Artek Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 10 lat jeżdżę automatami - klasycznym i nowoczesnym - i nigdy nie miałem z nimi problemów. A koledzy z dwumasami manualnymi owszem. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu TapatalkaNie twierdzę, że tak nie jest, ale napisałem w razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Po prostu warto byś świadomym nowoczesnych konstrukcji - to już nie hydrokinetyki jak za czasów W124 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 octavia rules Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Po prostu warto byś świadomym nowoczesnych konstrukcji - to już nie hydrokinetyki jak za czasów W124 W Land Cruiserze jest jeszcze hydrokinetyczne, o ile się nie mylę. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 W Land Cruiserze jest jeszcze hydrokinetyczne, o ile się nie mylę. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu TapatalkaNie mówię, że nie. Zresztą BMW oprócz kilku wersji sportowych cały czas montuje klasyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Przymierzalem się do skody scout w automacie.Skrzynia dsg ma różne opinie wśród znawców tematu.Passat z tą skrzynią ma przebieg pow 450 tys km i chodzi idealnie, jakis seat podobnie. Ale mają wymieniane oleje w skrzyni co 60 tyś lub 3 lata.A byl tez przypadek ze jeszcze na gwarancji skrzynia sie rozsypala.Jak trafisz.W codziennym użytkowaniu podobno bajka. Ja niestety odpuscilem scouta bo nie bylo dobrego egzemplarza w automacie a manual nie wchodzi w grę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Największy problem używanych aut to poprzedni właściciel. A wszystkiego się sprawdzić nie da. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Przerabiał z Was ktoś silnik TSI z grupy wieśwagena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisha Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Przerabiał z Was ktoś silnik TSI z grupy wieśwagena?Ja mam w octavii 2 1.4 tsi (caxa). Wbrew panującym złym opiniom od wymiany do wymiany oleju co 15.000 km dolewam niecały litr. Łańcuch wymieniony na ten już bez wady. Hałasuje tylko podczas zimnego rozruchu. Ja nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) Przerabiał z Was ktoś silnik TSI z grupy wieśwagena?Miałem 1.4TSI 160 KM CAVD z 2011, zrobiłem nim 112 tyś km. Poza akcją w postaci wyciągnięcia się łańcucha rozrządu - na szczęście podczas kontroli w ASO a nie pracy silnika ( wymienili mi go w ramach akcji VW - za wymianę rozrządu zapłaciłem w ASO coś koło 500-600 zł) to nie narzekałem. Spalania oleju nie zauważyłem dużego - od wymiany do wymiany koło 0,5L.Osiągi samochodu Super ( VW Jetta ), spalanie małe jak na możliwości. Od 5,5 - 8,5 L /100km. Ja sobie chwaliłem. Edytowane 13 Października 2020 przez cabage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz992 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 U mnie nastąpiła zmiana z poczciwego Freelandera na Gallopera.Niezawodny ropniak 2.5 lekko podkręcony, zmieniony IC i kilka innych pierdółek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 U mnie nastąpiła zmiana z poczciwego Freelandera na Gallopera.Niezawodny ropniak 2.5 lekko podkręcony, zmieniony IC i kilka innych pierdółek. 20200928_205449-min.jpg 20200828_145625-min.jpgMiejmy nadzieję, że Galloper istotnie będzie niezawodny Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Przerabiał z Was ktoś silnik TSI z grupy wieśwagena?Tak, 1,2 w Ibizie, 86tyś.km od nowości. Olej LongLife co 30tyś bez grama dolewki. Spalanie 5,5 latem 6,5 zimą.Krótka przygoda z prawie nowym 1,5 (chyba) 130KM. Spalanie takie same, dynamika nawet lepsza.Ogólnie bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Panowie, ratujcie mnie, bo zwariuję. Miało być auto które połączy moje wędkarskie potrzeby, a przy okazji pozwoli czasem rodzinie przejechać w miarę wygodnie jakąś trasę. Najbardziej to bym chciał volvo xc70, ale wygląda na to, że na ten moment poza budżetem. To znalazłem ravkę. Szwagier - samochodziarz jak mi się włączył w temat to zaczął straszyć, że 2.0 D to wtryski, a 2,2 D to jakieś amelinium w silniku... Teraz znalazłem Forestera 2.0D - przejechane 130 tys to ten teraz mnie straszy, że boxer, że cześci drogie, że się psuje... Niech mi ktoś pomoże spacyfikować typa bo nic nie kupię. Znaczy poproszę jakieś argumenty - jak szwagier ma rację to też walcie śmiało... Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Może skoda? Octavia Scout ( 4x4 ) lub Yeti ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) Skodę to bardzo chętnie, mam bardzo pozytywne doświadczenia. Żona właśnie nabyła superba także o wygodny samochód na długie trasy już się nie martwię. Pozostaje potrzeba wjazdu na łąkę Ale temu Foresteruuu to naprawdę tak źle spod maski patrzy...? Edytowane 13 Października 2020 przez Fossegrim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 (edytowane) ..... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 13 Października 2020 przez WojtekCIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thug Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Subaru w dieslu to gwarantowany remont silnika. Wystarczy popatrzeć ile ich jest na ogłoszeniach i w jakiej cenie w porównaniu do tych samych roczników w PB.Ps. Mówię o kilkuletnich modelach, nie najnowszych. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fossegrim Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Subaru w dieslu to gwarantowany remont silnika. Wystarczy popatrzeć ile ich jest na ogłoszeniach i w jakiej cenie w porównaniu do tych samych roczników w PB.Ps. Mówię o kilkuletnich modelach, nie najnowszych. Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu TapatalkaTo samo mi powiedział Dobra, szukam dalej, dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Szwagier ma rację z dieselkiem Subaru. W który rok Rav-ki celujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam NDG Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Daruj sobie Subaru w diesel, zapomnij o tym jak najszybciej.Kiedyś pracowałem jako mechanik i teraz czasami u kumpla dłubie w warsztacie jak z terminami i robotą nie wyrabia - kilka subaru przerobiliśmy, trzeba mieć zasobny portfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Panowie, ratujcie mnie, bo zwariuję. Miało być auto które połączy moje wędkarskie potrzeby, a przy okazji pozwoli czasem rodzinie przejechać w miarę wygodnie jakąś trasę. Najbardziej to bym chciał volvo xc70, ale wygląda na to, że na ten moment poza budżetem. To znalazłem ravkę. Szwagier - samochodziarz jak mi się włączył w temat to zaczął straszyć, że 2.0 D to wtryski, a 2,2 D to jakieś amelinium w silniku... Teraz znalazłem Forestera 2.0D - przejechane 130 tys to ten teraz mnie straszy, że boxer, że cześci drogie, że się psuje... Niech mi ktoś pomoże spacyfikować typa bo nic nie kupię. Znaczy poproszę jakieś argumenty - jak szwagier ma rację to też walcie śmiało... Dzięki! Czołem Dominik.Ten Twój szwagier to mechanik,użytkownik czy tylko czyta w necie o tych autach?Skodę to bardzo chętnie, mam bardzo pozytywne doświadczenia. Żona właśnie nabyła superba także o wygodny samochód na długie trasy już się nie martwię. Pozostaje potrzeba wjazdu na łąkę Ale temu Foresteruuu to naprawdę tak źle spod maski patrzy...?Skoro posiadasz/posiadacie już komfortowe auto do dalszych podróży to do wjazdu na łąkę,czyli tam gdzie łowisz ,relaksujesz się i wypoczywasz wystarczy stara ....Honda Accord Tourer .Najlepiej niebieska/granatowa . Ja osobiście zaczynam się rozglądać za kolejnym... Passatem B5 Lift 1,9TDI 4Motion. Pozdrawiam Tomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Panowie, ratujcie mnie, bo zwariuję. Miało być auto które połączy moje wędkarskie potrzeby, a przy okazji pozwoli czasem rodzinie przejechać w miarę wygodnie jakąś trasę. Najbardziej to bym chciał volvo xc70, ale wygląda na to, że na ten moment poza budżetem. To znalazłem ravkę. Szwagier - samochodziarz jak mi się włączył w temat to zaczął straszyć, że 2.0 D to wtryski, a 2,2 D to jakieś amelinium w silniku... Teraz znalazłem Forestera 2.0D - przejechane 130 tys to ten teraz mnie straszy, że boxer, że cześci drogie, że się psuje... Niech mi ktoś pomoże spacyfikować typa bo nic nie kupię. Znaczy poproszę jakieś argumenty - jak szwagier ma rację to też walcie śmiało... Dzięki!Zupełnie jak moje szukanie samochodu ideału ????????????Każdy samochód ma słaby punkt.Jedynie skoda octavia scout diesel w manualu wydaje się być najmniej awaryjnym a przy tym super użytkowym samochodem na codzien i na ryby.U mnie odpadł bo wchodzi w grę tylko automat a nie trafiłem choćby przyzwoitego egzemplarza z automatem. Ale ogólnie to KAŻDY samochod ktory rozwazalem mial jakies "ale".Silnik, skrzynia, pneumatyka, napęd..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 A brałeś pod uwagę Kia Sportage II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Oglądałem jakąś KIA. Chyba sorento bo sportage miala maly bagażnik.Blacha byla w oplakanym stanie.Po tym jednym egzemplarzu odpuscilem, byc może niesłusznie i pochopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi