Lucas Opublikowano 19 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia Mam trzeciego Forstera i trzeba regulować luzy.( wszystkie w gazie) Miałem 125 km, 158 km a teraz 2,0 177km z turbo.Pierwsze słyszę że 158 Km ma hydraulikę?? ciekawa teoria.( były wersje z wzmacnianymi gniazdami pod gaz)Może sprawdź w serwisie lub na forum Subaru.z mojej skromnej wiedzy żaden Subaru nie ma hydrauliki.PozdrawiamTeż tak twierdzę ale cóż nie mam zwyczaju się spierać. Po regulacji luzów zaworowych nawet auto inaczej chodzi i reaguje na gaz. Na każdym forum subaru jest jedna narracja ale na jerkbait wiedzą lepiej ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września Jeep Wrangler znika z Polski. Przegrał z CAFE - Motoryzacja w INTERIA.PL Brak słów .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yakuza Opublikowano 12 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września (edytowane) Najlepsza na ryby, Toyota Land Cruiser V8 [emoji16]Nad rzekę czasami jeździmy starym silverado i też daje rade...Łyka benzyne jak smok, z miejsca go nie widać (tak się mówi?), ale bezawaryjny Powolnie, ale jedzie Edytowane 12 Września przez yakuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 13 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września Hej Panowie czy do Suzuki GV 2 wejdą mi te opony??Obecnie.mam 225/65/17 ?Będzie to różnica około 1.3cm w wysokości całkowitej opony, wiec myślę ze jeśli te które masz nie sa na styk to powinny wejschttps://allegro.pl/oferta/1-opona-235-65r17-108h-yokohama-geolandar-a-t-g015-17663088170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Mam pytanie z innej beczki. Ktoś z Was ściągał sobie auto z Emiratów Arabskich? Polecacie jakiegoś pośrednika? Auta mają homologację odpowiednią na EU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Znajomy ściągał z Dubaju 2 auta. LC 3000 i Patrola przez firmę z Wielunia. carsdubaj Z rejestracja nie było problemów, wszystkie światła itd wg europejskiego standardu, te dedykowane na rynek ZEA sa wg standardu europejskiego - tylko z norma emisji spalin jest inaczej - ale reszta 1:1 Europa.LC miała nawet menu w języku polskim do wyboru. W serwisie Toyoty też bez najmniejszych problemów - robili jak by auto było u nich kupione. Pytanie co chcesz sprowadzić i za ile. Bo to chyba nie zawsze się kalkuluje. Zawsze możesz lecieć na wakacje, kupić, wpakować w kontener i odebrać w Gdańsku - tak tez się da i będzie kilka tysięcy taniej + darmowe wakacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Dokładnie, jak tak zrobiłem kiedys z autem z USA, kupiłem bilety za 1800zł do ciupago pojeździłem ze znajomym po aukcjach, prywatnych, komisach, kupilem wsadziłem w kontener i odebrałem auto za 8 tygodni w Gdyni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Hej, czy ktoś z was użytkuje Dacia Duster (starsze roczniki)? Nie jeżdżę po bagnach, ale śmigam po polnych drogach dość często, w lesie jestem trzy razy w tygodniu. Auto oprócz na ryby służy też do dojazdów do pracy, odwożenie dzieci do szkoły, więc nie szukam typowej terenówki. A może coś innego sprawdzi się lepiej? Wymagania to oczywiście przyzwoita pojemność bagażnika, silnik benzynowy, budżet do 25 k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września X3 2.8 lub 3.0 lub x5 3.0 - idealne pod lpg - orpocz tego co napisałeś dochodzi jeszcze komfort jazdy, wyposażenie itd czego raczej w Daci nie doswiadczysz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września X3 2.8 lub 3.0 lub x5 3.0 - idealne pod lpg - orpocz tego co napisałeś dochodzi jeszcze komfort jazdy, wyposażenie itd czego raczej w Daci nie doswiadczyszCiekawa podpowiedź, nie brałem tego pod uwagę, bo zakładałem, że takie 20 letnie BMW będą mocno przetyrane. Spojrzałem z ciekawości, możliwe, że udało by się znaleźć rocznik nawet 2008 w tej cenie, z przebiegiem 200-250 k. Jakieś rady, na co szczególnie zwrócić uwagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej@45 Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Ciekawa podpowiedź, nie brałem tego pod uwagę, bo zakładałem, że takie 20 letnie BMW będą mocno przetyrane. Spojrzałem z ciekawości, możliwe, że udało by się znaleźć rocznik nawet 2008 w tej cenie, z przebiegiem 200-250 k. Jakieś rady, na co szczególnie zwrócić uwagę? czy rozrząd był już robiony ,bo jak walnie to koszt ogromny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Ciekawa podpowiedź, nie brałem tego pod uwagę, bo zakładałem, że takie 20 letnie BMW będą mocno przetyrane. Spojrzałem z ciekawości, możliwe, że udało by się znaleźć rocznik nawet 2008 w tej cenie, z przebiegiem 200-250 k. Jakieś rady, na co szczególnie zwrócić uwagę? Na wszystko Dużo więcej szczęścia potrzeba i czasu żeby kupić dobre X3 niż Dustera. Więcej bajerów - więcej awarii. Silnik skrzynia napędy pancerne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września (edytowane) Mam i uzytkuje wedkarsko x5 do dosyć ciężkiej lodzi 1tona+ i wodowanie z plaży tez nie jest jakimś wielkim problemem, jak trzeba w trasę uderzyć to sama przyjemność z jazdy , to auto poprostu wogole sie nie prosi żeby jechać dość dynamicznie jak i spokojnie, górek nie czuje , wyprzedzanie na miekko , elektroniki jest sporo ale jedyny temat który sie odzywa to automatyczny ręczny-800 zl i po problemie. Auto generalnie można powiedzieć ze jest bezawaryjne i fajnie wyposażone. Ja polecam- złego słowa nie powiem a jestem wręcz zauroczony tym autem. Wbrew pozorom Marcys ciężej kupic raczej dacie bo każdy to ciucha niż bmw - w ogłoszeniach jest parę szt w tym zakresie 25 tys z przebiegiem 200 tys a sa i okolice 140 [ ale to raczej USA] zwroc uwagę na rozrzad i czy vanosy sa okej. Zakupu żałował nie będziesz to gwarantuje Edytowane 15 Września przez womaly23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Mam i uzytkuje wedkarsko x5 do dosyć ciężkiej lodzi 1tona+ i wodowanie z plaży tez nie jest jakimś wielkim problemem, jak trzeba w trasę uderzyć to sama przyjemność z jazdy , to auto poprostu wogole sie nie prosi żeby jechać dość dynamicznie jak i spokojnie, górek nie czuje , wyprzedzanie na miekko , elektroniki jest sporo ale jedyny temat który sie odzywa to automatyczny ręczny-800 zl i po problemie. Auto generalnie można powiedzieć ze jest bezawaryjne i fajnie wyposażone. Ja polecam- złego słowa nie powiem a jestem wręcz zauroczony tym autem. Wbrew pozorom Marcys ciężej kupic raczej dacie bo każdy to ciucha niż bmw - w ogłoszeniach jest parę szt w tym zakresie 25 tys z przebiegiem 200 tys a sa i okolice 140 [ ale to raczej USA] zwroc uwagę na rozrzad i czy vanosy sa okej. Zakupu żałował nie będziesz to gwarantuje Dzięki wielkie, z ciekawości, który masz rocznik? Jakby ktoś z kolegów miał X3 / X5, które zostało polecone i spełnia wymagania to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września Prawdą jest, że jak zaczniesz sobie takim autem jeździć (mocny SUV) to zrobi potężne wrażenie w porównaniu do typowych Opli, Fordów itp.Czasami na tyle to uzależniające, że mimo kosztów utrzymania trudno z tego zrezygnować.Ale... są droższe w utrzymaniu i trzeba mieć elastyczny portfel. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września (edytowane) Ja mam 2008 X5 3.0D najbardziej pancerny silnik jaki chyba powstał - salon polska bezwypadek, serwis rowniez na biezaco byl w salonie ale od 2 lat robie sobie sam - wiec leci wszytsko w oryginale bo robota nie kosztuje:) ale polecam w benzynie i lpg bo ekonomia lepsza a silniki tez nie do zajechania.Powtorze sie ale trudno - ja jestem tak zadowolony z tej X5 dynamika, prowadzenie, wyposażenie- mam ja na full ze ogólnie wolę jeździć nia gdzieś w dalsze trasy niż moim ze tak powiem autem na codzień, tu sie chwalił nie bede ale jest to bardzo świeże i mocne auto rowniez SUV zza wielkiej wody Edytowane 15 Września przez womaly23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ide52 Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września BMW z pewnej ręki posłuży, ale jak ktoś nie dbał to można nieźle popłynąć na kilkunastoletniej klasie "premium". 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 15 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września To tylko dodam, że kolega mial Dustera i się szybko pozbył. Ciagle coś. Używał lekko, do lasu czy czasem w pole.To takie „rumuńskie” renault. Czyli francuz. A wiadomo w starych elektryka. Np w rosji jeżdżą renault dustery. Nie wiem jak nowe, ale tych starszych bym unikał. Nie wiem jak cenowo kuga mk1, w 4x4 z 2l dieslem naprawdę wygodne i dzielne auto, tylko spore przebiegi mają najczęściej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września BMW z pewnej ręki posłuży, ale jak ktoś nie dbał to można nieźle popłynąć na kilkunastoletniej klasie "premium". Zakładam, że będzie ciężko znaleźć taki egzemplarz. Czy macie doświadczenie z kimś, kto wyszukuje i sprawdza takie auta, aby upewnić się, że nie będzie to przykra niespodzianka? Możecie polecić jakiś kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września Jako użytkownik X3 3.0 w benzynie manual z 2005r się wypowiem : Auto posiadam od 6 lat wcześniej właścicielką była moja ciotka, która kupiła je jako nowe . Obecnie 327 tysięcy przebiegu . W sezonie maj-grudzień każdy weekend wypad z łódką ok.100 km w jedna stronę + jakaś Szwecja czy inny wynalazek . Lista usterek jakie były od nowości : Przy 275000 wysypała się skrzynka rozdzielenia napędu (standard we wszystkich BMK-ach posiadających X-Drive z tych lat . ) Koszt naprawy 4500 . Z tą usterką trzeba się zawsze liczyć przy zakupie jakiegokolwiek BMW z X-Drive bowiem te auta dzielą się tylko na dwie kategorie : abo skrzynka siadła i była naprawiana albo siądzie za chwilę . Średnia żywotność skrzynki to 250000 km. Ukruszył się wianuszek od ABS-u . Koszt 1000 pln Jakiś czujnik 500 zeta Z zawieszenia 1 gałka i jeden wahacz ( wymieniłem zapobiegawczo po obie na stronę ) Nie działa podgrzewanie tylnej szyby - powiedzieli mi ,że trzeba by wymienić szybę bo jest w niej ukruszona wiązka elektryczna - nie robiłem tego . Oczywiście o częściach eksploatacyjnych takich jak tarcze, klocki ,filtry nie wspominam . Generalnie nic się nie psuje ,rdzy nie ma i nie czuję potrzeby zamiany na inne auto . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 16 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września Zakładam, że będzie ciężko znaleźć taki egzemplarz. Czy macie doświadczenie z kimś, kto wyszukuje i sprawdza takie auta, aby upewnić się, że nie będzie to przykra niespodzianka? Możecie polecić jakiś kontakt? Jako ,że z Poznania masz rzut kamieniem do DE to ja bym poszukał tam auta od pierwszego właściciela ,bezwypadkowego i z ważnymi badaniami technicznymi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września X3 to fajne auto , naprawdę fajne. Tylko dla kogoś kto nie liczy się ,że w pierwszym roku jak wybierze zły egzemplarz to podwoi wartość samochodu go nie polecam . Z mojego doświadczenia to E83 z racji wieku zbliża się pomalutku do awaryjności Dustera .Tylko naprawa E83 to koszt kilkukrotnie wyższy. ale jak pisałem auto super .Duster nie jest zły ale jak już pisali ciągle jakaś pierdoła .Ja bym poszedł w auta z tytułu tego wątku RAv4 , Vitara, CR-V . Fajny też jest Outlander. Tylko przy nich wszystkich przede wszystkim sprawdzać jak tam sytuacja z rdzą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Kupcie sobie jeep grand cherokee wk2 z silnikiem 3,6.Zakładacie do tego lpg i cieszycie się bezawaryjną,tanią eksploatacją.Miejsca w ciul,komfort ok,dużo można powiesić na haku i napęd daje radę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kraken Opublikowano 17 Września Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września Kupcie sobie jeep grand cherokee wk2 z silnikiem 3,6.Zakładacie do tego lpg i cieszycie się bezawaryjną,tanią eksploatacją.Miejsca w ciul,komfort ok,dużo można powiesić na haku i napęd daje radę...WK2 to już 2010 +, może być ciężko o sprawdzony egzemplarz do 25 k, ale wezmę pod uwagę, na pierwszy rzut oka ciekawe auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi