przemow Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Panie nowy , raz na rybach, jako przewijak służył........jak ja lubie takie teksty. Chce wam się myć te łożyska? Na multikach się nie znam ale moim zdaniem jak juz samo oliwienie łożyskom nie pomaga to na szrot..... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ddlatego ja wymieniam przeważnie na nowe a jak ktoś nie chce niech mu szumią albo bawi się w smarowanie czy oliwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Panie nowy , raz na rybach, jako przewijak służył........jak ja lubie takie teksty. Chce wam się myć te łożyska? Na multikach się nie znam ale moim zdaniem jak juz samo oliwienie łożyskom nie pomaga to na szrot.....Kupiony na jb od forumowego eksperta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Expertowi też moze sie przytrafić wypadek :-) lub wpadka :-). Nie pisze akurat o twoim młynku bo nic o nim nie wiem....Edytka: Poza tym ze piszczy ;-) Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 No dobra otwieram dziada. Przy okazji zwymiaruje wszystkie łożyska żeby w razie co zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Żartujesz miałbym moczyć łożyska 10 h i kręcić nimi?, prościej je rozebrać wymyć, naoliwić lub nasmarować i złożyć i wszystko zabiera może 20 minut. Procedura płukania łożysk ... najpierw benzyna ekstrakcyjna zanurzenie na parę minut i kręcenie i tak z 10 razy...następnie zmiana benzyny na aceton i ta sama procedura...na koniec płukanie w izopropanolu i godzince łożyska są suchutkie w środku jak sachara .Nie wiem jak ty to robisz,ale mi się nigdy nie udało zdjąć blaszek w łożyskach nie psując lub wyginając koronki trzymającej kulki...chodzi o malutkie łożyska np: 4x7x2,5 , 3x7x3 i itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 To ja nawet nie próbuje otwierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Płukać łożyska podpierające szpulę z orginalnego smaru w multipikatorze warto jeśli ma on służyć do lżejszego łowienia...po wypłukaniu i zalaniu łożysk jakąś lekką oliwką,można się naprawdę zdziwić ile więcej ten multik potrafi wyczyniać z lżejszymi przynętami...jedyna wada to ,że zawsze będą na oliwce głośniej pracować. Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) wtf? drugie łożysko oporowe?Przy okazji wyrzucę twichin bara (tylko mnie wkurzał a do jerków i tak jest za słaby) Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nie pisze akurat o twoim młynku bo nic o nim nie wiem.... hm... Panie nowy , raz na rybach, jako przewijak służył........jak ja lubie takie teksty. To piszesz, czy nie? Zza monitora fajnie się ocenia i każdy jest mądry. Tak się złożyło, że ten multik kolega @nick kupił ode mnie. Gromadząc fundusze na nowe zabawki, z reguły pozbywamy się tych już nieużywanych. I tak było w tym przypadku. Ja byłem 2 właścicielem multika, a kupiłem go, bo zachciało mi się swego czasu boleniowego castingu (stąd coś z wysokim przełożeniem i pozwalającego swobodnie machnąć te kilkanaście gramów boleniówki). Spróbowałem zagadnienia, jakieś bolki złowiłem i...stwierdziłem, że do tego łowienia wolę jednak korbę. Castingi pozostały tylko do szczupakowych wojaży. Młynek ten leżał więc w szafie, czasem coś nim przewinąłem (o ironio). Nie rzucałem nim o ziemię, nie skakałem po nim, nie rozkręcałem...Bo po prostu nim nie łowiłem. Przed sprzedażą porobiłem zdjęcia rysek i poinformowałem o tym, co wg mnie można było uznać za mankament. Zresztą zdjęcia otwartego multika potwierdzają wg mnie jego stan faktyczny. Ja tam tego opisywanego denerwującego piszczenia nie słyszałem. Może to jak z tym mitycznym szumem nowych Stelek, czy TP? Albo ząbkowaniem Daiwy?Za długo i zbyt często jestem na tym forum, by za 200 zł wciskać komuś kit i robić z kogoś i przy okazji siebie, głupka. To tyle z mojej strony w tym temacie. Od strony technicznej nie pomogę, bo się na tym nie znam. Życzyłem i nadal życzę przyjemnego użytkowania nad wodą, bo przecież do tego ma służyć sprzęt wędkarski. PozdrówkaKamil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Kamil i po co się tłumaczysz, winny się tłumaczy, skoro coś w multiku piszczy jego właściciel musi zlokalizować co i to wyeliminować. Są tacy co w jakiś sposób choćby podpowiadając starają się pomóc a są i tacy co muszą sobie skomentować i tacy też są potrzebni by nie było samych ochów i achów, więc na luzie to traktujcie bo to koleżeńska giełda i każdy kupuje na swoją odpowiedzialność sugerując się opisem a czy jest on zgodny z prawdą zależy od sumienia i wiedzy właściciela. Pozdro. Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez Hunter_pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Kamil wtrąciłem ten tekst OT TAK i bez BEZ ŻADNEGO PODTEKSTU odnośnie Ciebie i tego multika. Odwróciłeś kolejność moich wpisów i tak wryrwane z konteksu brzmią rzeczywiście jakbym sie Ciebie czepiał :-) Wylałem po prostu swoje zirtowanie odnośnie niektórch sprzedających, na moje nieszczęście akurat w tej dyskusji..... Nie obrażaj się na mnie :-)) Ps. Sam zgłosze później do moda prośbe o usunięcie mojego wpisu jeśli się gniewasz..... Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez przemow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Ja się nie tłumaczę, tylko pierwszy raz zabrałem głos w dyskusji. Jakbym chciał pozostać anonimowym sprzedawcą i chciał coś ukryć, to bym nic nie pisał... I po co znowu takie stwierdzenia, w tylu "winny się tłumaczy" ? Uważasz, że jestem czemuś winien? Napisz, co to wg Ciebie jest.Czasami warto pomyśleć i przeczytać, co się nastukało w klawiaturę, zanim się kliknie "wyślij"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Nic z tych rzeczy Kamilu, uważam tylko że całkiem niepotrzebnie i zapewne niechcący dałeś się sprowokować do wyjaśnień jakie były zbędne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Dobra chłopaki luźna guma [emoji39] Multek przestał piszczeć po psiknięciu smarem wurtha w sprayu. Pomogło. Pewnie tylko na jakiś czas. Przy okazji zdemontowałem twicha (do jerków i tak się nie nadaje) i jest więcej miejsca. @Kamil Z. młynek jest w super stanie zewnętrznym i wewnętrznym widać, że dużo nie pomielił. Przekładnie niezużyte. Ogólnie ok. Niepotrzebnie się tak spinacie poprosiłem tylko o radę. Więc luuulz.[emoji4] A jak nie to zaraz zawołam "miotłę". Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Dobra chłopaki luźna guma [emoji39] Multek przestał piszczeć po psiknięciu smarem wurtha w sprayu. Pomogło. Pewnie tylko na jakiś czas. Przy okazji zdementowałem twicha (do jerków i tak się nie nadaje) i jest więcej miejsca. @Kamil Z. młynek jest w super stanie zewnętrznym i wewnętrznym widać, że dużo nie pomielił. Przekładnie niezużyte. Ogólnie ok. Niepotrzebnie się tak spinacie poprosiłem o radę, nikogo nie oskarżając. Więc luuulz.[emoji4] Spoko. Do Ciebie nie mam i nie miałem żadnych pretensji. Zrozumiałe, że kupiłeś sprzęt, by łowić, a nie z nim walczyć.Mam nadzieję, że będzie dla Ciebie fartowny i da dużo frajdy nad wodą PozdrówkaKamil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 (edytowane) Daiwa Megaforce LITE[emoji4] bebechy Edytowane 25 Kwietnia 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1flamaster Opublikowano 9 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Cześć, temat stary ale problem mam podobny. Mam multiplikator Hyoko z Decathlonu, kupiony w zeszłym roku. Teraz coś zaczęło piszczeć w środku. Nie udało mi się go do końca rozebrać bo cały bok blokuje pokrętło hamulca, którego nie mogę ściągnąć. Jakiś pomysł jak do tego się zabrać? Nie chcę robić nic na siłę. Zapuściłem trochę kropel oleju przez szparę która się zrobiła na kilka zębatek, ale to nie pomogło :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Niemożliwe. Zdjąłeś korbę i wykręciłeś gwiazdę hamulca? Musi się dać rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi