Skocz do zawartości

Hand Made Janus-Softjerks

Janus

Rekomendowane odpowiedzi

No koledzy do mnie niedługo dotrą zamówione rybki od kolegi Janusza, wykonane idealnie tak jak chciałem. Dwa srebrne karasie, dwa złote karasie, pięć okoni i dwie płoteczki  Cena powala nawet mnie na kolana bo z przesyłką prawie 60 ero, nie licząc czterech dolnych sztuk jakie są w gratisie według zapewnień Janusza.

Takie sobie zamówiłem. Oj w tym roku będzie się działo.

b4a69aa587b5df10med.jpg

Nie chcę Cię wpędzać w kompleksy bo zamówiłem mega kubełek ;) kopara mi opadła jak rozpakowałem przesyłkę , zapach gum działa na mnie jak afrodyzjak jakiś :highfive:

Nie ma czasu teraz na wstawianie fotek bo pakuję się na ryby , jutro frontalny atak ;)

• Like 1

Nie chcę Cię wpędzać w kompleksy bo zamówiłem mega kubełek ;) kopara mi opadła jak rozpakowałem przesyłkę , zapach gum działa na mnie jak afrodyzjak jakiś :highfive:

Nie ma czasu teraz na wstawianie fotek bo pakuję się na ryby , jutro frontalny atak ;)

Chyba pojutrze. Jutro zębacze jeszcze odpoczywają.

• Like 1

Ja wczoraj miałem masę brań na Twoją gumę ale same gluty jeden około 60 wypiął mi się podobnie jak u Ciebie .

Po małym wywiadzie u tubylców okazało sie nasi szlachetni gospodarze ze Swaderek zrobili odłowy sieciowe .podniosło mnie bardzo na duchu to ze parę ekip nie miało nawet kontaktu z rybami .

Następne zamówienie będzie dotyczyło tych największych gum , trzeba selektywnie zadziałać  :)

Niezawodny killer w tym sezonie dał już parę ryb . Keitechy kucają przy tych gumkach , po ilości brań co przeszły te gumy musiałbym ze trzy japońce wymienić . 
Gratuluje łownych gumek Januszu .

post-51445-0-11133000-1462217929_thumb.jpg

post-51445-0-64783400-1462217939_thumb.jpg

Edytowane przez j-23

Jak zreperować ulubioną lub drogą gumkę?
Jeśli chodzi o okonie, sandacze lub sumy najczęściej problem zniszczenia gumy nie wystepuje.
Zupełnie innaczej przedstawia sie to w przypadku szczupaka. Po wczorajszej eskapadzie jedna z gum zdrowo oberwała po ataku esox-a. Po powrocie do domu wyciągnąłem jig (jest to jig ochronny, z wężykiem termokurczliwym) i wpuściłem odrobinę specjalnego kleju do plastisolu. Klej ten rozpuszcza obie powierzchnie nacięcia i wulkanizuje je nierozerwalnie w całość.  Jest na tyle mocny, że guma może puścić w innym miejscu, ale nie w miejscu klejenia. Przynęta jest jak nowa.

post-61482-0-80333300-1462262539_thumb.jpg post-61482-0-29565500-1462262557_thumb.jpg

post-61482-0-38208300-1462262573_thumb.jpg post-61482-0-76244300-1462262594_thumb.jpg

• Like 1

Dzisiaj testowałem Stint M04BPO 10 cm, kolor: biały, niebiesko perłowy- płetwy pomarańczowe, brokat zewnętrzny, ręcznie malowane farbami UV aktywnymi. Wynik dwa spore szczupaki (70 i 78 cm). Niestety z przyczyn technicznych, zdjęcia drugiego szczupaka nie mogłem zrobić.

post-61482-0-83369900-1462303674_thumb.jpg  post-61482-0-74949100-1462303713_thumb.jpg

• Like 1

Wunderwaffe robią dobrą robotę , klasę na moich wodach pokażą jak trzcinki zaczną wyrastać ponad wodę , zimny kwiecień zrobił swoje a poranne przymrozki to druga sprawa. 

Teraz najlepiej atakować mniejsze i płytkie akweny no i oczywiście rzeki  :)

Januszu gumy dotarły, w realu wyglądają o wiele lepiej niż na foto. Dzięki śliczne.  ;)

Witaj. Bardzo sie cieszę, że moja praca i wysiłek nie ida na marne. Zwieńczeniem sukcesu będa zdjęcia z Twoich połowów.

Właśnie wróciłem z testowania nowej przynęty Uklei MX10BBP 11 cm - (kolor błękitny, niebiesko perłowy, UV aktywny) oraz nowej wedki St. Croix ES86HF2. Efekt - jeden okoń i trzy sandacze.  Niestety dwóch nie zdążyłem sfotografować. Ciężko jest trzymać rybę na kiju i grzebać przy telefonie.
Z wyprawy jestem niesłychanie zadowolony przynęta łowna, a wędka to nie wędka tylko czarodziejska różdżka. Niesłychanie czuła a przy zacięciu absolutnie twarda.
Chciałbym nadmienić, że Dunaj to nie centrala rybna.

post-61482-0-27580200-1462898866_thumb.jpg  post-61482-0-13159200-1462898921_thumb.jpg

Edytowane przez Janus
  • Like 4

Przyjaciel zaciągnął mnie do swojego rewiru myśliwskiego i pokazał niesłychany spektakl tarła świnek na przepływającej tam rzeczce. Obok całe stada kleni i brzan. Niektóre brzany wyglądały jak jesiotry. Mam nadzieje, że na zdjęciach coś widać.

post-61482-0-51011400-1462964113_thumb.jpg  post-61482-0-11626900-1462964132_thumb.jpg

• Like 5