haja1978 Opublikowano 7 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 Ale w Was nienawiści. Lubię wsadzić patyk w mrowisko. Spokojnie. Żartowałem. Jezdze Fabią w lpg. Ona tak nie potrafi. Internet to takie miejsce gdzie można się wypłakać i komuś nawrzucać. Nie płakać. Łowić. Ryby biorą.Internet to też takie miejsce gdzie można swobodnie pierdolić trzy po trzy albo pisać bezrefleksyjnie prowokacyjne teksty i później jeszcze poużalać się na tych, którzy je krytykują albo biorą zbyt dosłownie, nie czując "wysublimowanego" żartu autora... Dlatego Krzysiu może łów ryby, podobno biorą. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Post rózgasia przypomniał mnie kilku moich znajomych i jednego znajomego mojego ojca, który to zginął pod kołami Kamaza, ale jego rekord to 35 minut starą Zakopianką do Białki. Zwykle zajmowało mu to 40-45 minut. Mam obecnie znajomych , którzy mają takie czasy już na nowej Zakopiance do Zakopanego.Ale najbardziej godnym pożałowania był jeden z moich wykładowców , z którym miałem mocno na pieńku. Ale u niego w sesji poprawkowej można było bardzo łatwo zaliczyć przedmiot. Bo jadąc nad morze miał gdzieś wszystkie fotoradary i przychodził plik pamiątek z wakacji a każda pamiątka wtedy to było min. 500zł i 10 pkt bo najmniejsze przewinienie jakie miał to 180/40 i jeszcze uwiecznione wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu. Ale nawet nie to mnie w gościu wkurzało ,że jeździł jak wariat z zoną i dwójką małych dzieci na pokładzie , nie to ,że potem szukał frajerów do obdarowania mandatami , ale to ,ze chłop maksymalnie oszczędzał na oponach i w najlepszym wypadku miał jakieś najtańsze chińskie , ale zwykle kupował jakieś najtańsze bieżniki. A dodam jeszcze ,ze gość zwykle miał max 4 letnie auto klasy wyższej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 (edytowane) Panowie z jazda nie ma żartów. Trzeba uważać i myśleć za siebie i za innych. Oby tyle wyjazdow na ryby ile powrótow. To czym na te ryby jeździcie. Bo ja skodą scout Edytowane 8 Maja 2024 przez rózgaś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Bo ja skodą scoutZ kurą na masce na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Pepe uwierz mi że zawsze tak uważałem że skoda ble. Kiedyś już miałem jechać po Forestera i kumpel mówi są takie oktavki 2 scout. Pojechałem zobaczyłem i kupiłem w ciemno. Jezdze nią 5lat mam 408tys nalotu . Nie chcę innego auta. Pod moje zapotrzebowania 200km trasy i 200m Bangladeszu wystarcza mi w pełni. Z przyczepą leci beż dyskusji. Piachu trochę się boi luźnego ale mam 2 kratki pomostowe jakieś smieci z budowy. Kilka razy utopiłem ale tylko jak zwątpilem w połowie przejazdu. Jak rozwalę kupie drugą identyko. Mam jedną zasadę. Jak Ci szkoda auta na ryby to nie jest to auto na ryby. Zero ograniczeń 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2024 Nigdy nie twierdziłem że skoda jest bee 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 11 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2024 Jaki olej polecacie do automatów S-Tronic/DSG (Audi Q5 )? Lać oryginalny VW/Audi w serwisie czy jest coś lepszego ? Wkrótce stuknie 50 000 km i czas na zmianę.Ja zalewam z Fuchsa do aut z DSG 6 i 7 biegów. https://olejefuchs.pl/fuchs-pentosin-ffl-2-1-litr.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrvyxBhAbEiwAEg_KgjynWUyfb-z7CBB241Z8c82869jT56mLINJktlqd6711OG-l650QxxoCj0oQAvD_BwE Zresztą same ASO robiło mi serwis olejowy skrzyni na moich częściach i mówili że bardzo dobry olej. Podobno ten produkt swego czasu był zalewany w oryginalne bańki. Katalogi do Audi Q5 pokazują że powinieneś mieć zalane to : https://olejefuchs.pl/fuchs-titan-pentosin-ffl-52529-1-litr.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwrvyxBhAbEiwAEg_KgoXsDI36hBan5io--B-Dk9l7v6q1HXmkiqs6irfRpbK61_SoBWxj_xoCuAIQAvD_BwE Zadzwoń sobie do nich w poniedziałek i poproś o prawidłowy dobór oleju do twojej skrzyni biegów. Ps. Przy okazji ogarnij sobie olej i koniecznie filtr w Haldexie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 16 Maja 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2024 Do holowania i slipowania Sempera 380W, oraz codziennego użytku. Lub inne Wasze propozycje z tej półki cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 3 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2024 Czy jest może nadal na forum kolega pracujący w przedstawiciela Forda? Prosił bym o kontakt, potrzebuję zakupić Turneo Custom z dotacją PEFRON. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haukii Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 Ale w Was nienawiści. Lubię wsadzić patyk w mrowisko. Spokojnie. Żartowałem. Jezdze Fabią w lpg. Ona tak nie potrafi. Internet to takie miejsce gdzie można się wypłakać i komuś nawrzucać. Nie płakać. Łowić. Ryby biorą.Smiechom nie było końca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haukii Opublikowano 17 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2024 Post rózgasia przypomniał mnie kilku moich znajomych i jednego znajomego mojego ojca, który to zginął pod kołami Kamaza, ale jego rekord to 35 minut starą Zakopianką do Białki. Zwykle zajmowało mu to 40-45 minut. Mam obecnie znajomych , którzy mają takie czasy już na nowej Zakopiance do Zakopanego.Ale najbardziej godnym pożałowania był jeden z moich wykładowców , z którym miałem mocno na pieńku. Ale u niego w sesji poprawkowej można było bardzo łatwo zaliczyć przedmiot. Bo jadąc nad morze miał gdzieś wszystkie fotoradary i przychodził plik pamiątek z wakacji a każda pamiątka wtedy to było min. 500zł i 10 pkt bo najmniejsze przewinienie jakie miał to 180/40 i jeszcze uwiecznione wyprzedzanie w niedozwolonym miejscu. Ale nawet nie to mnie w gościu wkurzało ,że jeździł jak wariat z zoną i dwójką małych dzieci na pokładzie , nie to ,że potem szukał frajerów do obdarowania mandatami , ale to ,ze chłop maksymalnie oszczędzał na oponach i w najlepszym wypadku miał jakieś najtańsze chińskie , ale zwykle kupował jakieś najtańsze bieżniki. A dodam jeszcze ,ze gość zwykle miał max 4 letnie auto klasy wyższej. Może zdradzisz chociaż co to za uczelnia bo to mega ciekawe praktyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Uff, i zmęczyłem cały wątek. Opinie są różne i przeróżne a marek pojazdów się przenerwiło sporo.Powiem tak, poszukuje do 30tys auta na ryby , łódka + graty 300 kg .Napęd na 4 koła - dość wypychania na piaszczystych slipach i szukania betonowych.Autko mało się psujące, tanie w eksploatacji ( części, paliwo ).Wygląd nie koniecznie byle nie zardzewiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Ma być dzielne na autostradzie, czy raczej w ruchu lokalnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Raczej tak, bo autostrada też po drodze na ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Jeśli ma być dzielne w terenie i w miarę jeździć autostradą, a do tego tanie w eksploatacji to Dacia 4x4 w gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Tak też myślałem.Jeszcze RAV 4 i Suzuki Jimi brałem pod rozwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Tak też myślałem.Jeszcze RAV 4 i Suzuki Jimi brałem pod rozwagę.Patrz również ile możesz na haku powiesić, zobacz sobie również skoda scout lub yeti jeśli bagażnika może nie być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziad Wodny Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) Jeśli ma być dzielne w terenie i w miarę jeździć autostradą, a do tego tanie w eksploatacji to Dacia 4x4 w gazie Trudno się nie zgodzić. Może jeszcze jakaś Vitarka. Edytowane 29 Lipca 2024 przez Dziad Wodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 (edytowane) Scout super, może jeszcze Sharan, cady......4x4 Edytowane 29 Lipca 2024 przez Marcipas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Tak też myślałem.Jeszcze RAV 4 i Suzuki Jimi brałem pod rozwagę.Jimny to bardzo dzielne autko ale raczej średnie do ciągania, a na autostradę to już w ogóle się nie nadaje. Chyba, że inaczej jest z tym nowym modelem, z nim styczności nie miałem. Podejrzewam jednak, że może być podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2024 Mam w super stanie Forestera SH, 150KM benzyna z LPG, czarny, 4x4, autostrada super, wodowanie to pestka, hak wbity w dowód ale nigdy fizycznie go nie posiadał. Uważam, że na twoje potrzeby, świetne auto. Mam je 5 lat u siebie więc wszystko jest na tip top. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2024 (edytowane) Mam w super stanie Forestera SH, 150KM benzyna z LPG, czarny, 4x4, autostrada super, wodowanie to pestka, hak wbity w dowód ale nigdy fizycznie go nie posiadał. Uważam, że na twoje potrzeby, świetne auto. Mam je 5 lat u siebie więc wszystko jest na tip top.Wyślij mi więcej info o tym forku. Co prawda szukam outback IV ale forka też biorę jako jedną z opcji. A może ktoś posiada jakieś inne ciekawe auto benzyna pod gaz, które pociągnie i zwoduje łódź, do tego zapakuje dzieciaki z żoną i pojadę na wakacje?Najlepiej outback IV lub forester SJ. Edytowane 30 Lipca 2024 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2024 Mam w super stanie Forestera SH, 150KM benzyna z LPG, czarny, 4x4, autostrada super, wodowanie to pestka, hak wbity w dowód ale nigdy fizycznie go nie posiadał. Uważam, że na twoje potrzeby, świetne auto. Mam je 5 lat u siebie więc wszystko jest na tip top. Poproszę fotki i więcej info na jego temat i cenę na PRV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2024 Uff, i zmęczyłem cały wątek. Opinie są różne i przeróżne a marek pojazdów się przenerwiło sporo.Powiem tak, poszukuje do 30tys auta na ryby , łódka + graty 300 kg .Napęd na 4 koła - dość wypychania na piaszczystych slipach i szukania betonowych.Autko mało się psujące, tanie w eksploatacji ( części, paliwo ).Wygląd nie koniecznie byle nie zardzewiałe Ja od dłuższego czasu planuje ...tylko coś mi nie idzie .... rozstać sie z moim Rextonem (3 auta z 4x4 uterenowione w domu to za dużo - do tego pies nie powinien tak wysoko wskakiwać i zeskakiwać z bagażnika -ale sentymentalny jestem za bardzo). Prawdziwa terenówka na ramie, z reduktorem, diesel, hak, fabryczne brodzenie do 70cm, pół dom przewieźć można ...przespać się .. autostradą 120-130 komfortowo leci. Najlepsza relacja ceny do wartości użytkowej jakiej doświadczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 30 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2024 Tak też myślałem.Jeszcze RAV 4 i Suzuki Jimi brałem pod rozwagę.Miałem Vitare 1, a obecnie posiadam LC120. Z doświadczenia wiem, że musisz zadbać samemu o ramę, bo w obu markach będzie korodować. Oczywiście nie mówię, że jestem najmądrzejszy i znam wszystkie modele samochodów, ale nawet dość solidnie wykonany LC, który stoi od 7 lat w garażu podziemnym i niewiele jeździ, wymagał w tym roku ponownej konserwacji ramy. Plus pamiętaj, że samochód na ramie w trasie jest mniej komfortowy, niż „cywilne” auto, więc zastanowiłbym się, jak bardzo jest Ci potrzebna „rasowa” terenówka, a na ile „cywilne auto” z dobrym napędem 4x4. Wodowanie na slipach sugeruje, że to drugie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi