Janus Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Czasami pomyłki są korzystne.Serię Stint M01(stynka) 9 cm wtryskuje od dobrych 8 lat. Bardzo łowna przynęta. Ostatnio pomyliłem proporcje plastisilu i wyszło coś bardzo miękkiego. Już miałem przetopić, ale coś mi podpowiedziało żeby przetestowaś. W rękach jest to miękki glut, ale w wodzie rewelacja. Porusza się nawet kiedy stoi. Ataki pstrąga, okonia i sandacza wytrzyma bez problemu. Myślę że może być gorzej ze szczupakiem. Zresztą sami oceńcie. Załączony filmik. https://www.facebook.com/softjerks/videos/616136272059593/?pnref=story 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zbiorowe zamówienia coś kuleją , pare osób zgłosiło swój udział i na tym koniec i cisza .Żeby zdążyć z rozsyłaniem na sezon szczupakowy gumy powinny pojawić sie w kraju ok 20 kwietnia , pozostaje jeszcze sezon sandaczowy 1 czerwca i to moze byc ostatni dzwonek .Nie wiem jak Janusz ale on może być zajęty malowaniem obrazów , Wszelkie zapytania w sprawie zamówienia proszę kierowaćdo mnie na priv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 (edytowane) Tych rybek akurat nie specjalnie lubię robić. Strasznie dużo pracy, ale mam bardzo duże zamówienie i warunkiem było że dodatkowo będą babki. Chciał nie chciał ale musiał.Dodatkowo do środka dodałem warstwę złotego brokatu. Super efekt. Edytowane 4 Kwietnia 2018 przez Janus 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Konkretna robota,jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Konkretna robota,jak zawsze Dzięki. Tylko te babki wymagają podwójnej a czasami potrójnej pracy. Bardzo często boczne płetwy nie tak wychodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 W moim ogrodzie wszystko budzi się do zycia. Ja też 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Właśnie w ogrodzie skończyłem obraz "Wiosenna Rapsodia" 140 x 250 cm. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Chwila odprężenia. Bal Wiosny 2018 w Wiedniu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Najnowsze serie sandaczy będą wspierały polskich spinningistów. Przy okazji robienia naturalnych sandaczy wtrysąłem inną, całkiem nową wersję biało-błękitno perłową z rozdzielonym zewnętrzynym brokatem – góra złota, dół srebrny. Sandacz 12 cm 13 gram 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Dobre wsparcie ,wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Dobre wsparcie ,wyglądają superDzięki. Starełem się jak mogłem je dopracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Są idealne,gratuluję talentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Są idealne,gratuluję talentu Dzięki. Już nie mogę doczekać się na maj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Impresje z mojego ogrodu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Rzeka w ogrodzie... coś pięknego???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Rzeka w ogrodzie... coś pięknegoTak. To zadecydowało o kupnie tego terenu. To jest poprostu cudowne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2018 Dzisiejsze popołudnie było pod hasłem SUM. Jako przynętę wybrałem ukleje X04WBP, 17 cm, czyli białą, niebiesko perłową z płetwami pomarańczowymi i zewnętrzynym stebrnym brokatem. Strzał w dziesiątkę.Przy drugim rzucie zameldował się potężny sum. Niestety hamulec był rozkręcony, ponieważ wczwśniej reperowałem przelotke i nie mogłem go właściwie zaciąć. Piękna ucieczka, wynurzenie na płyciźnie i tyle.Jako drugi zameldował się ponad metrowy szczupak. Kiedy próbowałem go sfotografować przy łodzi na szczęście się sam wypiął.Stałem łodzią przy przepływce w starorzeczu Dunaju. Postanowiłem zmienić miejsce i popłynąlem w kierunku rzeki. Trzy rzuty i piękny hol. Tym razem udalo się wyciągnąć 130 cm suma. Na zdjęciach przepływka, sum i przynęta.Teraz informacja dla Panów Ortodoksów, żeby nie było głupich uwag. Ponieważ Związek Wędkarski w Dolnej Austrii od lat zarybia ten region głowacicą i jesiotrem sum jest gatunkiem niepożądanym (z powodu ocieplenia klimatu wspaniale się rozmnaża). Regulamin zezwala na odławianie dowolnej ilości suma dziennie bez obowiązku wpisywania złowionej ryby.Następny punkt zabrania wpuszczania złowionej ryby z powrotem pod groźbą utraty licencji. Więc wszystkie złowione sumy lądują na talerzu.To by było na tyle. Super popołudnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 A więc dostałem paczuszke od Pana Janusza ???? Pierwsza reakcja była mojej Żony ???? co tak śmierdzi ???????????????? bo prawdopodobnie gumisie są z jakimś atraktorem ????A paczuszka jeszcze nie rozpakowana. Myślę sobie będzie ciekawie ????Jak już dostałem się do paczuszki to szczena mi opadła , to co widać na zdjęciach to tylko namiastka tego jak w realu prezentują się te przynęty ????Gumisie bajeczka doszlifowane w każdym detalu brokacik, kolorki, cudeńka ????Teraz tylko czekać na sezon i do boju ????Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Witaj. Ten "zapach" bynajmniej nie był moim złym zamiarem i nie jest przeznaczony dla Ciebie, a tym bardziej Twojej Żony . Jest to dodatkowy bodziec prowokujący ryby do ataku. Mam jeszcze jeden, ale on zupełnie odpada. O ile w tym przypadku jest to zapach ryby i czosnku tak tamten można przyrównać do smrodu rozkładającej się małpy. Tylko raz go użyłem i nigdy więcej.Ręce mi śmierdzialy padliną przez dwa tygodnie i ciągle miałem odruch wymiotny. Powodzenia w połowach i proszę o zdjęcia bestii . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Przygotowuje powoli kolejne ulubione kolory sandacza. Na szybko pomalowana Koza, 14 cm. Grzbiet zielony fluo UV, Brzuch żółty także fluo UV. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Dla tych pań szczupaczyc, sandaczyc i sumic, które nie moga się zdecydować czy wolą złoto czy srebro przygotowałem niespodziankę. Grzbiet – złoty brokat, brzuch srebrny nakładany zewnętrznie co daje mu nieprawdopodobna moc. Ukleja z serii MX01 - 12 cm i ukleja z serii X04 - 17 cm 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Sprzęt na 2018 w pełni przygotowany. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Połowy z ukleją X04WBPO jak zwykle udane. W ciągu 2 godzin udało mi się przechytrzyć cztery sumy. Trzy udało mi się przyholować 100 cm, 120 cm i mój rekord 170 cm. Czwarty w połowie drogi się zerwał.Łowiłem wędką St. Croix Legend Elite ES86HF2, długość 260, cw. 14-56 gram. Plecionka Berkley Whiplash, 0,16Ukleja kompletnie zdezelowana, ale ją na jutro pokleje. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Link do wideo z końcowej fazy holu suma 170 cm https://www.facebook.com/softjerks/videos/635318036808083/?pnref=story Edytowane 4 Maja 2018 przez Janus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Właśnie w tej chwili dostarczono nową formę aluminiową. Ukleja 20 cm. Jak zwykle Harald się postarał. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi