Skocz do zawartości

Hand Made Janus-Softjerks

Janus

Rekomendowane odpowiedzi

Czasami pomyłki są korzystne.
Serię Stint M01(stynka) 9 cm wtryskuje od dobrych 8 lat. Bardzo łowna przynęta. Ostatnio pomyliłem proporcje plastisilu i wyszło coś bardzo miękkiego. Już miałem przetopić, ale coś mi podpowiedziało żeby przetestowaś. W rękach jest to miękki glut, ale w wodzie rewelacja. Porusza się nawet kiedy stoi. Ataki pstrąga, okonia i sandacza wytrzyma bez problemu. Myślę że może być gorzej ze szczupakiem. Zresztą sami oceńcie. Załączony filmik.

https://www.facebook.com/softjerks/videos/616136272059593/?pnref=story

• Like 3

Zbiorowe zamówienia coś kuleją  , pare osób zgłosiło swój udział i na tym koniec i cisza .

Żeby zdążyć z rozsyłaniem na sezon szczupakowy gumy powinny pojawić sie w kraju ok 20 kwietnia , pozostaje jeszcze sezon sandaczowy 1 czerwca i to moze byc ostatni dzwonek .

Nie wiem jak Janusz ale on może być zajęty malowaniem obrazów , 

Wszelkie zapytania  w sprawie zamówienia  proszę kierowaćdo mnie  na priv .

Tych rybek akurat nie specjalnie lubię robić. Strasznie dużo pracy, ale mam bardzo duże zamówienie i warunkiem było że dodatkowo będą babki. Chciał nie chciał ale musiał.

Dodatkowo do środka dodałem warstwę złotego brokatu. Super efekt.

post-61482-0-96546200-1522828666_thumb.jpg

Edytowane przez Janus
  • Like 7

• 2 tygodnie później...

Najnowsze serie sandaczy będą wspierały polskich spinningistów.

Przy okazji robienia naturalnych sandaczy wtrysąłem inną, całkiem nową wersję biało-błękitno perłową z rozdzielonym zewnętrzynym brokatem – góra złota, dół srebrny. Sandacz 12 cm 13 gram

post-61482-0-51517500-1523998671_thumb.jpg   post-61482-0-19773100-1523998691_thumb.jpg

• Like 8

Dzisiejsze popołudnie było pod hasłem SUM. Jako przynętę wybrałem ukleje X04WBP, 17 cm, czyli białą, niebiesko perłową z płetwami pomarańczowymi i zewnętrzynym stebrnym brokatem. Strzał w dziesiątkę.

Przy drugim rzucie zameldował się potężny sum. Niestety hamulec był rozkręcony, ponieważ wczwśniej reperowałem przelotke i nie mogłem go właściwie zaciąć. Piękna ucieczka, wynurzenie na płyciźnie i tyle.

Jako drugi zameldował się ponad metrowy szczupak. Kiedy próbowałem go sfotografować przy łodzi na szczęście się sam wypiął.

Stałem łodzią przy przepływce w starorzeczu Dunaju. Postanowiłem zmienić miejsce i popłynąlem w kierunku rzeki. Trzy rzuty i piękny hol. Tym razem udalo się wyciągnąć 130 cm suma. Na zdjęciach przepływka, sum i przynęta.
Teraz informacja dla Panów Ortodoksów, żeby nie było głupich uwag. Ponieważ Związek Wędkarski w Dolnej Austrii od lat zarybia ten region głowacicą i jesiotrem sum jest gatunkiem niepożądanym (z powodu ocieplenia klimatu wspaniale się rozmnaża). Regulamin zezwala na odławianie dowolnej ilości suma dziennie bez obowiązku wpisywania złowionej ryby.
Następny punkt zabrania wpuszczania złowionej ryby z powrotem pod groźbą utraty licencji. Więc wszystkie złowione sumy lądują na talerzu.
To by było na tyle. Super popołudnie

post-61482-0-30762800-1524655433_thumb.jpg  post-61482-0-64648600-1524655461_thumb.jpg  post-61482-0-64285300-1524655518_thumb.jpg

• Like 6

A więc dostałem paczuszke od Pana Janusza ???? Pierwsza reakcja była mojej Żony ???? co tak śmierdzi ???????????????? bo prawdopodobnie gumisie są z jakimś atraktorem ????

A paczuszka jeszcze nie rozpakowana. Myślę sobie będzie ciekawie ????

Jak już dostałem się do paczuszki to szczena mi opadła , to co widać na zdjęciach to tylko namiastka tego jak w realu prezentują się te przynęty ????

Gumisie bajeczka doszlifowane w każdym detalu brokacik, kolorki, cudeńka ????

Teraz tylko czekać na sezon i do boju ????

Pozdrawiam

• Like 1

Witaj. Ten "zapach" bynajmniej nie był moim złym zamiarem i nie jest przeznaczony dla Ciebie, a tym bardziej Twojej Żony :D . Jest to dodatkowy bodziec prowokujący ryby do ataku. Mam jeszcze jeden, ale on zupełnie odpada. O ile w tym przypadku jest to zapach ryby i czosnku tak tamten można przyrównać do smrodu rozkładającej się małpy. Tylko raz go użyłem i nigdy więcej.

Ręce mi śmierdzialy padliną przez dwa tygodnie i ciągle miałem odruch wymiotny. Powodzenia w połowach i proszę o zdjęcia bestii :D .

Dla tych pań szczupaczyc, sandaczyc i sumic, które nie moga się zdecydować czy wolą złoto czy srebro przygotowałem niespodziankę. Grzbiet – złoty brokat, brzuch srebrny nakładany zewnętrznie co daje mu nieprawdopodobna moc. Ukleja z serii MX01 - 12 cm i ukleja z serii X04 - 17 cm

post-61482-0-47488200-1524987205_thumb.jpg

• Like 9

Połowy z ukleją X04WBPO jak zwykle udane. W ciągu 2 godzin udało mi się przechytrzyć cztery sumy. Trzy udało mi się przyholować 100 cm, 120 cm i mój rekord 170 cm. Czwarty w połowie drogi się zerwał.

Łowiłem wędką St. Croix Legend Elite ES86HF2, długość 260, cw. 14-56 gram. Plecionka Berkley Whiplash, 0,16

Ukleja kompletnie zdezelowana, ale ją na jutro pokleje.

post-61482-0-59271400-1525309050_thumb.jpg  post-61482-0-99720200-1525309073_thumb.jpg  post-61482-0-42357200-1525309101_thumb.jpg

• Like 12