Skocz do zawartości

Vitara, CR-V, Sportage, terenówki, itd. - samochód na ryby

hlehle

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, 

Prośba o podpowiedzi - wasze typy. 

- Do wydania ok 25 tysia

- 4 x 4

- Auto będzie służyło do ciągania 4m łodzi alu

- slipy betonowe, czasem jakaś twarda plaża,  

- raczej nie będę się nim zapuszczał w zalane łąki i inne habazie. 

- nie będzie służyło do jazdy na co dzień, tylko łódka

https://www.autoscout24.ch/de/d/jeep-cherokee-suv--gelaendewagen-2001-occasion?vehid=7827673&sourceid=12&fbclid=IwAR1VIEkNyTt_f7tbg6eIhNboIuD8nu2OLjRHkliT5JjH5nbVBDooEWNrr90

Więc info: 511551111

26000 PLN już po opłatach w PL.

Edytowane przez Małkociniak

Nie żebym się znał na motoryzacji ale zastanawiając się nad kuga mocno prześwietliłem ???? teraz na pewno będę zmieniał na II i marzy mi się automat do takiego auta ale wszyscy odradzają te Powershift ☹️☹️ miał ktoś z tym styczność?

Ja mam w Mondku jazda to bajka, ciekawe jak z zywotnoscia tego ale do 300 000 km powinna dać radę ( przynajmniej niektóre tyle kręcimy)

Edytowane przez kapi81

Fajne i uniwersalne auto. Oczywiście jeśli zaakceptujesz jakość wykończenia środka, bo szału nie ma. Ten diesel 1,5 to sprawdzona konstrukcja Renault. Spalanie jest niskie, tzn. ok. 5-7 l trasa, 6-8 l miasto i nie mówię o trybie emeryt. Spory prześwit, skuteczny napęd AWD konstrukcji Nissana, trwałe zawieszenie i tanie części. Zakładasz opony typu AT i nawet w konkretniejszym terenie da radę. Moim zdaniem Duster to bardzo dobra opcja dla kogoś kto chce mieć tylko jedno auto i na ryby i na co dzień. Edit: Rozkmiń też benzynowy 1.3 TCE 150 km. To silnik zrobiony przez Renault z Mercedesem (wkładają go m. in. do nowej A klasy). Spalanie odpowiednio większe, ale kultura pracy adekwatna dla benzyny. 

Edytowane przez Maciek.
  • Like 1