Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Jak już tak sobie piszemy to pewnie wiecie kto na tym zarobi i dla kogo albo pod kogo "unija" przepisy wprowadza ? Bugatti czy lamborghini należy do fałwu, ferrari do fiat-chrysler, a więc pare groszy i fiatowi na spółkę z chryslerem wpadnie.

Edytowane przez S.N.
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

Panowie może ktoś sprzedaje coś uczciwego, niedrogiego bo auto typowo do ciagania przyczepki z pontonem woj.Lubelskie,Mazowieckie, Świętokrzyskie

Budżet max 13tys

Honda crv/hrv I, Suzuki Vitara , land rover Freelander , jeszcze po głowie chodzi Subaru Forester.

Wszelkie info na priv, z góry dzięki

Wszystkie naj na nowy 2024!

• Like 1

Jako kilkuletni użytkownik Vitary I, (którą zastąpiłem Toyota LC) odradzam „krótką” wersje do ciągnięcia łódki. Ten samochod jest bardzo lekki i bardzo „wredny” w prowadzeniu. Nawet silne powiewy wiatru rzucają nim na boki, zatem nie czuje, aby dawał komfort obciążony dodatkowymi kilogramami na haku. W terenie też z tymi kilogramami nie poradzi sobie dobrze, bo nadal mówimy o silniku 1,6 i 80Hp. Może Grand Vitara będzie sprawować się lepiej.

Jeździłem jakieś 7lat wstecz Grand Vitara 2.0 diesel jako auto na codzien ( później zmiana na kombi bo nie było przyczepki) to pamiętam że przy prędkościach 120-130 na zakrętach czuć było lekką niestabilność ale liczę się z tym ...myślę że max do 100km/h będę się poruszał z przyczepką. Może i racja, że krótka vitarka będzie że lekka

Edytowane przez Czoper
  • Like 1

Wiesz co, ta krótka wazy coś koło 950kg i ma napęd na tył. Pamiętam, ze bardzo fajnie przyspieszał, jak na 1.6l, ale hamować się nim bałem i jeździłem zawsze max 90km/h. Grand Vitara pewnie zachowuje się dużo lepiej. A co łódki, to nie znam się, ale wyobrażam sobie, ze zjazd ze stromego zniesienia z łódką wymaga „masy” od samochodu, stąd moje sceptyczne podejście do m vitary. Szukałbym jednak 3l diesla do tej łódki, o ile tylko pozwalają Ci na to warunki.

Pytałem bo brat szuka Scouta , Alltracka , x-perience albo A4 Allroad .Tylko on szuka czegoś min. 2017 a najlepiej 2019 -najlepiej manual .  Jakbyś sprzedawał daj znać -przemyślę sprawę bo mnie rodzina męczy o zmianę samochodu , tylko każde jakie oglądam to mnie nie pasuje  - to nie jest to :/ Tak bardzo się do swojego przyzwyczaiłem. Tylko obawiam się ,że dla mnie Scout już na pewno będzie za niski (pomimo ,że podwyższony)  

Pytałem bo brat szuka Scouta , Alltracka , x-perience albo A4 Allroad .Tylko on szuka czegoś min. 2017 a najlepiej 2019 -najlepiej manual . Jakbyś sprzedawał daj znać -przemyślę sprawę bo mnie rodzina męczy o zmianę samochodu , tylko każde jakie oglądam to mnie nie pasuje - to nie jest to :/ Tak bardzo się do swojego przyzwyczaiłem. Tylko obawiam się ,że dla mnie Scout już na pewno będzie za niski (pomimo ,że podwyższony)

Jak chcesz jakieś info to prosze skontaktować się na priv

Ale uprzedzam że nie jesteś jedynym zainteresowanym ;)

Nie chce tu w wątku robic portalu ogłoszeniowego

U mnie przy takim tekście " Ale uprzedzam że nie jesteś jedynym zainteresowanym " momentalnie zapala się czerwona lampka ostrzegawcza.

Bo wie co ma,w jakim stanie.Myślę że miałbyś, a nawet mam pewność że drugiego takiego w tym roczniku i stanie nie znajdziesz.A czasami pozory mylą...

U mnie przy takim tekście " Ale uprzedzam że nie jesteś jedynym zainteresowanym " momentalnie zapala się czerwona lampka ostrzegawcza.

Mi też się zapala jak słyszę takie hasło na komisie gdzie stoi kupa złomu

Na szczęście wiem co mam I wiem ,że jak ktoś kiedyś odkupi odemnie to auto to będzie mile zaskoczony i zadowolony.Bo jak by to było gówno to w życiu bym tego nikomu nie proponował tymbardziej tu na forum.

• Like 1

Panowie może ktoś sprzedaje coś uczciwego, niedrogiego bo auto typowo do ciagania przyczepki z pontonem woj.Lubelskie,Mazowieckie, Świętokrzyskie

Budżet max 13tys

Honda crv/hrv I, Suzuki Vitara , land rover Freelander , jeszcze po głowie chodzi Subaru Forester.

Jako użytkownik Freelandera pierwszej generacji to powiem tylko tyle że jeśli nie potrafisz sam pogrzebać przy aucie to omijaj go szerokim łukiem bo zaprzyjaźnisz się z mechanikiem na zawsze????

A na poważnie to naprawdę fajne auto na ryby,tyle że już wiekowe,ciężko trafić coś fajnego,połowa landkow na naszym rynku to angole,nieudolne przekładki..

Kolejna rzeczą to napędy których naprawa po Bożemu przekracza wartość 80% aut wystawionych na olx,a mało który ma sprawna wiskoze która obecnie kosztuje nowa ok 4k(GKN),sporo też problemów z elektryka, silnik 1.8 b też słabo wypada,dość awaryjny,słaby w terenie

Ja w swojego włożyłem 3 razy tyle ile za niego dałem,ale mam teraz igiełkę, dodatkowo opony typu at,I mało jest miejsc na rzece dla mnie niedostępnych biorąc pod uwagę że to dalej zwykły SUV bez blokad i innych bajerów które ma prawdziwa terenówka i da się tym wozić dzieci do szkoły ????

• Like 1

Budżet max 13tys

Być może mój szwagier będzie sprzedawał jeep grand cherokee.automat 4.0 chyba i w gazie,ale z tego co pamiętam będzie chciał około 15k.

• 4 tygodnie później...