Skocz do zawartości

Hand Made Janus-Softjerks

Janus

Rekomendowane odpowiedzi

W świecie zwierząt zapach odgrywa inna role to co dla nas śmierdzi dla zwierząt jest jak fiołki . ;)

Keitech nasącza swoje gumy bodajże zapachem kałamarnicy co dla osób nie wędkujących mocno śmierdzi , ciekawe smrodki i dipy zrobił Bogdan Barton specjalista od leszczy . Osławiony jego dip Smrodek powstał na bazie oleju z ryb i skorupiaków , tu mozna powiedzieć o lekkim smrodku ;)

Dla mnie zapach Twoich gum ma inny wymiar  :good:

Janusz przy takim ustawieniu haka w gumie trudniej będzie zaciąć rybę ? czy nie ma to wpływu .

Nie miałem okazji zbroić tak gumek .

Wojtek to jest prototyp, który zmieni się pwenie jeszcze kilka razy. Muszę potestować. Narazie poprostu do zdjecia obciążyłem haczykiem żeby rybka nie wyfruneła. Teoretycznie haczyk może funkcjonować jak kotwiczka w woblerze. Dzięki za uwagę, ale można umieścić tam właśnie kotwiczkę, chociaż nie cierpię kotwiczek.

• Like 1

Opcji jest sporo jak dozbroić tę gumę i jak ją poprowadzić  :good:

może pływać w toni i po powierzchni , jak Z-man tylko pyszczek trzeba by jej było inaczej zaprojektować .

Wojtku. Niech Z-man robi swoje gumy a ja będ robil swoje. To są zupełnie różne koncepcje. Zamiast tej gumy, ktorą pokazałeś można też ciągnąć pomalowany kołek. Efekt będzie ten sam. W mojej koncepcji chodzi przede wszystkim o finezję ruchu i naturalny wygląd.

Edytowane przez Janus

Poniżej jest jedna z bardziej skomplikowanych form. Baba morska 14 cm. Niebywały szkodnik przywleczony do Europy z Morza Kaspijskiego. Absolutnie opanował rzeki. Stał się jedną z lepszych przynęt na rodzime drapieżniki.

attachicon.gifGrundel01.jpg  attachicon.gifGrundel02.jpg

Piękne. Przy okazji jest podany jak na tacy pozbycie się tego skurczybyka. Więcej drapieżników w wodzie.

Można gdzieś je kupić?  :)