Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Zima w tym roku daje ostro w kość , ale to dobry wędkarski prognostyk . Po takiej długiej zimie ryby są bardziej skore do współpracy . Jak na razie trzy razy musiała pójść saperka do roboty , pomimo dobrych zimówek.Raz w miejscu gdzie miałem kłopoty z jazdą po zalodzonym asfalcie ,koleś żeby mnie wyminąć zjechał w szczere pole i poszedł jak zły.Miał Mesia z napędem na 4. Tylko pozazdrościć. :angry:

• 2 tygodnie później...

No i od trzech tygodni jestem zadowolony "jak nie wiem co", a zadowolenie wzrasta z każdym dniem... :D

Będziesz pan bardziej zadowolony jak se mały tuning zrobisz , w górę tak 2-3 cale i flaczki szerokaśne . Wtedy to z tego całkiem sprytny rybowózek może wyjść B)

Dla  mnie samochód idealny na ryby i na trasę to Audi Allroad jeździłem takim 3 lata w terenie daje rade samochód ma 4 poziomy zawieszeni można zwiększyć prześwit o 15cm wjeżdżałem w Bieszczadach w takie góry że sam byłem zdziwiony oczywiście nie jest to terenówka w pełnym tego słowa znaczeniu ale na błoto i drogi na ryby zupełnie wystarczy na trasie burza 180 koni i potężny moment obrotowy opuszczamy zawieszenie i na tryb sport i autostrady nie straszne szybkości dowolna oczywiście w granicach rozsądku miejsca w środku sporo po złożeniu kanapy 2 osoby się wyśpi,spalanie na trasie w granicach 8l w mieście 10-12l zależy od temperamentu ,wbrew powszechnej opinii 2,5tdi sprawowało się bardzo dobrze po prostu o silnik trzeba dbać a nie ludzie kupią samochody z potężnymi przebiegami skręconym licznikiem i się dziwią ze się psuje.Następny samochód w Polsce to będzie Allroad.A na razie Rav4 trochę mało mieisca ale we dwuch na ryby tez daje rade.

Edytowane przez Maciek1

Gość Grendziu

Właśnie kupiłem długiej 20 letnie Pajero w gazie - mega zadbane, na rybki oczywiście. Jakby co to zapraszam na wspólne wyprawy - Warta okolice Obornik Wlkp. czasami Gorzów  - a tam Warta i Noteć w Santoku, bywam też na Odrze pod Kostrzyniem. Najczęściej jednak łowiska Warty to: od Murowanej Gośliny do Wronek. Jakby ktoś chciał się zabrać to szczegóły na priv.

Pozdr.

A ja śmigam Skodą Octavią Scout 4x4 diesel. Do pracy,na ryby,i gdzie mnie los poniesie...autko daje radę,wygląda sprytnie,i nie jest specjalnie usterkowe.

Śmiało mogę stwierdzić że,jeździ lepiej jak wygląda :) . Do celów stricte wędkarskich nadaje się znakomicie. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...