turkucpodjadek Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 ja już chyba 7 lat na ryby grzyby męczę landka z najdziwniejszych spraw to to że 3 drzwiowy ma większy bagażnik niż 5 drzwiowy (bez rozkładania siedzeń) + to to że jak w jednym miejscu rozłożę wędki i się przemieszczam to tylko opuszczam szybę tylnej klapy i blanki leżą na desce a końce wędzisk wystają z tyłu. no i ten spartański wystrój wnętrza jest niesamowity zdjęcie jeszcze z ogłoszenia jak go kupowaliśmy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Mam przed liftową wersje Td4 w 5d i muchówki do suchara 8' wchodziły bez składania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Przeglądałem japończyki ale to nie moja bajka te ich środki...czułbym się jak pszczoła w ulu, swoją drogą te plastiki to chyba te same co w obudowach kołowrotków shimano rav outback forek z 2011 Tak wygląda współczesny japoński samochódOutback ok.Od 4 lat bez kłopotów.Diesel i automat.Przedtem Forek benz, i manual, już 11 letni nadal w rodzinie-mniodzio.Plastiki słabe, auta dobre. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Paweł, który rocznik masz tego Outbacka i jaki motor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Jak ktoś szuka czegoś taniego to polecam kia sorento I, auto duże i wygodne a napędy terenowe pozwalają na wyjazdy na rybki czy ciągnięcie łódki. Od roku posiadam kilkunastoletni czołg (ma na forum sorento taką nazwę) i nie mogę dopatrzyć się niczego złego. Żywotność dobra a cena części serwisowych przystępna (wcześniej jeździłem mercedesem). Jak za nieduże fundusze samochód idealny na ryby. Warunek trzeba znaleźć nie zmęczone auto ale ta idea chyba dotyczy wszystkich marek. Mi zajęło około 10 miesięcy i zdecydowałem się ściągnąć ze Szwajcarii.Szczerze polecam. ZIKU ps. nie mogę coś wkleić zdjęcia - sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 ja już chyba 7 lat na ryby grzyby męczę landka z najdziwniejszych spraw to to że 3 drzwiowy ma większy bagażnik niż 5 drzwiowy (bez rozkładania siedzeń) + to to że jak w jednym miejscu rozłożę wędki i się przemieszczam to tylko opuszczam szybę tylnej klapy i blanki leżą na desce a końce wędzisk wystają z tyłu. no i ten spartański wystrój wnętrza jest niesamowity zdjęcie jeszcze z ogłoszenia jak go kupowaliśmy:freelander_2004_3_drzwi_005.jpgA powiedz mi czy w tym Twoim 3-d po złożeniu tylnych siedzeń podłoga jest prosta , czy da radę się przespać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Wykładnikiem jakości danego modelu jest cena auta używanego.Im starszy i droższy tym lepiej takiego poszukać. Oczywiście jak zawsze trzeba trafić zadbany egzemplarz bo każde auto da się zatyrać.Pomijając typowe terenówki dla mnie numerem 1 jest Honda Crv.Co prawda w środku jest surowa i plastiki rysują się od paznokcia ale swoją prostotą i bezawaryjnością to rekompensuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkucpodjadek Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A powiedz mi czy w tym Twoim 3-d po złożeniu tylnych siedzeń podłoga jest prosta , czy da radę się przespać ? Jest prosta bo tylne fotele składają się na dwa łącznie z siedziskiem, ale co do spania to nie wiem bo nigdy nie spałem. Na 100% w 5d będzie więcej miejsca do spania niż w 3d W 5d nie można zrobić z landka pickupa jak w 3d 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardi Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Paweł, który rocznik masz tego Outbacka i jaki motor?Rocznik 2013,skrzynia cvt , silnik 2,0 diesel.Używam od nowosci, fajne duże kombi.Polecam, szczególnie z tą skrzynią biegow. Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Sławek widzę od dłuższego czasu interesujesz się marką,chyba sylwetka fury jednak uwodzi? może benzolinkę jak ma być cicho? albo to co znasz,tylko podniesione,czyli XC60 (teraz potanieją,wchodzi nowe)ojciec 3 rok smiga 2,4 d AWD 215hp,czasem nim polatam,super cichy(jak przycisniesz to ładnie zamruczy,szybki,w mieście na każdy krawężnik włazi,bo wysoki jest, w terenie tez daje radę.spala srednio koło 7-7,5l.Przemek dokładnie, te kształty ordynarne kanciaste do mnie przemawiają. Biorę pod uwagę też xc60, miałem s60 i koszty serwisu jak w klasie mocno premium, rozrząd na pasku z wymianą 1700pln miałem wersję z mocną benzyną i większymi tarczami, przód z klockami 1000zl, zawieszenie przód a w szczególności łączniki stabilizatorów 2-3 razy do roku, końcówki drążków to samo, polskie drogi... tzn olsztyńskie drogi,ewenement, turbina przy 130 tys powiedziała bye bye. Edytowane 15 Marca 2017 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Rocznik 2013,skrzynia cvt , silnik 2,0 diesel.Używam od nowosci, fajne duże kombi.Polecam, szczególnie z tą skrzynią biegow. PawełDzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 no to nabyłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 A powiedz mi czy w tym Twoim 3-d po złożeniu tylnych siedzeń podłoga jest prosta , czy da radę się przespać ? Dlatego nie mam SUV chociaż przymierzałem się do takiego jak Turkucia. Mam Corolle kombi i po przesunięciu przednich siedzeń jak najbardziej do przodu i położeniu tylnych nadmuchuje materac i śpię w środku przy wzroście 181cm. Żaden SUV tego nie ma. Teraz jak mam z domu blisko nad Bug to nad woda spać nie muszę wiec może i zdecyduję się na SUV-a. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Jasne, żaden, jak ja lubię takie stwierdzenia, w linku poniżej jest kilka aut, fakt niektóre nie są suvami, ale jest tam 6 suvów,które mają długość bagażnika pow 1800 cm a trzy nawet powyżej 2000 cm http://www.off-road.pl/top-15-parametry-przewozowe/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Wprawdzie w artykule jest zbieranina różnych samochodów ( trzeba mieć fantazję żeby porównywać Audi Q5 i Defendera) to tirów tam nie widziałem, a "bagażniki" 18-20m to chyba tylko one mają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarasR Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Dlatego nie mam SUV chociaż przymierzałem się do takiego jak Turkucia. Mam Corolle kombi i po przesunięciu przednich siedzeń jak najbardziej do przodu i położeniu tylnych nadmuchuje materac i śpię w środku przy wzroście 181cm. Żaden SUV tego nie ma. Teraz jak mam z domu blisko nad Bug to nad woda spać nie muszę wiec może i zdecyduję się na SUV-a. Na dzień dzisiejszy mam Mondeo kombi i tak samo jak u Ciebie jest wygodnie i płasko .Karimata ,materac cienki piankowy i kocyk po spód i jest OK.Czasami brakuje napędu na cztery łapy aby z przyczepą do wody wjechać. A Turkuć to masz na myśli Terracana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 no to nabyłem Ładny.I jak bardzo terkocze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Wprawdzie w artykule jest zbieranina różnych samochodów ( trzeba mieć fantazję żeby porównywać Audi Q5 i Defendera) to tirów tam nie widziałem, a "bagażniki" 18-20m to chyba tylko one mają. To prawda, zapewne autor artykułu nie odróżnia suv'a od rasowej terenówki, tak jak ja centymetrów od milimetrów Jednak wymiary podane w artykule przeczą twierdzeniu kolegi @sacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajhivo Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Poszedłem jednak w starocie Dzisiaj szukaliśmy wiosny w lesie Wysraptalkowane 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 no to nabyłem Ładny.I jak bardzo terkocze?Arek porównywalnie z osobówkami, dizla mondeo bardziej słychać w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 No to jest ok. Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 A Turkuć to masz na myśli Terracana ? Nie , kolega Turkuć o imieniu Błażej. Ma Land Rovera ale 3 drzwiowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Dzień Dobry, mam do was kilka pytań, czy którys z kolegów miał doczynienia z takim urządzeniem? https://www.otomoto.pl/oferta/land-rover-freelander-td4-s-150km-2-2d-freelander-ii-salon-polska-bezwypadkowy-bi-xenon-ID6yN3Dx.html#5b7010219d Jeździ to jako tako po zakrętach? wnętrze w miare spasowane czy trzeszczy i piszczy? Używanie dla mnie na dojazdy do pracy i na ryby 90% asfalt 10% nie asfalt. Czy w takim 6 latku już trzeba rozbijać świnkę skarbonkę? pozdrawia!..mój syn zamierzał kupić takie cudo ale odpuścił jak sie naczytał opini autochtonów na forach internetowych w UK.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 ..mój syn zamierzał kupić takie cudo ale odpuścił jak sie naczytał opini autochtonów na forach internetowych w UK.. i co kupił zamiast Landka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lexi Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 i co kupił zamiast Landka?..w sumie nic, zmienil prace i od tamtej pory dostaje z firmy służbowe auto - co rok nowe - stwierdził więc że szkoda kasy na "fanaberie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi