j-23 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Gratulacje Januszu .Ale to chyba jeszcze nie jest Twój ostatni wpis i kropka nad i. Edytowane 2 Września 2016 przez j-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Janusz.... nnnie , zlituj się nade mną. Łowisz od ręki rybska, o ktorych ja ciągle snie po nocach. A tak na poważnie to mistrzostwo w kazdym calu. Absolutny, bezkonkurencyjny nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Nie ma co się litować zrób to samo co Janusz czyli nęcenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Kur..a szalony nie jestem. Nie stac mnie zeby miesiacami necic mieszanką woblerow z ripperami ... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Z konieczny ryba musi być w łowisku druga sprawa to systematyczne bycie nad wodą. Rybki w akwarium tak wytresujesz po jakimś czasie ze będą Ci jadly z ręki.Janusz ma tam przesrane bo to obserwują i musi stosować stroje maskujące ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 4 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Witam PanowieJak już wcześniej pisałem Dunaj nie jest centralą rybną. Tu trzeba się też namęczyć, jak w innych rzekach. Myślę, że we wszystkich akwenach są ogromne osobniki tylko ciężko je złapać bo są bardzo przebiegłe. Nie dorosły by do takich rozmiarów gdyby łapały co popadnie. Czasami widziałem jak potężny drapieżnik idzie do końca za przynętą ale jej nie atakuje.I w tym wypadku trzeba mu trochę pomóc w decyzji.A oto kilka moich trików.1. Będąc na łowisku obserwuję jakie rybki są w tym obszarze, chodzi o wielkość i rodzaj. Najczęsciej rzucam na wodę płatki lub inną zanętę pływająca. Czasami stosuje spławikówkę z białym robakiem.Jak już wiem co pływa dobieram odpowiedniej wielkości przynętę.2. Ważny jest kolor wybranej gumki. W mętnej wodzie stosuję zazwyczaj kolor żółto zielony, aktywny UV. W przezroczystym akwenie daję kolor biały z niebiesko perłową poświatą. Grzbiet niebieski lub ciemny. Płetwy malowane aktywnym UV pomarańczem. W tych akwenach stosuje też skutecznie naturalne kolory przynęty.3. Rybki które robię standartowo pachną czosnkiem i rybą. Jednak na łowisku dodatkowo smaruję je olejem z sardynki. Rzucając przynętę staram się kilka razy rzucać w tym samym korytarzu żeby zapach uwalniał się w jednej linii. Nie ma sensu za każdym razem rzucać gdzie indziej bo to dezoriętuje ewentualnego drapieżnika.4. Podstawową jednak rzeczą jest pobudzić „zbója” do ataku nawet jak nie ma na to ochoty.W tym celu przygotowuję kule zanętowe: płatki owsiane mieszane z suszoną krwią lub mączką z sardynki. Czasami daję jedno i drugie. Mniej wiecej po 20 minutach krew lub mączka spełnia swoje zadanie i drapieżniki nabierają apetytu. Dodatkowym efektem kul jest nęcenie białej ryby co przyczynia się również do ściągania w dany obszar drapieżników.To by było tak w sktócie. Sebait nie musisz miesiącami nęcić. Wysrarczy jak na łowisku wrzucisz od czasu do czasu zanętę. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Nawał pracy spowodował dość długą nieobecność na forum.Poniżej próbki ostatnio zamówionych rybek A tu coś trochę większego 16 cm ukleja Poza tym klient łowiący głównie okonie przysłał bardzo pomyślną wiadomość. W sezonie złałapał na moją płotkę 40 okoni ponad 30 cm i 12 ponad 40 cm oczywiście nie licząctych mniejszych. Na zdjęciach ostatnio złowione "potworki" A tutaj w środku żółta płoteczka, która sprawiła klientowi wiele radośći Edytowane 2 Października 2016 przez Janus 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 8 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Ostatnio zmieniła się raptownie pogoda. Oziębienie, deszcz i skoki ciśnienia. Jednak udało mi się nakłonić kilka rybek do ataku.Dwa spore bolenie, mały szczupaczek i kilka niewielkich okoni. Sandacz 69 cm i kilka po 50-57 cm ale miałem też niespodziankę. Potężne uderzenie i nim zaciąłem luz. Zostały jednak ślady na rybce. Rozstaw około 6 cm. Może był to Herman. Kolega z którym łowiłem twierdzi że sandacz mógł mieć 1m lub zdrowo ponad. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Ostatnio zamieściłem w formie żartu zapytanie do Janusza żeby odlał mi parę szt swoich łownych killerów , jakie było moje zdumienie gdy post został skasowany . Czy regulamin działa w jedną stronę i uderza tylko w osoby co mają mało postów , a inni mogą bezkarnie uprawiać sobie mały handelek . Bo jak widzę są równi i równiejsi co mnie bardzo boli jak drzazga sami wiecie gdzie W przypadku Janusza nie ma mowy o jakiejś reklamie bo on ma całkiem inne żródło dochodów. Edytowane 9 Października 2016 przez j-23 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 9 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Ostatnio zamieściłem w formie żartu zapytanie do Janusza żeby odlał mi parę szt swoich łownych killerów , jakie było moje zdumienie gdy post został skasowany . Czy regulamin działa w jedną stronę i uderza tylko w osoby co mają mało postów , a inni mogą bezkarnie uprawiać sobie mały handelek . Bo jak widzę są równi i równiejsi co mnie bardzo boli jak drzazga sami wiecie gdzie W przypadku Janusza nie ma mowy o jakiejś reklamie bo on ma całkiem inne żródło dochodów.Witaj WojtekTwój poprzedni wpis z zapytaniem dostałem na E-Mail i zdziwiłem się bardzo, że nie ma go tutaj. Teraz wszystko jasne. Nie wiem tylko komu mogł ten wpis przeszkadzać. Ale widocznie przeszkadza.Inny przykład. Ponieważ łowię nieporównywalnie więcej ryb dzięki moim przynętom i to tych największych niż inni w rewirze ktoś najpierw odciął mi linkę z nierdzewki stabilizującą łódź - 50 m (dość droga) a później znalazłem w oponie niespodziankę (zdjęcie poniżej)Bardzo wyrafinowane gówno. Ustawia się szpicem w każdej pozycji. Położone było na drodze spacerowej a jednocześnie dojazdowej do łodzi. Można sobie wyobrazić co by się stało gdyby ktoś ze spacerujących na to nastąpił. Długość ekstra zaostrzonego szpica 6 cm.Ponieważ coś dziwnie łomotało w kole zrezygnowałem z jazdy po autostradzie i pojechałem wolno opłotkami. Jak później powiedział mechanik przy dużej predkości mogło rozerwać oponę (przednia prawa w sporym aucie dostawczym) Skutek do przewidzenia.To na tyle o słabościach ludzkich jak bezinteresowna zawiść, która w każdym z nas drzemie oraz brak wyobraźni. Edytowane 9 Października 2016 przez Janus 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Kurde, a myślałem że takie rzeczy to tylko w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2016 Prosze prosze, ciekawych rzeczy mozna sie po Austriakach spodziewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 10 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 (edytowane) To jest obojętne jakiej narodowości są ludzie i w jakim regionie (na tym łowisku też są koledzy z byłej Jugosławii, czy Rumunii) ważne jest żeby walczyć z tzw. bezinteresowną zazdrością tkwiącą w nas samych, która może w każdej chwili eskalować i podsuwać kretyńskie pomysły. Najstarszym przykładem jest Kain i Abel. Ten sam mechanizm spowodował śmierć jednego z nich. Edytowane 10 Października 2016 przez Janus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2016 Są gorsze wynalazki od gwoździ np wnyki i różnego typu pułapki . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Sandaczowe kreacjeUkleja 12 cm z serii MX01, żółto zielona z pomarańczowymi płetwamiStynka 7 cm z serii S01, biała, niebiesko perłowa z niebieskim grzbietem.Obydwa modele są UV aktywne z zewnęrznym brokatem. Stynka sprawdza się świetnie przy połowie okoni. Edytowane 13 Października 2016 przez Janus 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 13 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 Tegoroczna, częściowa lista weteranów. Pogryzionych, sponiewieranych, okaleczonych ale wiecznie żywych, choć w stanie spoczynku. Następna część listy wkrótce. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 (edytowane) Imponujący korpus weteranów przemawia więcej do wędkarza jak sto postów . Rybki dostały mocny wycisk , część Straciły oczy jak Jurand ze Spychowa .Zdjęcia gum świadczą o wzorcowej skuteczności , tak trzymać Januszu Edytowane 13 Października 2016 przez j-23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 14 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Niestety. Najbardziej cierpią te, które atakują szczupaki.Sandacz i okoń jest zdecydowanie delikatniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 15 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Różne kombinacje kolorystyczne. We wtorek wysyłka. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dwa modele na specjalne zamówienie do połowów morskich. Specjalna mieszanka plastisolu.Kiełb 14 cm i ukleja 14 cm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ladne zestawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Dzięki, Staram się jak mogę. Mam więcej czasu bo od tygodnia trzyma mnie grypa i jestem uziemniony w domu. Strasznie brak mi Dunaju, jednak oczami wyobraźni widzę jak ogrome bestie rzucają się na te gumki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 17 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Może to kogoś zainteresuje. Wczoraj zamówiłem nową formę do odlewania główek jigowych. Wreszcie dopasowana do haków Gamakatsu serii 604 (moim skromnym zdaniem najlepsze haki). Wprawdzie jest podobna do formy football, jednak się trochę różni. Z informacji jakie zdobyłem wynika, że jest idealna przy wertykalnym połowie jak i przy jigowaniu. Główka ustawia się zawsze tak, że przynęta imituje żerującą przy dnie rybę. Można ją delikatnie ciągnąć po dnie bez obawy, że zmieni pozycję lub poprostu zostawić w jednym miejscu bardzo lekko poruszając. Zobaczymy. Jak otrzymam formę natychmiast wypróbuję i opiszę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Różne kombinacje kolorystyczne. We wtorek wysyłka. Dwa modele na specjalne zamówienie do połowów morskich. Specjalna mieszanka plastisolu.Kiełb 14 cm i ukleja 14 cm. Chętnie przygarnę takie zestawy do kuferka szczególnie zestaw nr 1 wywarł na mnie wrażenie . Gumy jak zwykle na stałym wysokim poziomie . Edytowane 17 Października 2016 przez j-23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi