Jozi Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Design wściekłego irokeza .Ech masz bracie polot nie ma co . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Design, polot, fajne sprawy ale właściwości użytkowe ... najwyższa póła Pływam, łowiłem, wiem co piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Teraz padło na PHENIXA i myślę że zostanę z nim na kilka sezonów.Jest to blank K2 TX 684MH 6-18lb 5-21gr skrócony od dołu z 2.03m do 190cm. Wędeczki bardzo mi się podobają , oryginalny Design , ładnie wykonane ,tylko jednej sprawy nie do końca rozumiem .Po co skracać fabryczny blank ? Czyżby inżynierowie PHENIXA aż tak bardzo się mylili ,że trzeba zabrać trochę mocy temu blankowi ? Zupełnie nie rozumiem zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Łowię castem zbudowanym dokładnie na tym blanku, i mówiąc szczerze nie wyobrażam sobie dynamicznych rzutów i agresywnego podbicia gumy na główce 25+g.Da radę rzucić z dostojęństwem i później jako tako poprowadzić przynętę ważącą 30-40g , ale to nie jest komfort.W przypadku tego blanku ,dolny jego odcinek jest pokryty matą o ciekawej strukturze, mającej na celu jego dodatkowe wzmocnienie ,taki zawór bezpieczeństwa.Skracając ten odcinek o 13cm mocy niewątpliwie ubyło.Ale znając temperament i przyzwyczajenia naszych południowców wcale mnie nie zdziwi jeśli ta wędka będzie miotać takie gramatury,tylko jest pytanie jak długo? A wykonanie ? Jak zobaczę nad wodą ,to od razu poznam sprawcę :)Masz niewątpliwie swój styl i tego się trzymaj.Pewnie nie wszystkim będzie pasował ,ale najważniejsze jest to ,że morda się śmieje jak bierzesz swoją wędkę do łapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Rafał,nigdzie nie napisałem że ten kijek dobrze pracuje z 25gram+ guma.Jak dla mnie to 18gr+guma to wszystko,co innego kogut.Tu jest trochę mniej oporu z poderwaniem przynęty i bez dynamicznych rzutów kogut do 30gr jest ok.Łowię tym kijem około miesiąc i tylko widzę same plusy.Forumowy kolega obrabia zaporówkę tym blankiem już drugi sezon i też mu się micha cieszy(a on to naprawde lubi sobie pofolgować z gramaturą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Teraz padło na PHENIXA i myślę że zostanę z nim na kilka sezonów.Jest to blank K2 TX 684MH 6-18lb 5-21gr skrócony od dołu z 2.03m do 190cm. Wędeczki bardzo mi się podobają , oryginalny Design , ładnie wykonane ,tylko jednej sprawy nie do końca rozumiem .Po co skracać fabryczny blank ? Czyżby inżynierowie PHENIXA aż tak bardzo się mylili ,że trzeba zabrać trochę mocy temu blankowi ? Zupełnie nie rozumiem zabiegu. Własnie na tym polega rodbulding.Robi sie wędkę pod własne wymagania.Często bardzo indywidualne.Blank to tylko surowiec.To co wymyśliły inżyniery nie zawsze musi być zgodne z naszymi oczekiwaniami.A jak można blank podrasować..to czemu nie. Ja mam takie kijki.Nawet nie opisywałem ich,jaki cw i czy inne takie.poprostu gołe,lub typu wedka na okonia,wedka na pstrąga tak dla zwały A na pstrąga mam kilka na różne przynęty i na różne rzeki.Od 1,6 do 2,7 metra. Inżyniery nie zrobiły blanku 1,6m,a ja po swojemu wywaliłem 1 część trawela- i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Jak napisał @Taps,ja też tak rozumiem rodbulding,szukanie czegoś nowego ,nowych rozwiązań,budowy wędki pod siebie.Dlatego też np. tuningujemy samochodziki .Od czasu posiadania sześciostopowych SHXów,można powiedzieć że bardzo,bardzo polubiłem łowienie krótkimi kijami.Myślę że na mocy też dużo nie stracił,mam porównanie z oryginałem na łodzi prawie codziennie . ps.Już buduje się następny K2 dla znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Łukasz i Michał w tej dziedzinie kreatywność jak najbardziej wskazana wiadomo ,że można przycinać ,dokładać itp.Jeśli się sprawdza w boju to tym bardziej.Mam dwa TXy i raczej w ich przypadku nie ingerował bym zbytnio ,są to dość delikatne i specyficzne konstrukcje .Raczej nie bez powodu nie ma jeszcze dłuższych dwuskładów w tym materiale ,choć ponoć prace idą w dobrym kierunku.Ktoś kto łowił wędką na blanku K2 raczej nie chętnie zamieniłby ją na inną.Też chodzi mi o głowie kolejny kijek do wiślanych zadań specjalnych pod główki 25-35g.Łukasz twierdzi że TX 715H-C 1oz będzie idealny.Myślałem wstępnie o UMBXie do35g ale ugięcie TXa chyba przesądzi sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 24 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Rafał,blank cięty przez Ł.Masiaka tak że myślę że jeżeli miało by być coś nie tak, to Łukasz napewno by mi to wybił z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Zmienia to całkowicie postać rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Pływam z Łukaszem ( Kogutem ) kilka razy w tyg i łowię identycznym kijem tylko że w oryginalnej długości, zbrojonym przez Łukasza Masiaka. Łowię już drugi sezon więc myślę ze co nieco o tej konstrukcji już wiem. Skrócenie blanku, jeśli zmniejszyło moc to niezauważalnie. Co do możliwości K2 to osobny temat. Od dwóch lat ten blank nie przestaje mnie zaskakiwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Jak łowisz czasami okonie ,to ten opisany do7g wymiata .rozpiętość w gramaturze porażająca 3-15g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adis Opublikowano 24 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2012 Wszystkie wbrew pozorem mają taką sporą rozpiętość Okonie tylko przyławiamy ale spadów nie ma za dużo. Jedna z wielu zalet tych blanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Edytowane 7 Października 2012 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Witam ponownie.Brat TX 684MH ukończony i ochrzczony trzema pieskami na pierwszej wyprawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Niedawno kolega poprosił o zrobienie kijka ekonomicznego do łowienia sandaczy na lekko z łodzi.Wybór padł na blank BATSONA RX7 SPINBASS ISB 781 6-12LB 3,5-10,5gr 198cm.Ubrany w przelotki PB minima4 od 25 do 4.Uchwyt oczywiście DNPS 16.Fajny ,lekki kijek do łowienia na gumy,myślę że spokojnie zapewni komfort łowienia 10-18gr+guma. Edytowane 19 Maja 2013 przez kogut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Kogut nieźe wybajerowałeś tego batsona .Zdolna bestia z Ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 19 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Dzięki Józek za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk_ Opublikowano 22 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Coś pięknego - począwszy od pierwszego kijka, do ostatniego. Inne niż wszystkie, które dotąd widziałem. Gratulacje Kogut! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 22 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 (edytowane) Dzięki Robert. Bo właśnie ja tak rozumiem ten cały rodbuilding,aby się choć trochę wyróżniać. Edytowane 24 Maja 2013 przez kogut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 (edytowane) Taka oto okonióweczka ostatnimi czasy się wykręciła u mnie. Ubrana w tytany fuji,uchwyt Pacyfic bay.Blank to CD XLS 284UL 2-6LB 2-9gr 213cm,świetne narzędzie do połowu okoni,które przyłowu sandaczowego się nie boi.Piędziesiątak sandacz wyjechał bez jęknięcia Edytowane 5 Października 2013 przez kogut 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Hohoho Niezle wybajerowane kijki! Ciesza oko i napewno nie tylko oko. Gratuluje talentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 A dzięki,Kamil,dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Odbajerzony kijek, faktycznie . To ten uchwyt z prześwitem blanku, o którym rozmawialiśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Mawet i Swoje piórko z ogona wkleił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi