Lucas Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Oj przepraszam, oczywiście chodzi o 50k PLN ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Łukasz zerknij sobie na Volvo xc70 z silnikiem benzynowym 3,0 T6 lub wolnossacy 3,2... oba znakomicie znoszą LPG... napęd AWD. Bagażnik mega ustawny, pakowny... prześwit zawieszenia 21cm podobnie jak w nie jednym suvie... komfortowe zawieszenie na dłuższe trasy... Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Karol Krause 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Biorę głównie pod uwagę. Jeszcze mam obawy co do automatów bo różniej mówią. No i żonie się xc70 nie podoba ale to już drugorzędna sprawa ???? Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Lucas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morales Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Jak się raz przejedzie, to się spodoba! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Biorę głównie pod uwagę. Jeszcze mam obawy co do automatów bo różniej mówią. No i żonie się xc70 nie podoba ale to już drugorzędna sprawa ????To dołóż trochę i ściągnij sobie jeepa wk2 po 2014.Skrzynię żeby tam uszkodzić to trzeba mieć zdolności,są pancerne,a automatem jak pojeździsz to już nie spojrzysz na zwykłą... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 To dołóż trochę i ściągnij sobie jeepa wk2 po 2014.Skrzynię żeby tam uszkodzić to trzeba mieć zdolności,są pancerne,a automatem jak pojeździsz to już nie spojrzysz na zwykłą...Mi ogólnie automat nie przeszkadza byle był trwały. Właściwie bez reduktora nawet automat z 4x4 wskazany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matteoo Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Moim zdaniem i jeep i niestety volvo, to nie te samochody co 20 lat temu. Zresztą jeep do tej kwoty to słabe auto w teren. Takie jest moje zdanie. Ogólnie ja bym brał japończyka lub niemca, a nawet francuza. W Twoim wypadku jak żona decyduje o walorach wizualnych to lepiej wybrać kilka modeli i spokojnie poszukać. Pamiętaj, że co się podoba nam lub nie podoba, to subiektywna opinia. Moim wyborem w tej cenie by było np audi a6 allroad, może jakieś q5, może jakaś toyota, jakiś vw. Pamiętaj to moja subiektywna opinia, a każdy z nas będzie swoje chwalił. Miałem podobny problem i niestety skończyło się na dwóch autach, jedno rodzinne, drugie na ryby. W tym drugim wypadku to jest a4b6 quattro. Potrafi wyjechać z wielu miejsc niedostępnych dla suvów, jedyna wada to nisko zawieszony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Mi ogólnie automat nie przeszkadza byle był trwały. Właściwie bez reduktora nawet automat z 4x4 wskazany.Skrzynia zf jest bardzo trwała,sprawna i przyjemna w użytkowaniu.Volvo xc60 również fajne auto,silniki benzynowe lubią gaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Potwierdzam co kolega Matteo wyżej napisał W budżecie 50tys cudów nie znajdziesz Sam szukalem w ubiegłym roku i tak,Honde Crv odrzuciłem bo te 2.0 trochę za słabe i nie bardzo jest czym jechać, możesz celować w forestera jak trafisz fajnego XT będziesz zadowolony. W tej kasie to jeszcze jakieś volvo xc 60 lub xc 70 do gazu z motorem 2.5t,3.0t lub 3.2 też może byc problem bo mało jest na rynku tych samochodow w dobrym stanie,U mnie skończyło się na skodzie scout w dieslu gdzie zarzekalem się ,że diesla więcej nie kupię.Na tą chwilę jest lux.Pali stosunkowo nie dużo napędy śmigają, nikt jeszcze mnie nie musiał wyciągać Mógłby być nieco wyzszy ale na moje potrzeby wystarcza. Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Biorę głównie pod uwagę. Jeszcze mam obawy co do automatów bo różniej mówią. No i żonie się xc70 nie podoba ale to już drugorzędna sprawa Z własnego doświadczenia odnośnie automatu w Volvo. Auto mam od nowości. Na budziku już ponad 190 tys. km. Żadnych problemów ze skrzynią. Zmienia biegi lepiej niż jak auto wyjechało z salonu. Warunek konieczny: zmiana ATF w skrzyni, najlepiej dynamicznie, co około 60 tys. km. I nie polecam ATF'u z naklejkami Volvo. Po pierwszych 60 tys. km, podczas wymiany, ze skrzyni wypłynęła gnojówka. Po drugiej wymianie było o niebo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Sam jeżdżę Skodą Octavia scout 3. Jeżeli wygodnie dla 5 osobowej rodziny i nie będziesz jeździł po wiślańskich wałach to popatrz na vv Sharan 4x4. Ciut wyżej zawieszenie vv caddy 4x4. Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Marcipas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 (edytowane) Ja tam bym poszedł w ciut starszego Land Cruisera -tylko szukaj takiego co o niego dbali ( zabezpieczali antykorozyjnie) lub Touarega (ewentualnie Q7) .Ten Commander to jest super sprawa ja go polecam , tylko wbrew temu co mówi coma to sprawa nie jest beznadziejna tylko trzeba szukać takiego z DMC 2750 kg a nie 2900 . Co do WK 2 to zdania są podzielone ale dla 5 osób bym takiego auta nie kupił dla mnie za małe ( aniby ta sama płyta) . Tutaj mógłbym napisać elaborat na ten temat bo długo do Wk2 nie byłem przekonany . Ale chyba najlepsza jest propozycja Marcipas-a i zakup Sharana, Alhambry, Galaxego 4x4 . To będą wszyscy jeździli komfortowo , sam miałem zdecydowanie polecam . Caddy tez ujdzie.Jak już jesteś przy takim aucie to rozważ jeszcze Dodge (Grand) Caravan lub Chrysler Voyager 4x4 , bo sienna czy Odysey nie ma chyba 4x4 w starszych modelach , ale możesz sprawdzić - bo jak jest to jest zmiana faworyta na te dwa modele. Ostatnia propozycja to T4 lub T5 bo jak nie trzeba aby było 4x4 to bym szedł w Opla czy Renaulta . Szkoda ,ze teraz mówisz bo ostatnio znajoma sprzedawała naprawdę pięknego GrandCaravana 4x4 za 55tys. po zmarłym mężu . Co do volvo uwielbiam te auta i o ile jak się schrzani 4x4 to pół biedy ale jak automat to gorzej. A obydwie rzeczy są dosyć awaryjne . Miałem trzech klientów (wspólników) którzy mieli te Volva i szczerze auta cacane , ale tylko manual i ew. 4x4 , ale też prędzej czy później zepsuje się . Edytowane 2 Kwietnia 2024 przez Misiek1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Możesz jeszcze wziąć pod uwagę Fiata fremonta/ Dodge Journey ale tylko silnik 3.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Tylko LC, Touareg, fiat fremont, wk2, wszystkie przekraczają z przyczepą 3,5T...Póki co nie chcę żadnego multivana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2024 Tylko LC, Touareg, fiat fremont, wk2, wszystkie przekraczają z przyczepą 3,5T...Póki co nie chcę żadnego multivana.Jak Fremont przekracza 3,5 T ? Jak jego DMC w 90% przypadków to 2550kg ( czasem 2450kg) -sam waży niecałe 2000kg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Faktycznie ale masa przyczepy niechamownej max 450 kg z tagiem co czytam. Tyle ma fabia na haku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Czy ktoś z Was użytkuje auto z VAGowskim 1.5 TSI etec i mógłby podzielić się spostrzeżeniami? Mam na myśli sprawność, precyzję oraz potencjalną awaryjność tego układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Przez 3 lata jeździłem firmową octavią 1.5 tsi. Auto całkiem zrywne, Nic się nie działo specjalnego. Ok 120 kkm. Jedynie co to bateria w kluczyku się zajebiście szybko wyładowywała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Faktycznie ale masa przyczepy niechamownej max 450 kg z tagiem co czytam. Tyle ma fabia na haku Sprawdź Dodge Journey to samo co Fiat a może mieć inne DMC dodatkowo niektóre Fiaty miały prawilnie 1100kg Czy ktoś z Was użytkuje auto z VAGowskim 1.5 TSI etec i mógłby podzielić się spostrzeżeniami? Mam na myśli sprawność, precyzję oraz potencjalną awaryjność tego układu.Kolega sobie dziś kupił 1,0 TFSI i kupił tylko dlatego ,że jest cała rodzina mega zadowolona z tego silnika .Jak 1,0 TFSI wymiata to 1,5 będzie tym bardziej wymiatał. To było obiektywnie Subiektywizm sobie zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Sprawdź Dodge Journey to samo co Fiat a może mieć inne DMC dodatkowo niektóre Fiaty miały prawilnie 1100kg Kolega sobie dziś kupił 1,0 TFSI i kupił tylko dlatego ,że jest cała rodzina mega zadowolona z tego silnika .Jak 1,0 TFSI wymiata to 1,5 będzie tym bardziej wymiatał. To było obiektywnie Subiektywizm sobie zostawię. A tak serio bez sarkazmu - masz jakieś doświadczenia z eksploatacji 1.5 TSI Etec? Mogą być subiektywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Również w pracy mamy jedną Octavię 1,5TSI i niedawno jej pykło 100k przebiegu. Do tego czasu z silnikiem zero problemów, jedynie elektryka żyje swoim życiem. Z góry zaznaczam, że olej jest wymieniany co 10-15k, a nie w trybie LongLife. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Dzięki za opinie. Panowie, gwoli ścisłości - pytam konkretnie o 1.5 TSI Etec czyli miękką hybrydę. Samo 1.5 TSI znam całkiem nieźle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Sorki za niedoczytanie . Myślałem o zwykłym 1,5TSI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2024 Nie wiem gdzie widzisz sarkazm? Napisze tak , nic do nich nie mam , niby jest wszystko jak najbardziej ok. silniki poprawione zdecydowanie w porównaniu do początkowych wersji. Ludzie są z tego jak najbardziej zadowoleni. Ale dla siebie bym tego zdecydowanie nie kupił a zwłaszcza miękkiej hybrydy. Ale to bardziej własne widzimisię niż poparcie w danych. Tyle dobrze ,ze chyba przy miękkiej hybrydzie jest automatyczna skrzynia bo bez tego nie widzę tego już zupełnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2024 Nie wiem gdzie widzisz sarkazm? Napisze tak , nic do nich nie mam , niby jest wszystko jak najbardziej ok. silniki poprawione zdecydowanie w porównaniu do początkowych wersji. Ludzie są z tego jak najbardziej zadowoleni. Ale dla siebie bym tego zdecydowanie nie kupił a zwłaszcza miękkiej hybrydy. Ale to bardziej własne widzimisię niż poparcie w danych. Tyle dobrze ,ze chyba przy miękkiej hybrydzie jest automatyczna skrzynia bo bez tego nie widzę tego już zupełnie . Gdzie widzę? Tam gdzie go zawarłeś No właśnie, szukam poparcia w danych i w spostrzeżeniach użytkowników. Nie rozważam auta ze skrzynią manualną, jakiegokolwiek, tylko automat. Także DSG to nie tylko plus ale i konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi