Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Mój Outlander długo po gwarancji też się załapał na akcję serwisową.

Sam byłem zdziwiony  ,że po takim czasie ale  wszystko wyjaśnili mi w serwisie .   Było ryzyko pożaru więc akcja zagrażająca życiu . Bujnąłem się do innego miasta bo szybciej mi zaoferowali tą akcję.

Info dostałem listem  poleconym. Druga sprawa to poszło też info o tej akcji  do Cepiku i teraz gdybym olał sprawę i nie stawił się na akcji  to przy najbliższym przeglądzie w OSKP nie dostałbym przeglądu na rok . A gdybym auto sprzedał przed przeglądem to nowy właściciel nie zarejestrowałby pojazdu na siebie dopóki by nie stawił się na akcji serwisowej. Tak to zorganizowali .Cepik i WK !!

Gdy są jakieś drobnostki to akcją obejmują auta na gwarancji a jak już jest coś poważnego to nawet kilka lat po gwarancji naprawią. 

Mój Outlander długo po gwarancji też się załapał na akcję serwisową.

nawet kilka lat po gwarancji naprawią.

Z ostatniej chwili. Przyszedł list z HONDA POLSKA, zapraszają na wymianę poduszki powietrznej w Hondzie CR-V 1997 rok. To nawet nie kilka lat po gwarancji.

Do mnie tez przyszło o sprawdzenie i wymianę poduszki w Mondeo z 2008. A auta już jakiś czas nie mam

Artur, tak sobie pomyślałem ,że przecież w takich starszych sprowadzanych samochodach przez handlarzy jest sporo powypadkowych .Wstawiane ćwiartki czy też atrapy poduszek to były na porządku dziennym ,może nie we wszystkich a w bardzo wielu przypadkach. I teraz może się okazać na takiej akcji ,że tam poduszki ni ma  :o  

Cześć,

Noszę że zamiarem kupna Suzuki Grand Vitara II, 4x 4 zależało by mi na już zamontowanym haku i instalacji gazowej- przeglądam znane portale sprzedażowe jednak za każdym razem napotykam jakieś kwiatki.

Czy może któryś z kolegów z forum, ma na sprzedaż ( tak abym nie wtopił) ww, model, bądź ma coś godnego polecenia. Na co zwrócić uwagę. Planuję wydać max 20-23 tys.

Autko będzie służyło do ciągania łódki jak i do poruszania się w mieście.

• Like 1

Cześć,

Noszę że zamiarem kupna Suzuki Grand Vitara II, 4x 4 zależało by mi na już zamontowanym haku i instalacji gazowej- przeglądam znane portale sprzedażowe jednak za każdym razem napotykam jakieś kwiatki.

Czy może któryś z kolegów z forum, ma na sprzedaż ( tak abym nie wtopił) ww, model, bądź ma coś godnego polecenia. Na co zwrócić uwagę. Planuję wydać max 20-23 tys.

Autko będzie służyło do ciągania łódki jak i do poruszania się w mieście.

Jakiś czas temuteż szukałem takiej GV w budżecie 40 tysi ,po obejżeniu kilku sztuk dałem sobie spokój mimo że autko bardzo mi się podobało. Ruda tańczy jak szalona ,dziurawe progi ,nadkola ,podłogi itp. ,itd

• Like 1

Szkoda ,ze się dopiero teraz obudziłeś, bo kumpel miał na sprzedaż Grand Vitarę 2,7 V6 4x4  120 tys. przebiegu bez gazu i haku ( założyłbyś -przynajmniej będziesz wiedział dokładnie co i jak)  .Drugi właściciel - pierwszy miał taki kaprys i kupił nowe auto jak dolar był po 2zł w USA i sprowadził je do Polski. Masę awantur z tego powodu było bo wszyscy z mordą gdzie był rozbity - nie był ani w USA ani  w Polsce. Obydwoje wsadzili w to auto worek kasy bo np. auto miało mega fajne orurowanie , cos tam majstrowali by silniku by zwiększyć moc . Dwa komplety alufelg z praktycznie z dwoma kompletami opon po 1 sezonie. Obydwoje traktowali to auto jako zabawkę . Terenu auto nie widziało , zero rdzy , naprawdę super stan .Tylko ,że z USA.  Sprzedawał go cos ponad pół roku - wreszcie puścił za 16 tys. gościom  z Ukrainy jakiś tydzień temu .Nawet jak usłyszałem za ile go oddaje to myślałem czy go sobie nie przygarnąć bo wiem jak to auto było zadbane . 

• Like 1

Szkoda ,ze się dopiero teraz obudziłeś, bo kumpel miał na sprzedaż Grand Vitarę 2,7 V6 4x4 120 tys. przebiegu bez gazu i haku ( założyłbyś -przynajmniej będziesz wiedział dokładnie co i jak) .Drugi właściciel - pierwszy miał taki kaprys i kupił nowe auto jak dolar był po 2zł w USA i sprowadził je do Polski. Masę awantur z tego powodu było bo wszyscy z mordą gdzie był rozbity - nie był ani w USA ani w Polsce. Obydwoje wsadzili w to auto worek kasy bo np. auto miało mega fajne orurowanie , cos tam majstrowali by silniku by zwiększyć moc . Dwa komplety alufelg z praktycznie z dwoma kompletami opon po 1 sezonie. Obydwoje traktowali to auto jako zabawkę . Terenu auto nie widziało , zero rdzy , naprawdę super stan .Tylko ,że z USA. Sprzedawał go cos ponad pół roku - wreszcie puścił za 16 tys. gościom z Ukrainy jakiś tydzień temu .Nawet jak usłyszałem za ile go oddaje to myślałem czy go sobie nie przygarnąć bo wiem jak to auto było zadbane .

????

Sprzedawał go cos ponad pół roku - wreszcie puścił za 16 tys. gościom  z Ukrainy jakiś tydzień temu .Nawet jak usłyszałem za ile go oddaje to myślałem czy go sobie nie przygarnąć bo wiem jak to auto było zadbane . 

Kuźwa za 16 tysi trzeba było pisać na jerku brał bym na zapas :) 

• Like 2

Problem z nowymi "terenówkami" za 400tys. jest taki, że nie są terenówkami, a po pierwszym wyjeździe w teren już nie będą warte 400tys.

Wyjechałem kiedyś nad Wisłę nowym SUVem i powiem tak, większość udało się wypolerować. Cześć ran po gałązkach grubości spaghetti została na zawsze.

To zostanie w sferze marzeń, to jedyny egzemplarz i zapewne nigdy nie powstanie kolejny

Ja chciałbym tylko tego - https://www.toyotapl.com/swiat-toyoty/nowosci/nowa-toyota-land-cruiser-legendarna-terenowka-z-najnowszymi-technologi

To tą wersje widziałem w tygodniu w salonie Krk  :D

• Like 1

Problem z nowymi "terenówkami" za 400tys. jest taki, że nie są terenówkami, a po pierwszym wyjeździe w teren już nie będą warte 400tys.

Wyjechałem kiedyś nad Wisłę nowym SUVem i powiem tak, większość udało się wypolerować. Cześć ran po gałązkach grubości spaghetti została na zawsze.

Ja tam mam takie auto w teren może nie 400 tyś ale 300+ warte i jest 100% terenówką i po 3 latach użytkowania nadal wygląda dobrze, a w terenie jestem codziennie no ale jak się nie umie jeździć to można szybko auto załatwić  ;)  

Po mój następny “samochód rodzinny” Tylko myślę, aby jednak sprowadzić go w benzynie. Mimo że 2,4l benzyna brzmi jak żart w tym samochodzie.

A ja czekam na krótką wersje bo długi mi nie potrzebny 90% jeżdżę sam na ryby  ;) tylko nie wiem czy będzie krótka wersja  :D

• Like 1

Ja tam mam takie auto w teren może nie 400 tyś ale 300+ warte i jest 100% terenówką i po 3 latach użytkowania nadal wygląda dobrze, a w terenie jestem codziennie no ale jak się nie umie jeździć to można szybko auto załatwić ;)

“Nie umie jeździć”, czy po prostu “nie jeździ w pewne miejsca”? ???? Czasami jeżdżę ścieżkami, gdzie składam lusterka w LC. X5 bym tam nie wjechał, bo samochód odrapany na 100%. (Pomijam, że x5 rysuje się od samego patrzenia, porównując nawet do BMW generacji F).

• Like 1