Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe jak oni mają zakazać remontu samochodów .

Chyba części zlikwidują z sklepów .

Panowie z tym zakazem to propaganda ruskich troli. Powyciągali jakieś stare propozycje UE na które się państwa członkowskie nie zgodziły i to dawno upadło. Teraz sieją zamęt jedynie i tyle w temacie.

Dajcie sobie na luz z takimi wstawkami bo jeszcze jaki wrażliwy na zawał zejdzie.

Edytowane przez darek63
  • Like 2

Ruskie nie ruskie .

Jeszcze nie dawno nie wierzyłem w wiele spraw  dotykających życia zwykłych ludzi .

Teraz wiem i jestem pewien że wiele spraw w UE robionych jest bez wiedzy obywateli UE .

Wprowadzono już w UE podatek od CO2 dla rolników  do tej pory nie do pomyślenia .

Poczytajcie sobie tylko dokładnie jakie przeglądy mają mieć zwykłe nasze domy i jakie będą dodatkowe koszty .

Ja nie mogę wynająć lokalu bez audytu .

Po prostu samochód nie przejdzie przeglądu technicznego , dokładnego  i  do domku wrócisz lawetą .

• Like 4

Akurat to, że jest generalnie do bani i idziemy na dno to nie potrzeba nikomu mówić. Każdy już to odczuwa na własnej skórze (czytaj we własnej kieszeni przez eko złamasów - czyli biznes). Ja jedynie odniosłem się do tej starej propozycji która upadała, a ruskie farmy troli to teraz wyciągają jak wiele innych takich, i sieją zamęt. Innych tematów nie chcę nawet poruszać, bo ani temat o tym, a i nerw szkoda.

Kolega z piłki z Orlika dostał w zastępstwie to auto,pojeździł po lesie w kopnym piasku i wyskakiwał komunikat o przegrzanym napędzie.Pewnie da radę łódź wyrwać ale,nie wiem jak z tym piłowaniem na piaszczystym slipie,bez esp może ok ,ale na włączonym będzie moc odcinało. Mi w foresterze  X-mode daje na koło (nawet jedno które ma przyczepność) całą parę.

W CRV nie wiem jak,może weź na jazdę próbną tą Hondę.

Witajcie, czy ktoś z szanownego grona posiada Hondę crv 6 gen. 2024 ? Interesuje mnie napęd awd czy radzi sobie na dzikim piaszczystym slipie z łodzią 500-700 kg

w 6 gen hybrydzie masz przyczepkę hamowaną maks dmc 750 kg a niehamowaną zdaje się 400. Co ty chcesz tym ciągać? Chyba że z US jeszcze 1.5  silnik bo takie egzemplarze tez są. 

p.s. mam V gen 1.5 jbc. 

Edytowane przez rower26

Wezmę ale łódki nie dadzą podpiąć, dzięki za info.

Tego piachu raptem kilka metrów, 10 max

…Żeby subaru paliło mniej …

Czemu nie?

1. Zmień salon. Jak auto ma hak, a Ty chcesz kupić nowe to łachy nie robią. Podpisujesz papier o jazdę próbną i jak nie utopisz i oddasz całe nikomu nic do tego co robiłeś.

2. Jak nie ma haka to ciągnij po piachu na kółku i haku do holowania. 

3. Weź na dzien takie auto z wypożyczalni.

Szkoda kupić drogie auto które nie spełnia wymagań.

Edytowane przez Qh_
  • Like 1

600 dmc bez hamulca

Doczytałem, fakt, niehamowana 600 kg. Czyli tyle samo ile w mojej 1.5. Jeśli napęd dołączany działa tak samo jak u mnie to będzie pan zadowolony. Nie zdarzyło mi się jeszcze zakopać. Choć wiadomo nie jest to terenówka. Wyciągałem parę łódek kolegów gdzie np Tiguan ale fwd nie dał rady. IV generacja ponoć miała najgorszy napęd na 4 koła. Ciągam przyczepkę hamowaną dmc 900. Na wyjazd do Szwecji jak załadujemy łódź to na pewno całość te 900 kg przekracza. Bez gratów w łodzi całość szacuję że ok 750-800 kg waży.

Edytowane przez rower26

Czemu nie?

1. Zmień salon. Jak auto ma hak, a Ty chcesz kupić nowe to łachy nie robią. Podpisujesz papier o jazdę próbną i jak nie utopisz i oddasz całe nikomu nic do tego co robiłeś.

2. Jak nie ma haka to ciągnij po piachu na kółku i haku do holowania. 

3. Weź na dzien takie auto z wypożyczalni.

Szkoda kupić drogie auto które nie spełnia wymagań.

Ale gdy poszło coś nie tak ,gdybyś się zakopał w piachu to kto Cię wyciągnie ?

Weź kumpla i jedzcie na dwa auta ,on z łódką  a Ty demonstracyjnym autem nad wodę i tam robicie testy . Aha nie zapomnijcie liny może się przydać na tą nową moto technologię  :D  

edytka : źle zacytowałem  :o

Edytowane przez M a r a s

Doczytałem, fakt, niehamowana 600 kg. Czyli tyle samo ile w mojej 1.5. Jeśli napęd dołączany działa tak samo jak u mnie to będzie pan zadowolony. Nie zdarzyło mi się jeszcze zakopać. Choć wiadomo nie jest to terenówka. Wyciągałem parę łódek kolegów gdzie np Tiguan ale fwd nie dał rady. IV generacja ponoć miała najgorszy napęd na 4 koła. Ciągam przyczepkę hamowaną dmc 900. Na wyjazd do Szwecji jak załadujemy łódź to na pewno całość te 900 kg przekracza. Bez gratów w łodzi całość szacuję że ok 750-800 kg waży.

Tak czy siak mało, mój zestaw ma 650 kg będzie trzeba albo zmienić przyczepę albo wybrać inne auto

Szkoda bo auto fajne i tryb holowania posiada.

Edytowane przez Radbraw
  • Like 1

Tak czy siak mało, mój zestaw ma 650 kg będzie trzeba albo zmienić przyczepę albo wybrać inne auto

Szkoda bo auto fajne i tryb holowania posiada.

Jak miałbym brać teraz bulwarówkę do ciągania łodzi to popatrzyłbym na mazdę cx 60 3.3d. trzeba będzie trochę dołożyc do CR-V ale imho warto. O ile hybrydy w tej cx 60 są mocno kłopotliwe to ludzie bardzo chwalą tego diesla. Paliwo wącha a mocy mu nie brakuje. Sam choruję na Subaru ascent ale to tylko USA.

Jak miałbym brać teraz bulwarówkę do ciągania łodzi to popatrzyłbym na mazdę cx 60 3.3d. trzeba będzie trochę dołożyc do CR-V ale imho warto. O ile hybrydy w tej cx 60 są mocno kłopotliwe to ludzie bardzo chwalą tego diesla. Paliwo wącha a mocy mu nie brakuje. Sam choruję na Subaru ascent ale to tylko USA.

Diesel odpada…strefa czystego transportu itp

Ale diesel całościowo dla środowiska przez wiele lat jest mniej obciążający niz hybrydy.

Myślę, ze już za kilka lat będziemy jeździć na wodorze. Na dziś jeszcze drogi uzysk, obawy o bezpieczeństwo, ale jak sie technologia rozwinie … No właśnie, jak sie rozwinie to produkcja wodoru może być tania i powszechnie dostępna. No właśnie, powszechna … a to duży problem dla wielkich tego świata. Znam gościa który ma swoją produkcje H2. Będę się widział w piątek. Podpytam.

I tak mnie natchnęło. Wczoraj pracowałem piłą - dwusów prosty na gaźniku, kosiarka prostacka czterosuwowa spalina, dmuchawa - dwusów. Niestety ostatnimi czasy więcej spałam takimi urządzeniami paliwa niz motocyklem. O łódce juz nie wspomnę. Nikogo to nie obchodzi. Na szczęście. Ani niemieckiego stihla ani skandynawskiej husquarny … czemu? Bo biznes wielkich jest na samochodach. To tam trzeba ludzi dusić pod przykrywką ekościemy … No i ewidencja jest i przeglądy …. Oj żebym nie wykrakał …

• Like 6

Myślę, ze już za kilka lat będziemy jeździć na wodorze. Na dziś jeszcze drogi uzysk, obawy o bezpieczeństwo, ale jak sie technologia rozwinie … No właśnie, jak sie rozwinie to produkcja wodoru może być tania i powszechnie dostępna. No właśnie, powszechna … a to duży problem dla wielkich tego świata. Znam gościa który ma swoją produkcje H2. Będę się widział w piątek. Podpytam.

Na terenie kombinatu będą produkować wodór - Aktualności - LoveKraków.pl

W Krk właśnie ruszają z inwestycją  :)  

Tak większe wykorzystanie taczek jest wskazane jak się to wszystko obserwuje.

Ale kiedyś mi jeden rolnik powiedział: „a widział pan, żeby kiedyś syty protestował?”. Za dużo mamy. I nie widzimy, ze tracimy powolutku to co najważniejsze, czyli wolność.

• Like 4

A możesz powiedzieć co jest kłopotliwe w tych hybrydach? Czy tylko poczytałeś w internecie ?

Diesel w cx 60 jest świetny, strefy czystego transportu się nie boi bo ma spełniać nie wprowadzone jeszcze euro 7....

A możesz powiedzieć co jest kłopotliwe w tych hybrydach? Czy tylko poczytałeś w internecie ?

Diesel w cx 60 jest świetny, strefy czystego transportu się nie boi bo ma spełniać nie wprowadzone jeszcze euro 7....

zaczytane na forach mazdy. Niestety nie jestem w stanie przytoczyć konkretnych bolączek ale nie jest to odosobniony przypadek wśród użytkowników.

No właśnie są to pojedyncze przypadki aut z początku produkcji. W moim odczuciu mimo że lubie polatać i posłuchać diesla w tym aucie to hybryda jest mega i jeżeli miałbym gdzie ładować codziennie to jest to świetne rozwiązanie. Jezdzi się cicho płynnie, tanio i szybko. W wislanym błocie trochę lepiej się jezdzi dieslem, jednak to spore i niskie auto wiec za daleko w błotko nie polecam wjeżdżać, cx 5 dużo lepiej sobie radzi. Ps. Nie wyczytałem tego na forach Mazdy ;)

Miał ktoś do czynienia z Vitarą 1,6 w dizlu ? Jak to się odpycha ,, zwłaszcza w napędzie 4x4 ? Trochę mam awersję do silników mniejszych niż 2 litry. Wiem , wiem w jaką stronę idzie dzisiejsza motoryzacja. Pytam bo znajomy chce mnie cos takiego sprowadzić po bardzo okazyjnej cenie. I tylko dlatego myślę nad zakupem, bo ma jeszcze w ofercie w równie okazyjnej cenie F11 4x4 i ma tego 2litrowego dizelka , ale tego się podobno wystrzegać jak ognia.