Skocz do zawartości

Słupia

rognis_oko

Rekomendowane odpowiedzi

Tomi jeśli przesadziłem, to w dobrej wierze :mellow: , chciałem pocieszyć tych, co wciąż szukają tych 4000 szt, co przeszło podobno przez ten skaner. Chyba mam nie najgorsze rozeznanie, bo było sporo znajomych na całej rzece w te dni. Może tylko 1 stycznia był gorszy, przez tą mętną wodę i mogło paść mniej niż 30 ryb tego dnia. Więc przez cztery dni 100-ówka padła, szczupłych nie liczę. :o Najwięcej ryb padało powyżej Słupska. My z kolegą właśnie tam złowiliśmy swoje trocie. Ja samiczkę 55, a kolega samca 74.

post-473-1348913335,0082_thumb.jpg

Pewnie chodzi o lęgi jakiś ptaków. Po prostu jestem ciekaw, bo nie tylko ryby mnie interesują.

Tablice dla stref rozrodu i regularnego przebywania zwierząt ( w tym ptaków) wyglądają inaczej.

Chyba, że to jakaś amatorska wersja takiej tablicy. Z jej treści sie domyslam, ze chodzi o otulinę jakiegoś terenu chronionego.

Co było po tych 5 metrach ????

Pytałem tu i ówdzie, i jestem nieco zawiedziony :wacko:

Wygląda na jakieś amatorskie działanie, bo nie jest napisane czego dotyczy. Być może chodzi o ochronę bobrów, bo tablice tworzyły jakby szlak - ściżkę tych zwierząt. Dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli na moje pytanie.

Joker nie wierzę w te 120 ryb choćby dla tego że dzisiaj odbyły się zawody na Słupi, efekt 120 chłopa złowiło 2 słownie dwie ryby :huh: .

Dla mnie całe te odłowy w celach rozrodu to kpina .W grudniu sieją propagande ile to ryb przeszło przez przepławke a w styczniu jest tłumaczenie że ryby zeszły ,wiatr nie z tej strony itp itd :angry:.Ciekawe że na Redze czy Łebie gdzie nie ma odłowów ryby zostały dłużej :unsure: .

Ja też łykam te bajery i jadę całą polske z wielkimi nadziejami a potem słucham od miejscowych ile ton odławiają na przepławce i jak to dobrze ryby biorą w Grudniu :angry: :angry:

Ale i tak mimo wszystko w tym roku pojadę bo rzeka jest piękna a towarzystwo wspaniałe :D.

Ja też nie wierzę w te 120 ryb w pierwszych dniach sezonu :D

Napewno nie było ich tylu.

Chociażby na zawodach popadało ledwo po kilka sztuk.

Ryby w rzece były ale bardzo mało. My na otwarciu sezonu łowimy to co nam łaskawie pozostawiają odłowcy tarlaków i kłusownicy.

...Ja też łykam te bajery i jadę całą polske z wielkimi nadziejami a potem słucham od miejscowych ile ton odławiają na przepławce i jak to dobrze ryby biorą w Grudniu na spinning...

- zgadzam się w 100 %tach.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...
  • 5 lat później...

Witam 

Sezon trociowy lada dzień. 

Czy ktoś wybiera się na słupie ? 

Ponoć ciąg tarłowy w tym roku najlepszy od kilku dobrych lat jak rozmawiałem z kolegą co ma bezpośrednie info znad tej rzeki. 

Ryba chora była jak wszędzie ale znakomita część to zdrowe osobniki. 

Orcan wepchnął dużo srebra które raczej chwile w rzece zabawią, łososi też kilka naliczono w tym szt powyżej metra

Będzie się działo 

Edytowane przez Nida