Skocz do zawartości

Słupia

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Rognis,w tym roku odpuszczam Słupię,bo tłok tam niemiłosierny,ale tak pilnowanej rzeki jeszcze w polsce nie było.Zapowiada się super łowienie,jeszcze żeby ci z drugiej strony, celniej rzucali i nie plątali nam zestawu. :lol: :lol:

Ale nie można mieć wszystkiego :lol: .Sam startuję na Redze,może kogoś z forumowiczów tam spotkam.

Cezor, masz bardzo dobrze wychowaną żonę. :D

nie wiem jak sprawa wygląda na Słupii, ale z regi oraz parsęty zeszła już spora ilość kelciaków. co by było ciekawiej w wodach naszego pięknego bałtyku w okolicach brzegów (w zasięgu wedki) kręci się teraz troche keltów oraz żywego srebra...

http://www.pzw.wejherowo.pl/info-tarlopodsumowanie.php

Takie akcje jak ta podnoszą na duchu jak się ma do przejechania całą polske za trotką :D .

Jeszcze są wśród nas prawdziwi fanatycy którzy nie tylko gadają ale coś robią i to naprawde dobrze.Jestem pełen podziwu.

http://www.pzw.wejherowo.pl/info-tarlopodsumowanie.php

Takie akcje jak ta podnoszą na duchu jak się ma do przejechania całą polske za trotką :D .

Jeszcze są wśród nas prawdziwi fanatycy którzy nie tylko gadają ale coś robią i to naprawde dobrze.Jestem pełen podziwu.

KUPMY KALENDARZE

Wiem, że Marek Sz. będzie nad Słupią w tym samym terminie co my :mellow:

Mam nadzieję, że będzie okazja do spotkania, bo Marek jest znany z tego, że podczas trociowania, pozostawia innych w tyle, daleko za plecami :lol:

Może i Maciek Jagiełło zawita nad wodę.

• 2 tygodnie później...

@cezorator

Znowu sie dopatrujesz podstępu !!!

Na Słupi po prostu trzeba umieć łowić. Moi koledzy są tam od poniedziałku i do dziś mają 7sztuk. Wracają jutro wieczorem.

Fakt, że były tłumy ludzi jak co roku. El Burdelado jak ja to nazywam.

A ja myslalem ze lowienie Trotek w pierwszych dniach to loteria, widac sa ludzie ktorzy UMIEJĄ JE ŁOWIC

Zreszta... po tym facecie co pozamiatał na Redze to juz nic mnie nie zdziwi

:lol: :lol: :lol:

Przez pierwsze 3 dni sezonu na Słupi było bardzo dużo wędkarzy.

Pogoda dała się we znaki wszystkim łowiącym. Pierwszego dnia potworny wiatr 120 km/h i ciągły deszcz. Drugiego dnia troszkę spokojniej, bez deszczu. Trzeci dzień podobnie.

Ogólnie wyniki raczej słabe na całej rzece.

Ryby złowiono zarówno na górze Słupi, w centrum Słupska, w lasach, a także blisko Ustki.

Na wielu wędkarzy, grubo kilkaset osób, w pierwszym dniu sezonu złowiono TYLKO kilkanaście ryb. Były trocie i łososie.

Komplety padły chyba tylko dwa, na górze Słupi.

Najczęściej padały łupem niezbyt duże trocie około 1-2 kg.

Największą jaką widziałem był kelt około 4 kg.

Na jednej z prostek w Bydlinie złowiony został piękny metrowy łosoś, około 8,5 kg.

Łowiliśmy w trójkę (ja, Tomi i Cezorator) przez całe dwa dni i chłopaki jeszcze pomęczyli kilka godzin trzeciego dnia (ja spałem w tym czasie :D ).

W pierwszym dniu sezonu złowiłem samca łososia 51 cm. I jest to mój pierwszy zaliczony Król rzeki! :mellow:

Złowiłem go w Słupsku, na wobler trociowy zrobiony przez Tomiego.

Tego samego dnia, na odcinku leśnym, Marek Szymański dopadł trotkę 74 cm.

Drugiego dnia na całej Słupi padło bardzo mało ryb. Na zawodach organizowanych w Słupsku przyniesiono do wagi 8 niedużych troci.

My nie mieliśmy nawet kontaktu.

Trzeciego dnia, pod koniec łowienia, Tomi złowił ślicznego kelta 66 cm. :D

Dla mnie i dla Tomiego to napewno wspaniałe rozpoczęcie sezonu!

Jednak o rybności Słupi można by długo dyskutować...

To byłoby na tyle. Reszta w relacji, która ukarze się na stronie głównej. :D

Dla mnie i dla Tomiego to napewno wspaniałe rozpoczęcie sezonu!

Jednak o rybności Słupi można by długo dyskutować...

Dla mnie to także było bardzo miłe rozpoczęcie sezonu ponieważ otworzyłem go w bardzo miłym towarzystwie.

:D :D :D :D :D