Tommy54 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Niedawno nabyłem takiego dziwnego spina firmy Shimano - Shimano Speedmaster spinning MULTI 2,70m-3,00m H 20-50g . Udało mi się go nowego z gwarancją zakupić za 287 zł ( Centrum Orka wystawiła go w promocji na Allegro). Kupowałem w ciemno, opierając się jedynie na danych technologicznych blanku.Kij w długości 2,70m - wa?źy 184g , a w długości 3,00m - wa?źy 213g.Miał mi zastąpić w wersji 3,00m w beachspinie - CD Blue Rapida 3,00m 10-35g , oraz w wersji 2,70m jako spin z łodzi do przynęt wagi 22g - 35g (gł?łwnie gum)- Daiwę Ryucon Jigger 2,70m 8-35g , kt?łra była idealna ale do gum do 26 g.Jako ,?źe w ?źyciu co nieco w temacie kij?łw klasowych przerobiłem , tote?ź byłem wyjątkowo pozytywnie zaskoczony jakością wykonania i spasowania tego Shimano MULTI (opr?łcz pokrowca, miał jeszcze elegancką tubę).Akcja i sprę?źystość blanku - cholernie mi podpasowały, jest ciut wolniejszy od CD BR, ale przez to lepiej ładuje się przy przynętach 22-30g. Z odległości rzutowych z pla?źy szczeg?łlnie bezsterami byłem bardzo zadowolony, tak ?źe rekompensowało to jedyny chyba mankament -długi dolnik tego spina. Przy takim wywa?źeniu kija (długi dolnik), r?ł?źnica wagi 29g na niekorzyść w stosunku do CD BR - była niewyczuwalna.Przy długości 2,70 m pr?łby rzut?łw cię?źarkami 30g i 40g - r?łwnie?ź wypadły OK. Ten blank ma coś w sobie (sprę?źystość) z blanku Robinson?łw Diaflex (mam Jerka 1,98m w jednoskładzie do 80g). A tu link na opis tego spina: http://www.centrumorka.pl/index.php?products=product&pro d_id=260 Czy ktoś z koleg?łw, r?łwnie?ź u?źywa spin?łw z dopalaczami, typu MULTI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi