe 4x4 w Volvo robi swoje, prześwit 21cm, acz auto dosyć ciężkie - DMC=2300, wiec zostaje 1200 na przyczepę z łodzią). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Panowie, nie mam nigdzie Volvo w rodzinie. Drogie to to w serwisie i utrzymaniu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 (edytowane) Panowie, nie mam nigdzie Volvo w rodzinie. Drogie to to w serwisie i utrzymaniu? PozdrawiamJa mam w domu dwa Volvo. v90 cc i xc60 - tym żona jezdzi, poki co sie nic nie dzieje oprocz jakichś pierdół z elektroniką, ktore jednak wymagaly wizyty w serwisie. Kupowalem je jako nowe z wydluzoną do 5 lat gwarancją wiec jak sie cos zepsuje to bedzie problem Volvo. Przeglad co 30 tys kosztuje cos kolo 2 tys. W moim wymieniam olej co 10 i to koszt jakies 600 zl (cos kolo tego). U zony co rok, bo ona kilometrow kręci tyle co kot napłakał Wczesniej kupilem xc70cc, ktore mialo sluzyc tylko do ciagania łodki. Po jakims roku jednak stwierdzilem, ze to bez sensu i poszlo w ludzi. Mialem je kolo roku - nic sie nie wydarzylo oprocz wymiany jakichs plynow. Ceny czesci są podobne jak w grupie VW. Wczesniej mialem wlasnie auta z grupy VW ale skutecznie sie na nie obrazilem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 1 Maja 2024 przez kruz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 1 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2024 Ja swoje V60 CC kupiłem używane (4-letnie) i jeżdżę 3ci rok: nic się nie dzieje, tylko standardowe serwisy co roku (800-1000 zł) + na starcie od razu zmieniłem olej w skrzyni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi