Matteoo Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Dziękuję za słowa wsparcia, mam nadzieję, że nie skończy jako zakupowóz tylko będzie targał moją łódkę, a da radę to lekko podnieść oczywiście jeżeli jest sens, bo slipy mam czasem ślizgie, ale nie dziurawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Teściu ma z 2003 chyba. 1,9tdi quattro.Super maszyna! Skrzynia manual 6-biegowy. Wolałbym automat. Czekam aż będzie chciał sprzedać, ale się nie zanosi... Jeździ nim od ok 2007r. Nigdy nigdzie się nie zakopał. Jak TIR miał problem na parkingu w zimie to podpiął linę i go przesunął...Spalanie śmiesznie niskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Dziękuję za słowa wsparcia, mam nadzieję, że nie skończy jako zakupowóz tylko będzie targał moją łódkę, a da radę to lekko podnieść oczywiście jeżeli jest sens, bo slipy mam czasem ślizgie, ale nie dziuraweMoja była s-line, obniżona fabrycznie o 30mm,fajnie jeździła???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 a4 ciasne bardzo w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 a4 ciasne bardzo w środku.Masz rację, z tyłu mogło by być więcej miejsca. Ale za kawalera ważniejsza z tyłu była kanapa, nogi i tak szły na boki do góry ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 To ma być do targania łódki i 2 osób max, z przodu miejsca wystarczy chyba, a z tyłu będzie wiatr jeździł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Wybierając samochód pod tego typu przeznaczenie i dodatkowo użytkując go na codzień każdy rozsądny i oszczędny szuka cech złożonych z ekonomii, użytkowości, wizualizacji i przydatności. Mogłem w tych drobnych kupić duży wóz typu ML, lub santa fe, ale czy po za większą przestrzenią nad głową byłbym bardziej zadowolony? Może i tak, ale chyba tylko do pierwszej awarii ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Ważne żebyś ty był zadowolony bo opinie to są i będą różne .Jeden woli manuala a inny automat .Ja osobiście nic bym nie zmieniał w mocy bo te 130 kucy starczy.Po co dodatkowe koszty.A auto zawsze będzie małe ,kupisz większe i po pewnym czasie też zrobi się małe .Z łodzią jest to samo ,to takie gonienie królika .Niech ci dobrze służy . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 smalczyk co 15 tys wymieniaj lej na dobrych stacjach zwykły ON i żadnego ścierwa werwa ble ble. Ja jeżdżę tedeikami 15 lat i gra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Rózgaś a tak zaczepnie zapytam, ktore to dla Ciebie dobre paliwo ? I czy masz swiadomosc, ze i tak wiekszosc paliwa na stacjach pochodzi z orlenu i lotosu. Tankujesz na BP - tankujesz paliwo orlen, tankujesz na shell - tankujesz paliwo orlen A te dobrze shelle mają, tak samo jak dobra verva, dodane tylko i wyłacznie jakies dodatki uszlachetniające Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Może i tak ale przestałem lać na orlenie jak mi z wodą paliwo zalali. Tak dla zasady. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Paliwo Lotosu jest lepsze. Również ma 7% bio, ale mieszane na gorąco i to jednak robi różnicę.Orlen miesza ON czyste z bio na każdej bazie. Lotos miesza w Gdańsku /chyba/ i na każdą bazę jedzie już gotowy produkt. Mają większą kontrolę nad tym i na każdej stacji w PL jest dokładnie ten sam produkt.Prywatne stacje mają bardzo różnie.Bywa, że pilnują paliwa bardziej niż Orlen. Sam leję zawsze paliwo na małej prywatnej, gdzie pracuję i jestem pewny tego paliwa, a w trasie dolewam na Lotosach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Rózgaś a tak zaczepnie zapytam, ktore to dla Ciebie dobre paliwo ? I czy masz swiadomosc, ze i tak wiekszosc paliwa na stacjach pochodzi z orlenu i lotosu. Tankujesz na BP - tankujesz paliwo orlen, tankujesz na shell - tankujesz paliwo orlen A te dobrze shelle mają, tak samo jak dobra verva, dodane tylko i wyłacznie jakies dodatki uszlachetniające Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkRózgasiowi pewnie chodziło o to żeby nie tankować na stacjach no name . Sam wystrzegam się takich stacji . Tankuje praktycznie na jednej bo zasięg wystarcza mi i do pracy i na ryby .Pojechałem na zmianę filtra gazowego i gaziarz pokazał mi że filtr wygląda jak nowy . Pojechałem na Chorwację gdzie byłem 2 tygodnie i było jazdy sporo ( wypad do Włoch etc. ) i jak przyjechałem na wymianę filtra to był zaj..bany na maxa . Pewnie o to chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 A ws gazu - na gazie z jednej stacji robisz więcej km niż na gazie z innej. Sprawdzone przez wieeele osób.Ws filtrów od gazu się nie wypowiem bo nie mam pojęcia jak to wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 A ws gazu - na gazie z jednej stacji robisz więcej km niż na gazie z innej. Sprawdzone przez wieeele osób.Ws filtrów od gazu się nie wypowiem bo nie mam pojęcia jak to wygląda.Bo może to zależeć ile gazu ci wtłoczą? Jak miałem auto na gaz to na jednej stacji weszło więcej gazu niż butla miała pojemność... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 (edytowane) Bo może to zależeć ile gazu ci wtłoczą? Jak miałem auto na gaz to na jednej stacji weszło więcej gazu niż butla miała pojemność... ????Ja miałem tak nieraz Dlatego tankuję na jednej stacji od lat … Edytowane 13 Lutego 2022 przez sero1975 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Bo może to zależeć ile gazu ci wtłoczą? Jak miałem auto na gaz to na jednej stacji weszło więcej gazu niż butla miała pojemność... LPG to skład mieszanki propan i butan procentowo powinno być 40 i 60 a w zimowej porze odwrotna proporcja,Czy tak jest zawsze jak powinno być ? Cała mieszanka to loteria składników bo czasami spaliny bardziej śmierdzą a innym razem mniej i po części też wpływają na przejechane km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Na gazie od jednego dostawcy klienci zachwalają że zasięgi dużo lepsze a i osiągi super.Zmiana dostawcy - zaczynają się pojawiać zapytania co z tym naszym gazem....Powrót do poprzedniego - żadnych uwag.Myślę, że coś w jakości gazu musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Z ropą też tak jest . Na niemieckiej więcej się robi km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 nie zauważyłem a tankuje tutaj już ponad 30 lat . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Bardziej chodzi o to pod jakim ciśnieniem dystrybutor tankuje. Większe ciśnienie = więcej wtłoczonego gazu = więcej kilometrów. LPG tak jak inne paliwa też różnią się jakością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Bardziej chodzi o to pod jakim ciśnieniem dystrybutor tankuje. Większe ciśnienie = więcej wtłoczonego gazu = więcej kilometrów. LPG tak jak inne paliwa też różnią się jakością...I tak można do butli np. 30l zatankować 35?...???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Z ropą też tak jest . Na niemieckiej więcej się robi km. Niedaleko Szczecina po Niemieckiej stronie a dokładnie w Schwedt jest rafineria ( bliżej jak np. do Płocka czy też innych ) i dużo tego niemieckiego paliwa jedzie do PL i już mamy te niemieckie paliwo i jakoś więcej kilometrów licznik nie pokazuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 W ciężarowym widać różnicę. Po spalaniu, mocy, filtrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 W ciężarowym widać różnicę. Po spalaniu, mocy, filtrach. Co do filtra paliwa to po wymianie zaglądam do środka z czystej ciekawości. Tyle tylko trzeba chcieć go rozpruć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi