rognis_oko Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Cześć. Kto będzie na Słupi w pierwszych dniach sezonu trociowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Właśnie się tam wybieram. Bardzo sie cieszę z tego powodu bo to moja Trociowo-słupiowa premiera :D Mam straszny dylemet jakie przynęty zabrać.Żona już mi kupiła 10 trociowych woblerów :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2006 Rognis,w tym roku odpuszczam Słupię,bo tłok tam niemiłosierny,ale tak pilnowanej rzeki jeszcze w polsce nie było.Zapowiada się super łowienie,jeszcze żeby ci z drugiej strony, celniej rzucali i nie plątali nam zestawu. Ale nie można mieć wszystkiego .Sam startuję na Redze,może kogoś z forumowiczów tam spotkam.Cezor, masz bardzo dobrze wychowaną żonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 No to widzę, że skoro tak mało osób się tam zdecydowało pojechać to na Słupii będzie luzik :D :D Będzie łatwiej wolne miejsce nad wodą znaleźć :D :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Cezoratorze j bym na Twoim miejscu nie liczył na brak wędkarzy na Słupii. Tam nigdy tak nie jest. Natomiast zastanawiam się ile będzie ryb w rzece biorąc pod uwagę brak zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 @ Sławku to moje stwierdzenie o braku ludzi było żartobliwe :D :D :DAle mam nadzieję, że pomimo braku zimy będzie choć jedna rybka dla mnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 nie wiem jak sprawa wygląda na Słupii, ale z regi oraz parsęty zeszła już spora ilość kelciaków. co by było ciekawiej w wodach naszego pięknego bałtyku w okolicach brzegów (w zasięgu wedki) kręci się teraz troche keltów oraz żywego srebra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 Ja postaram się otworzyć sezon w Trzebiatowie, ale nie wiem czy mi się uda... Mifek - słyszałem, że na Inie jeszcze trwa tarło.. Prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2006 to w inie sa jeszcze ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Ja w tym roku jestem udupiony-sylwestra i pierwszego spędzam na dyżurze w szpitalu.Pierwszy weekend stycznia tez mam skreślony.Chyba wyjdę z siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2006 Z tym spływaniem keltów to jest stara spiewka ,nie ważne jaka jest pogoda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 http://www.pzw.wejherowo.pl/info-tarlopodsumowanie.phpTakie akcje jak ta podnoszą na duchu jak się ma do przejechania całą polske za trotką .Jeszcze są wśród nas prawdziwi fanatycy którzy nie tylko gadają ale coś robią i to naprawde dobrze.Jestem pełen podziwu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2006 http://www.pzw.wejherowo.pl/info-tarlopodsumowanie.phpTakie akcje jak ta podnoszą na duchu jak się ma do przejechania całą polske za trotką .Jeszcze są wśród nas prawdziwi fanatycy którzy nie tylko gadają ale coś robią i to naprawde dobrze.Jestem pełen podziwu. KUPMY KALENDARZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 22 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Wiem, że Marek Sz. będzie nad Słupią w tym samym terminie co my Mam nadzieję, że będzie okazja do spotkania, bo Marek jest znany z tego, że podczas trociowania, pozostawia innych w tyle, daleko za plecami Może i Maciek Jagiełło zawita nad wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2006 Marek Sz co roku łowi na rozpoczęciu metrówke. Może zdradzi kilka sekretów jak takiego wyczynu dokonać a kilka wobków może rozwiąże mu język. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniutek Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Czy nie ma wiadomości ze Słupi?.Przecież za nami 2 dni sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Na Słupi jako tako, ale może @rognis dzisiaj coś napisze. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeman Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @cezorator....... dobity otwarciem sezonu trociowego na Słupi, katował rzekę 2dni......i nic !!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @cezorator....... dobity otwarciem sezonu trociowego na Słupi, katował rzekę 2dni......i nic !!!!!!! no i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @cezorator....... dobity otwarciem sezonu trociowego na Słupi, katował rzekę 2dni......i nic !!!!!!! no i... MGOR jak widzisz to są na tym świecie ludzie, których najbardziej cieszy cudze nieszczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeman Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @cezorator Znowu sie dopatrujesz podstępu !!!Na Słupi po prostu trzeba umieć łowić. Moi koledzy są tam od poniedziałku i do dziś mają 7sztuk. Wracają jutro wieczorem.Fakt, że były tłumy ludzi jak co roku. El Burdelado jak ja to nazywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATAS Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 @cezorator Znowu sie dopatrujesz podstępu !!!Na Słupi po prostu trzeba umieć łowić. Moi koledzy są tam od poniedziałku i do dziś mają 7sztuk. Wracają jutro wieczorem.Fakt, że były tłumy ludzi jak co roku. El Burdelado jak ja to nazywam. A ja myslalem ze lowienie Trotek w pierwszych dniach to loteria, widac sa ludzie ktorzy UMIEJĄ JE ŁOWIC Zreszta... po tym facecie co pozamiatał na Redze to juz nic mnie nie zdziwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Przez pierwsze 3 dni sezonu na Słupi było bardzo dużo wędkarzy.Pogoda dała się we znaki wszystkim łowiącym. Pierwszego dnia potworny wiatr 120 km/h i ciągły deszcz. Drugiego dnia troszkę spokojniej, bez deszczu. Trzeci dzień podobnie.Ogólnie wyniki raczej słabe na całej rzece.Ryby złowiono zarówno na górze Słupi, w centrum Słupska, w lasach, a także blisko Ustki.Na wielu wędkarzy, grubo kilkaset osób, w pierwszym dniu sezonu złowiono TYLKO kilkanaście ryb. Były trocie i łososie.Komplety padły chyba tylko dwa, na górze Słupi.Najczęściej padały łupem niezbyt duże trocie około 1-2 kg.Największą jaką widziałem był kelt około 4 kg.Na jednej z prostek w Bydlinie złowiony został piękny metrowy łosoś, około 8,5 kg. Łowiliśmy w trójkę (ja, Tomi i Cezorator) przez całe dwa dni i chłopaki jeszcze pomęczyli kilka godzin trzeciego dnia (ja spałem w tym czasie ).W pierwszym dniu sezonu złowiłem samca łososia 51 cm. I jest to mój pierwszy zaliczony Król rzeki! Złowiłem go w Słupsku, na wobler trociowy zrobiony przez Tomiego.Tego samego dnia, na odcinku leśnym, Marek Szymański dopadł trotkę 74 cm.Drugiego dnia na całej Słupi padło bardzo mało ryb. Na zawodach organizowanych w Słupsku przyniesiono do wagi 8 niedużych troci.My nie mieliśmy nawet kontaktu.Trzeciego dnia, pod koniec łowienia, Tomi złowił ślicznego kelta 66 cm. Dla mnie i dla Tomiego to napewno wspaniałe rozpoczęcie sezonu!Jednak o rybności Słupi można by długo dyskutować... To byłoby na tyle. Reszta w relacji, która ukarze się na stronie głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Dla mnie i dla Tomiego to napewno wspaniałe rozpoczęcie sezonu!Jednak o rybności Słupi można by długo dyskutować... Dla mnie to także było bardzo miłe rozpoczęcie sezonu ponieważ otworzyłem go w bardzo miłym towarzystwie. :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 3 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi