joker Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Tomi jeśli przesadziłem, to w dobrej wierze , chciałem pocieszyć tych, co wciąż szukają tych 4000 szt, co przeszło podobno przez ten skaner. Chyba mam nie najgorsze rozeznanie, bo było sporo znajomych na całej rzece w te dni. Może tylko 1 stycznia był gorszy, przez tą mętną wodę i mogło paść mniej niż 30 ryb tego dnia. Więc przez cztery dni 100-ówka padła, szczupłych nie liczę. Najwięcej ryb padało powyżej Słupska. My z kolegą właśnie tam złowiliśmy swoje trocie. Ja samiczkę 55, a kolega samca 74. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Kuba jaki żart? Pewnie chodzi o lęgi jakiś ptaków. Po prostu jestem ciekaw, bo nie tylko ryby mnie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezorator Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Pewnie chodzi o lęgi jakiś ptaków. Po prostu jestem ciekaw, bo nie tylko ryby mnie interesują. Tablice dla stref rozrodu i regularnego przebywania zwierząt ( w tym ptaków) wyglądają inaczej. Chyba, że to jakaś amatorska wersja takiej tablicy. Z jej treści sie domyslam, ze chodzi o otulinę jakiegoś terenu chronionego. Co było po tych 5 metrach ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Pytałem tu i ówdzie, i jestem nieco zawiedziony Wygląda na jakieś amatorskie działanie, bo nie jest napisane czego dotyczy. Być może chodzi o ochronę bobrów, bo tablice tworzyły jakby szlak - ściżkę tych zwierząt. Dziękuję wszystkim, którzy odpowiedzieli na moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Joker nie wierzę w te 120 ryb choćby dla tego że dzisiaj odbyły się zawody na Słupi, efekt 120 chłopa złowiło 2 słownie dwie ryby .Dla mnie całe te odłowy w celach rozrodu to kpina .W grudniu sieją propagande ile to ryb przeszło przez przepławke a w styczniu jest tłumaczenie że ryby zeszły ,wiatr nie z tej strony itp itd .Ciekawe że na Redze czy Łebie gdzie nie ma odłowów ryby zostały dłużej .Ja też łykam te bajery i jadę całą polske z wielkimi nadziejami a potem słucham od miejscowych ile ton odławiają na przepławce i jak to dobrze ryby biorą w Grudniu Ale i tak mimo wszystko w tym roku pojadę bo rzeka jest piękna a towarzystwo wspaniałe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 7 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2007 Kuba jaki żart? Pewnie chodzi o lęgi jakiś ptaków. Po prostu jestem ciekaw, bo nie tylko ryby mnie interesują.Sam wystawie takie tablice kolo lowisk... <_< Jak tak mozna? Przeciez musi byc choc nazwa tego, kto zakazuje...kompletna dzicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agraph Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jeden z dwóch kompletów z górnej Słupii, o których pisał wcześniej rognis to 2 samce 55 cm i 56 cm autorstwa mojego kolegi z Gorzowa. pozdr. Agraph Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 A oto samica łososia, o której pisał @rognis_oko, złowiona 31 grodnia w okolicach Bydlina. Ten kruciak w środku, to ja . Łowcy nie ma w kadrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 no on ładny bysiorek gratulacjone Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Joker szkoda że to nie twój łoś tak pięknie się razem prezentujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Tomi, też tak myślę i nie spocznę, nim nie zrobię sobie zdjęcia z metowym łosiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Jo tes Rozumiem że teraz łosie biorą w terenie niezabudowanym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 @tomi - na pograniczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 Ja też nie wierzę w te 120 ryb w pierwszych dniach sezonu Napewno nie było ich tylu.Chociażby na zawodach popadało ledwo po kilka sztuk. Ryby w rzece były ale bardzo mało. My na otwarciu sezonu łowimy to co nam łaskawie pozostawiają odłowcy tarlaków i kłusownicy. ...Ja też łykam te bajery i jadę całą polske z wielkimi nadziejami a potem słucham od miejscowych ile ton odławiają na przepławce i jak to dobrze ryby biorą w Grudniu na spinning... - zgadzam się w 100 %tach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 8 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2007 @Joker, nieźle wyglądasz z tym łosiem. ...nie spocznę, nim nie zrobię sobie zdjęcia z metowym łosiem... - mimo wszystko ja też nie spocznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2007 Planuję byc na Słupi w ten weekend.Jeśli ktos ma ochotę na spotkanie i wymiane doświadczeń proszę o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORION99 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Na Słupi padł łosiek 8,2 kg, i jakieś trotki 3, 4 kg.Niestety nie mam fotek. orion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 4 Marca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Minęło dużo czasu, więc na umieszczenie relacji z rozpoczęcia sezonu na Słupi jest już za późno. Co poniektórym jestem winien pokazanie zdjęć z rybkami.Przepraszam, że dopiero teraz. Mój łosiek z pierwszego dnia sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2007 Ladne rybcie Jak wędkarstwo potrafi cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2007 Ech.. Aż w dołku ściska . Wypad, ryby, piękna woda, doborowe towarzystwo.Gratuluję wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaso1973 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Witam. Był ktoś w rejonie słupska? Jak tam wygląda rzeka? Wybiera ktoś się tam w ogóle? Trochę późno pisze i będę wdzięczny za każdą informację.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Garstka informacji http://www.fors.com.pl/forum-ogolne/27076-slupia-2010/Page-1 8.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaso1973 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dzięki Salmon Wydaje się że da się tam połowić na rozpoczęcie sezonu. A tak nawiasem mówiąc ,mamy jedno wolne miejsce w samochodzie ,wyjazd 01.01. o godz.2.00 z Płocka gdyby znalazł się chętny z okolic lub gdzieś po drodze, pisać na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nida Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 (edytowane) Witam Sezon trociowy lada dzień. Czy ktoś wybiera się na słupie ? Ponoć ciąg tarłowy w tym roku najlepszy od kilku dobrych lat jak rozmawiałem z kolegą co ma bezpośrednie info znad tej rzeki. Ryba chora była jak wszędzie ale znakomita część to zdrowe osobniki. Orcan wepchnął dużo srebra które raczej chwile w rzece zabawią, łososi też kilka naliczono w tym szt powyżej metraBędzie się działo Edytowane 28 Grudnia 2016 przez Nida Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Jeśli juz się nie dzieje.Obawiam się że tego typu informacje mają nie tylko wędkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi