Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Takie warunki jak kolega @kuba zastałem ze znajomym na ostatnim wyjeździe za trocią.Chcieliśmy się dostać na uregulowany przyujściowy odcinek Regi ale to co zrobił ciężki sprzęt z dojazdową droga na miejscówkę zniechęcił by niejednego.

Ja śmigam miśkiem pajero 3,2 nie jest to raczej typowa terenówka raczej bym go nazwał autem turystycznym :D ale na takie niespodzianki jest zawsze przygotowany :D

a ja przeglądając ostatnio podobne tematy wpadłem na coś dziwnego - Dacia Duster. W najdroższej opcji 60k z groszem...

Wiadomo, Penisa to słabo przedłuża, ale z tego co można zobaczyć na Youtube to jeździ nieźle. I taniość widze, taniość. Roczna używka za 30k...

Koleżanka niedawno kupiła i .... , co prawda w terenie nie jeździ, ale jest szczęśliwa z zakupu.

Może jazda próbna?

Choć chyba nie ........

Kiedyś Volvo namawiało mnie, bardzo usilnie, na zakup XC90 i dali sobie spokój jak podczas każdej (było ich kilkanaście) rozmowy telefonicznej z nimi prosiłem o jazdę próbną w terenie. <_<

Mifciu,

Piękny, piękny! Ale ze względu na wodne upodobania myślę, że godną rozpatrzenia jest ta rosyjska propozycja (może już była???):

:lol: :lol: :lol:

zacny... oj zacny... ale to auto raczej dla kogos kto mieszka w tajdze... jak by juz mial najpierw 50-100km dojechac asfaltem a pozniej off roadem to troche nie bardzo... :D

• 9 miesięcy temu...

Jak isc po calosci to mioze cos takiegoł

E, tam Janusz, to już było w Bondzie ćwierć wieku temu czy coś :D.

A ja wczoraj zaliczyłem takie coś: jestem ja sobie na rybach, zza krzaków wyłania się facet na zielono ubrany ze sztucerem na ramieniu. Już miałem krzyczeć, że nic nie złowiłem a jakbym nawet złowił to i tak bym wypuścił a on panie ten tego, się zakopałem, to pana Range tam stoi?. No i wyciągnąłem myśliwemu tego Hyundaya kombi z łąkowego masła co się w nim po miskę olejową był zakopał. Pzdr.

Wracając do Daci Duster, ktoś wspomniał (i słusznie) ktoś się nabijał (bez powodu), trochę informacji; http://www.autocentrum.pl/dacia/duster/

Na prawdę nie mają się czego wstydzić, to raczej my w kontekście Rumunii i Czech (Skoda) powinniśmy się wstydzić, że tak potoczyły się losy naszej motoryzacji. ;) :unsure:

W jak zwykle trudnym wyborze Polaka...po 1 rzeczywiscie losy naszej motoryzacji(jak i innych galezi przemyslu) potoczyly sie zle i dostaniemy za to wkrotce w dupe...po 2 nie ma powodu sie wstydzic bo statystyczny Polak za cholere nie kupilby czegos polskiego - wiadomo tutejsze to chujowe, tak jak swiat nasz codzienny, chyba ze ktos zajebisty spowodowalby, ze Żerań is cool!

To by bylo co innego...ale mamy upadlosc Żerania...

Po 3 - najtanszy SUW na rynku za 40ileś kpln!

Jak to kurteczka brzmi!Tyle, ze (i to ciszej juz i pokątniej sie mozna dowiedziec) za to jest silnik 1,6 (czyli wół) i brak klimatyzacji. Cos jeszcze? A tak, o ..k..urteczka bym zapomnial ale to w SUWie niemal niewazne - brak w nim napedu 4x4.

Dodajac do tego aspekty niewiadome, jak przy kazdej nowosci...to moj wybor pada (zwlaszzca gdy cena Dacji z rozsadnym wyposazeniem przekroczy 60kpln) na uzywke.

Gumo

Takie warunki jak kolega @kuba zastałem ze znajomym na ostatnim wyjeździe za trocią.Chcieliśmy się dostać na uregulowany przyujściowy odcinek Regi ale to co zrobił ciężki sprzęt z dojazdową droga na miejscówkę zniechęcił by niejednego.

Ja śmigam miśkiem pajero 3,2 nie jest to raczej typowa terenówka raczej bym go nazwał autem turystycznym :D ale na takie niespodzianki jest zawsze przygotowany :D

Miałem okazję w tym roku zobzczyć tego Twojego miśka. Wyleczyłem się już z mojego Galaxy i wciągnąłem freelandera 1.8 w benzynce i jak narazie kula sie bardzo fajnie. Z niecierpliwościa czekam na jakies trudniejsze warunki ale z tego co wiem to bardzo dobrze sobie radzi w terenie. Dobry do miasta i na ewentualne blotko czy inne tego typu tematy.

Pali 10l jak bym nie jechal więc szału nie ma ale i tragedii też. podstawowe części nie sa drogie. Wymieniłem klocki, tarcze, pasek rozrządu bez jakiegos strasznego naruszania budżetu. Podejrzewam, że problem pojawi sie przy oponach bo tu akurat wszytkie są drogie. Mam wersje z 17 calowymi kołami co daje dosyć duży prześwit. Podoba mi się, i żonie też(pewnie chodzi o krawężniki :wacko: ).

Nie chcę Cię martwić ale Freelander z terenówką ma nie wiele wspólnego. Z drugiej strony, jeśli teren to krawężniki itd. to może być ok B) Jednak w trudniejszym terenie zachowaj ostrożność. Nie neguję zakupu itd. jednak trochę ostrożności nie zawadzi. B)

W zupełności wystarczy. Ma napęd 4x4, spory prześwit i to czyni go lepszym niż auto osobowe. żeby dojechac nad wode to nie trzeba przecież ładować sie w niewiadomo jakie bagna. a wiadomo że nawet na rozjechanej trawiastej drodze jak popada to dodatkowy napęd sie przyda. Blokada mostów tylko po to żeby na ryby dojechac chyba mija sie z celem. Druga sprawa to koszta. Za 20tys mam auto z małym przebiegiem, z klimą, skórami i grom wie co tam jeszcze. Oczywiśćie jak każdy samochód ma jakieś wady ale generalnie mi pasuje. Jakbym mial więcej kaski to pewnie wciągnałbym pajero jak ma Igor ale nawet On mówi że to słabizna :lol:

tak przy okazji to wylalibyście jakąś asfaltówkę na tym Zieleniewie :mellow:

osz Ty niedobry :angry: ;) Przypomina mi sie jak któregos roku wyciagał mnie tam ktos z tej łąkowej prostki. niby fajnie było az niezawodna mazda6 siadła na pierwszym lepszym dołku. wiązaliśmy wtedy kilka linek razem bo nie było jak wyciagnąć. Jestem pewny że znasz bo to Twoje tereny. To chyba był jakis discovery w kolorze kawy. /bestyja jednym słowem. :angry: