Skocz do zawartości

Hand Made Janus-Softjerks

Janus

Rekomendowane odpowiedzi

Janus a cenowo ten holenderski plastizol?

Powiem że ten extra soft Belgijski na małe przynety super. :)

Ten holenderski kosztuje ponad 15 Euro za litr plus wysyłka. Ten belgijski jest bardzo podobny tyle, że tamten jest bardziej rozciągliwy. Może jeszcza pobawię się z nim.

Ten holenderski kosztuje ponad 15 Euro za litr plus wysyłka. Ten belgijski jest bardzo podobny tyle, że tamten jest bardziej rozciągliwy. Może jeszcza pobawię się z nim.

Janusz jak możesz sprawdz czy nie wchodzi w reakcje chemiczną z innymi gumami z innego plastizolu.

Na jakimś filmiku widziałem ja Majki z pleciony opisywał gumy i miał taką gumę bardzo rozciagliwą ale jak umieścił ją z innymi przynętami innych producentów obie potrafiły się rozpuścić.

Janusz jak możesz sprawdz czy nie wchodzi w reakcje chemiczną z innymi gumami z innego plastizolu.

Na jakimś filmiku widziałem ja Majki z pleciony opisywał gumy i miał taką gumę bardzo rozciagliwą ale jak umieścił ją z innymi przynętami innych producentów obie potrafiły się rozpuścić.

Ten Z-Man jest robiony jest z czego innego niż plastizol i będzie reagował. Jest poza szkodliwy dla środowiska - nie rozkłada się. Ten holenderski to plastizol więc nie reaguje. Ja zostaje przy belgijskim. Holenderski niestety jest cięższy i tonie co np. jest kiepskie przy dropshot. Poza tym aż tak nie jest rozciągliwy.

• Like 1

Widoczna na zdjęciach niewielka część prawdziwych kilerów naddunajskich (głównie sandacz, szczupak) właśnie została wysłana do Polski.

attachicon.gifIMG_4935a.jpg  attachicon.gifIMG_4962a.jpg

Kolor jak kolor,ale ten kształt moje zanderki na pewno by lubiły...RE-WE-LA-CJA!!!

• Like 1

Kolor jak kolor,ale ten kształt moje zanderki na pewno by lubiły...RE-WE-LA-CJA!!!

Nad kształtem pracowałem dość długo jak i nad właściwą mieszanką plastizolu i kolorami. Na tę właśnie przynęte złapał się Herman (szacunkowo, sandacz 120 cm) który ostatechnie mnie wykpił przy łodzi, a ja stałem jak zaczarowany bo takiej ryby jeszcze nie widziałem. W tym sezonie może się uda go złapać po raz drugi.

• Like 1

W tym sezonie ma pewnie ze 140 cm i można go złowić na 40cm krąpia...ha ..ha..ha

Jakiej wielkości jest ta gumka? I jaką ma konkretnie pracę?

Pewnie tyle nie będzie miał, ale tez na 40 cm karpia sie nie złapie. Chyba polujesz na sumy. Dwa lata temu na ten sam model w innym rewirze gość złapał w Dunaju sandacza 130 cm i 17 kg. Mierzył i ważył go osobiście szef tamtej sekcji. A skąd ja wiem że mój miał 120 cm bo leżał jak kłoda przy łodzi a ja oniemiałem z wrażenia i te kilka sekund wystarczyło żeby się przekręcił i wyrwał haczyk. Póżniej zmierzyłem miarką.

Rybka jest niepozorna ma 10 cm ostro pracuje.

• Like 1