kogut1982 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Mam do kolegów pytanie z nieco innej beczki.Używał ktoś lub nadal używa tego typu urządzenia do kontroli swojego auta i ewentualnego sczytania/skasowania błędów.Ujeżdżam obecnie Kia Sportage i komputer w nim nie jest mocno rozbudowany, a od czasu do czasu człowiek chciałby zaspokoić ciekawość o niektóre parametry.https://allegro.pl/oferta/interfejs-diagnostyczny-vgate-icar2-obd2-kia-9754367539 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesM Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Ja np. używam takiego58,81 zł 45%OFF | Vgate iCar Pro elm327 V2.3 OBD 2 OBD2 samochodowe narzędzia diagnostyczne skanowanie ELM 327 WIFI Bluetooth 4.0 dla androida/IOS ODB2 Auto skanerhttps://a.aliexpress.com/_EJCIUgJ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 mam jakis taki na bt z ali za kilka euro.https://www.aliexpress.com/item/33008331779.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.5cc018026aSWGobyl z 2 programami. cos tam pokazuje i da sie check engine skasowac w trakcie jazdy (mam t6 z 2017 czasami co 1-2 tyg jest CE oczywiscie dealer nigdy nic nei widzial nawet w okresie gwarancji grubiej nic grzebac nie probowalem. DO grubszego grzebania kupilem kabel usb z ali za 50-60e. chodzi ok, ale co kilka tygodni laptop wykrywa soft jako wirusa i musze wykorzeniac i instalowac na nowo masa zabawy wiec nie uzywam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 W LC jest jeden problem. Jeden z ISOFIXów jest przesunięty w stronę środka. Przez to po zamontowaniu 2 fotelików, nie ma już miejsca na środku na trzecią osobę.Samochód dla rodziny 2+2. Samo miejsce w bagażniku - jak dla mnie bajka. Trzeba tylko wymontować te rozkładane fotele z 3 rzędu.Masz Piotrek wersje „na wypasie”, bo u mnie po prostu 3-go rzędu nigdy nie było, a i isofixow doszukać się nie mogę :-) A bagażnik jest mega duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @Łukasz90, widziałeś kiedyś LC na boku? Masa silnika i ramy pozwala na bardzo dużo, strach kierowcy zwykle na dużo mniej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
range1970 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Potwierdziłbym. Na trawersach LC120 radzi sobie dobrze, najczęściej kierownik wymięka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Mam do kolegów pytanie z nieco innej beczki.Używał ktoś lub nadal używa tego typu urządzenia do kontroli swojego auta i ewentualnego sczytania/skasowania błędów.Ujeżdżam obecnie Kia Sportage i komputer w nim nie jest mocno rozbudowany, a od czasu do czasu człowiek chciałby zaspokoić ciekawość o niektóre parametry.https://allegro.pl/oferta/interfejs-diagnostyczny-vgate-icar2-obd2-kia-9754367539Mam identyczny od ok 3 lat i działa całkiem dobrze, podpinany do Kia Sportage 2008 benzyna i Citroen Xsara Picasso 2005 benzyna. Błędy odczytuje i kasuje bardzo sprawnie z aplikacją Car Scanner. Podstawowe parametry pracy silnika również dobrze pokazuje. Btw ja za swój zapłaciłem 30zł na tym samym portalu, a teraz cena 100% do góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz90 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 @Łukasz90, widziałeś kiedyś LC na boku? Masa silnika i ramy pozwala na bardzo dużo, strach kierowcy zwykle na dużo mniej Widziałem kilkanaście LC po dachu bo ojciec ja naprawiał. I nie chodzi o grzeczną jazdę w terenie tylko ktoś przegiął na serpentynach lub chcąc lub nie chcąc robił ,,test łosia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Napisałeś wcześniej, że łatwo dachować LC, nie zgadzam się z tym. Każdym samochodem można rulona wywalić, ale toyotą wcale to nie jest łatwe. Jak ktoś nie czuje ograniczeń swojego auta, to nie powinien wsiadać za kółko. LC to nie LaFerrari i w ciasny zakręt trzeba "ciut" wolniej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Widziałem kilkanaście LC po dachu bo ojciec ja naprawiał. I nie chodzi o grzeczną jazdę w terenie tylko ktoś przegiął na serpentynach lub chcąc lub nie chcąc robił ,,test łosia".Lukasz, to, co pisze nie jest w żaden sposób personalnie kierowane do Ciebie - po prostu podziwiam ludzi, którzy mają pomysł, aby na serpentynach wściekać się terenówką :-) Od ponad 10 lat posiadam terenówkę oraz cywilny samochód i różnica w prowadzeniu jest ogromna. Oczywiście terenówka jest u mnie samochodem na ryby, wiec zawsze kupuje samochód starszy, bo z definicji będzie on odrapany i będzie jeździł po gorszych drogach, zatem powinien być tańszy w naprawach. Pamietam, ze Vitara I była mega „wrednym” samochodem, jeśli chodzi o łatwość prowadzenia i jeżdżąc nim trzymałem bardzo duży dystans od innych samochodów i bardzo pilnowałem się na łukach. LC wazy ponad dwa razy tyle, co Vitara, plus ma stały napęd na 4, wiec przeskok był ogromny, ale moja żona nienawidzi nim jeździć, bo mówi, ze „się buja”, co tylko potwierdza Twoje słowa. Oczywiście zaraz ktoś powie, ze można mieć Rangea lub G-klasę i nie będzie się bujać - można, ale to samochody z innej półki niż LC, zarówno cenowo jak i jakościowo :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Jeżeli ktoś szuka subaraka legasia anglika( zarejestrowany, 2.5 roku w PL) kombi BP5, 2L, manual 5, 2005r. benzyna, to zapraszam na priva. Do jazdy na co dzień, na ryby lub na dawcę. W bdb stanie, 8 lat u mnie. Wyjeżdżam wkrótce, a jeśli wrócę, to z kierownicą po normalnej stronie zdecydowanie kupię ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) A to mój nowy nabytek na ryby. W planie przebudowa na mobilną sypialnię. Oczywiście 4x4, automat. W poprzednim życiu był suką i woził psy. Automat ,diesel 2,2 150 koników. Edytowane 1 Maja 2023 przez Paweł J 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) A to mój nowy nabytek na ryby. W planie przebudowa na mobilną sypialnię. Oczywiście 4x4, automat. W poprzednim życiu był suką i woził psy. Automat ,diesel 2,2 150 koników.A co to jest "suka co wozi psy" ? Nie masz chyba na myśli radiowozu w, którym jeżdżą funkcjonariusze Policji Edytowane 1 Maja 2023 przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) A co to jest "suka co wozi psy" ? Nie masz chyba na myśli radiowozu w, którym jeżdżą funkcjonariusze Policji Jak najbardziej niemiecka policja woziła niemieckie owczarki, nawet klatki kenelowe były na pace. A poza tym funkcjonariusze to byli jakieś parę lat temu, teraz zapracowali sobie na gorszą opinię. Edytowane 1 Maja 2023 przez Paweł J 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 (edytowane) Jak najbardziej niemiecka policja woziła niemieckie owczarki, nawet klatki kenelowe były na pace. A poza tym funkcjonariusze to byli jakieś parę lat temu, teraz zapracowali sobie na gorszą opinię.[/quote Rozumiem Edytowane 1 Maja 2023 przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 1 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2023 Strach slangu użyć. Hehehe co się porobiło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 A to mój nowy nabytek na ryby. W planie przebudowa na mobilną sypialnię. Oczywiście 4x4, automat. W poprzednim życiu był suką i woził psy. Automat ,diesel 2,2 150 koników.Paweł, napiszesz coś więcej ? Rocznik, przebieg, cena? Też szukam czegoś takiego, albo VW o podobnych parametrach. Tylko poza wyjazdami na ryby nadal chce tam wozić psa Może być na prv. Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 (edytowane) Rocznik 2008 ,przebieg wg licznika i papierów z Policji niemieckiej trochę ponad 300000.W Polsce przez dwa lata najeździł 25000 z czego 10000 ja wykręciłem w dwa miesiące. Jak na razie to olej wymieniony w skrzyni (dynamicznie) silnikowy plus filtry. Fotel kierowcy do regeneracji ale to norma .Ten ma jeszcze stały napęd na cztery koła. Przekładnia jest na łańcuchu, trwały mechanizm. Po roczniku 2006 są podobno w ocynku,u mnie podłoga jest do wyczyszczenie i konserwacji. Korozja to jest największy problem wczeRocznik 2008 ,przebieg wg licznika i papierów z Policji niemieckiej trochę ponad 300000.W Polsce przez dwa lata najeździł 25000 z czego 10000 ja wykręciłem w dwa miesiące. Jak na razie to olej wymieniony w skrzyni (dynamicznie) silnikowy plus filtry. Fotel kierowcy do regeneracji ale to norma .Ten ma jeszcze stały napęd na cztery koła. Przekładniza jest na łańcuchu, trwały mechanizm. Po roczniku 2006 są podobno w ocynku,u mnie podłoga jest do wyczyszczenie i konserwacji. Korozja to jest największy problem wcześniejszych roczników. 2 tony uciągu na haku,do naszych celów wędkarkich wystarczająco. Silniki mają dobrą opinię, są też benzyny i diesle 3,0 v6. Edytowane 3 Maja 2023 przez Paweł J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Paweł, a ten obok tej karocy nie nadaje się na ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Paweł, a ten obok tej karocy nie nadaje się na ryby ?[/quoteTo nie mój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Mam jeszcze takiego ale spanie w nim mi już nie odpowiada 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Ciąga ktoś łódź volvo xc60 w automacie? Jak to auto się sprawuję do takich zadań? Usterkowość automatów w volvo to fakty czy mity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Ciąga ktoś łódź volvo xc60 w automacie? Jak to auto się sprawuję do takich zadań? Usterkowość automatów w volvo to fakty czy mity?Moja żona ma takowe, automat, diesel, awd i ze dwa razy jej ukradlem auto zeby pociągnąć łodke. Nie bylo z tym autem zadnych problemow i z przyczepą DMC 1150 radzi sobie bez żadnego problemu. No ale to nowy samochod z nikłym przebiegiem wiec ciężko, zeby sie cos z nim działo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Ciąga ktoś łódź volvo xc60 w automacie? Jak to auto się sprawuję do takich zadań? Usterkowość automatów w volvo to fakty czy mity?Szukałeś w tym temacie np. używając frazy „xc60”? Wujek np. pisał jak to auto radzi sobie z przyczepą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Łukasz porozmawiaj z @Wujek ma xc60 w automacie w benzynie 3,2 z tego co mnie pamięć nie myli... podstawa w Volvo w automacie to regularna wymiana oleju w skrzyni max co 60 tyś... znam auta które mają 300-500 tyś i nic się nie dzieje złego... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi