Janus Opublikowano 24 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Witaj. Żyje, żyje. Jak wiesz przede wszystkim jestem artystą. W tej chwili ludzie z całego świata kupują moje obrazy jak szaleni. Pracuję non-stop. Zostaje mało czasu na połowy. Wszystkie zamówienia na rybki gumowe przesunąłem na zimę. Nie mam rówinież czasu na komputer i wpisy. Od czasu do czasu wyskakuję na godzinę na Dunaj żeby nie zwariować.Jakoś w tym roku łapią się dość małe osobniki - sandacze między 45 a 55 cm. Szczupaki - 50 do 60 cm. Trzy dni temu miałem piękną szczupaczyce na wędce. Miała lekko 110 cm. Poszła na mojego zeszłorocznego hita stynkę M04GGRO (ten model chyba masz na składzie) Niestety zerwała mi się plecionka tuż przy brzegu. Troche mnie to zdziwiło bo miałem na kołowrotku Daiwa Morethan 0,18 o wytrzymałości 16,2 kg. Jak się później okazało szczytowa przelotka była bez porcelanki czyli sznurek jechał po ostrym kancie metalu. Nic dziwnego że się przetarł przy tej wielkości ryby. Walka była piękana. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Janusz działaj, działaj i fotki dawaj nie tylko rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukanio Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Przejrzałem z wielkim zafascynowaniem i zaciekawieniem cały watek Janusza od początku do końca i jestem pod ogromnym wrażeniem... gratuluję Tobie Januszu talentu, przepiękne przynęty tworzysz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Przejrzałem z wielkim zafascynowaniem i zaciekawieniem cały watek Janusza od początku do końca i jestem pod ogromnym wrażeniem... gratuluję Tobie Januszu talentu, przepiękne przynęty tworzysz... Dzięki za uznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Pierwsze ryby meldują się na kiju - Stinty M04 GGRO robią to co do nich należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Wstaw swój obraz może jakiś. Plees Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Nie łapie się na forumowe minimum z fotkami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Z pułapu komórki trudno wstawić foty ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Z pułapu komórki trudno wstawić foty Piekne kolorki, taki zloty ten psiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Bardzo długo nic nie pisałem, ale jest to związane z brakiem czasu. Jak wiecie jestem artystą plastykiem. Takiej nawały kupujących jeszcze nie przeżyłem jak w tej chwili. Ku mojej uciesze obrazy sprzedają się z pod pędzla.Jak to się mówi w Austrii „Pracuję po 14 godzin, bo bandy imigrantów i leniwych nierobów liczą na mnie.”Na dole przygotowane paczki do wysyłki tylko z ostatniego tygodnia. Ostatnio namalowane obrazy przez moją żonę (pejzaże) i moje abstrakcyjne. Teraz trochę z wędkarstwa. Od czasu do czasu wyrywam godzinę żeby nie zwariować. W tym roku biorą głównie niewielkie osobniki, dziwne. Udało mi się jednak kilka ładnych egzemplarzy przekonać do ataku. Jak w poprzednim roku tak i w tym króluje Stint M04GGRODwie ładne 70-siątki. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Jak zobaczyłem abstrakcyjne obrazy to od razu przypomniał mi się film "Nietykalni" z 2011 roku Było tak kilka scenek dotyczących malarstwa, całkiem zabawnych Rybki tradycyjnie piękne, a chętnych na obrazy gratuluję, jest to na pewno motywujące do działania 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Po prostu mnie zamurowało. Mojej szczeny szukam już od dłuższego czasu.Nie wiem jak mogłem przeoczyć Pana wątek. Od dawna jestem Pana fanem.Nigdy bym nie przypuszczał, że artysta takiego formatu swoim wątkiem zaszczyci to forum.Jestem pod ogromnym wrażeniem.Miło poznać Pana również z innej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Po prostu mnie zamurowało. Mojej szczeny szukam już od dłuższego czasu.Nie wiem jak mogłem przeoczyć Pana wątek. Od dawna jestem Pana fanem.Nigdy bym nie przypuszczał, że artysta takiego formatu swoim wątkiem zaszczyci to forum.Jestem pod ogromnym wrażeniem.Miło poznać Pana również z innej strony.Bardzo miłe słowa. Wędkarstwo jest moją pasją a tu jesteśmy wszyscy równi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Jak zobaczyłem abstrakcyjne obrazy to od razu przypomniał mi się film "Nietykalni" z 2011 roku Było tak kilka scenek dotyczących malarstwa, całkiem zabawnych Rybki tradycyjnie piękne, a chętnych na obrazy gratuluję, jest to na pewno motywujące do działania Nie znam tego filmu. Muszę nadrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Tak jak wilka ciągnie do lasu tak mnie nad wodę. Ciągle jednak cierpię na brak czasu. Niemiłosierne upały dają się we znaki. Niski poziom krystalicznej wody nie sprzyja dobrym połowom. Wybrałem się więc około 21. Punktualnie o 21.30 zaczęły sie brania. Dwa pokaźne sandaczyki na Stink MXGGRO 10 cm. Kolega dzień wcześniej, spinningując popołudniu przypadkowo zahaczył za płetwę grzbietową tołpygę. Walka trwała 53 minuty. Na początku był przekonany, że to sum jego życia. Zmierzył rybkę przy łodzi, 163 cm. Szacunkowo 60-70 kg.Niezła niespodzianka, ale to jest Dunaj. Nie mogłem załączyć krótkiego wideo bo dostałem komunikat "Błąd Nie masz uprawnień do wysyłania tego typu plików" Nie wiem, może coś źle przycisnąłem. Edytowane 22 Lipca 2017 przez Janus 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Dwa pokaźne sandaczyki na Stink MXGGRO 10 cm.Zander19072017.jpg Zander19072017a.jpg Chyba te gumy to Stint M04 GGRO Jeśli tak to dobrze że mam ich żelazny zapas na czarną godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Chyba te gumy to Stint M04 GGROJeśli tak to dobrze że mam ich żelazny zapas na czarną godzinęWidzę Wojtek, że Ty się lepiej oriętujesz w symbolach moich gum. Masz rację, pomyliłem się w opisie. To jest rzeczywiście Stint M04GGRO. Dzięki. Ty powinieneś mieć ich sporo na składzie. Edytowane 23 Lipca 2017 przez Janus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 J -23 znowu nadaje.Taki tekst z filmu mi się przypomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 W zeszłym roku o tej porze padał deszcz , deszcz ze śniegiem Taka jest moja rola agenta ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Ostatnio złowione i wypuszczone: Okonie na Stint S01BBP – 7 cm i Rotauge S02BBP – 7 cm, Sandacze na Stint M04GGRO – 10 cm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Widać że łowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) Wczorajszy, bardzo krótki wypad na ryby. Sum 100 cm na Ukelei MX01, 10 cm. Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez Janus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Kolejnego dnia była powtórka z rozrywki. Najpierw po paru minutach walki uciekły mi trzy sumy. Na koniec złapałem dobrą 100-tkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2017 Wczoraj pozwoliłem sobie popołudniu zrobić wolne. Co za radość. Mogłem kilka godzin pospininngować. Łowiłem na Stint S01BBP - 7 cm. Efekty były niesamowite. Szczupak 72 cm, 15 kapitalnych okoni i nieznajomy, który nie dał mi szansy. Zaraz po zacięciu wyciągnął z 20 metrów plecionki i poszedł w kierunku kamieni. Przerwał linkę o kamień. Co do przynęty, trzy stynki straciły ogonki.Udało mi się zrobić kiepskie zdjęcie jednego z mniejszych okonków. Póżniej skończyła się bateria. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 O ile w tamtym roku sandacze łapały się też w ciagu dnia, w tym roku biorą głównie po zmroku.Udało mi się złowić kilkanaście ładnych sztuk punktualnie o godzinie 21.30.Zupełnie jakbym miał umówioną randkę.Na zdjęciu ostatnio złowiony sandacz na Stint M04 GGRO 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi