cyprys19 Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 Przy odrobinie chęci z Twojej strony znajdą się w Twoim arsenale Wojtku łowię na "swoje" ,bo sam też odlewam,ale kto wie..... pewnie się odezwę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Janusz pracowałeś może na tym plastizolu z Belgi "Strong"?Chcę go użyć do przynęty około 20 - 25cm zastanawiam się czy nie będzie za ciężki i twardy. Jakaś opinia mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Janusz pracowałeś może na tym plastizolu z Belgi "Strong"?Chcę go użyć do przynęty około 20 - 25cm zastanawiam się czy nie będzie za ciężki i twardy. Jakaś opinia mile widziana Strong mam jeszcze bo kiedyś zamówiłem, ale nic z nim nie robiłem. Przy okazji mogę przetestować. Wprawdzie rybka ma 16 cm ale powinno być widać co się z nią dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dzięki fajnie by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Widoczna na zdjęciach niewielka część prawdziwych kilerów naddunajskich (głównie sandacz, szczupak) właśnie została wysłana do Polski. IMG_4962a.jpg Czy na tym zdjęciu jest stynka w jednym kolorze (M04GGRO) czy dwa różne. Jeśli różne to który jest ten drugi? (wydaje mi się, że jedne mają zielony grzbiet, a inne żółty - czy tylko tak się ułożyły do zdjęcia?) Edytowane 27 Lutego 2017 przez Darek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Czy na tym zdjęciu jest stynka w jednym kolorze (M04GGRO) czy dwa różne. Jeśli różne to który jest ten drugi? (wydaje mi się, że jedne mają zielony grzbiet, a inne żółty - czy tylko tak się ułożyły do zdjęcia?)To są dwa rodzaje stynek M04CHO - Kolor Chartreuse–pomarańcz i M04GGRO - Kolor żółto, zielono pomarańczowy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 DziękiTen drugi wiedziałem, pierwszego nie byłem pewien - na stronie wygląda nieco inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) DziękiTen drugi wiedziałem, pierwszego nie byłem pewien - na stronie wygląda nieco inaczejZdjęcia trochę przekłamują ze względu na brokat zewnętrzny Edytowane 27 Lutego 2017 przez Janus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ostatnio przeprowadzone eksperymenty z zabarwieniem złoto perłowym. Nakładałem rózne rodzaje brokatu. W wodzie rybki mienią się jak opal. Trudno zresztą ustalić kolor bo ciągle się zmienia. Opalizuje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Mimo że brokat zewnetrzny schodzi to robi robotę reflaksy daje bardzo duże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Mimo że brokat zewnetrzny schodzi to robi robotę reflaksy daje bardzo dużeNie ma porównania z wewnętrznym. Żarówa. U mnie niewiele schodzi i to tylko na początku. Zależy ile nałorzysz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer zander Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dobrze wykombinowane chętnie przygarnął bym w takich kolorach uklejkę lub płotkę 14~16cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Dobrze wykombinowane chętnie przygarnął bym w takich kolorach uklejkę lub płotkę 14~16cmNie ma problemu. Mam takie ukleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Ahhh piękności, aż strach do wody wrzucić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Ahhh piękności, aż strach do wody wrzucić Poważnym powodem żeby wrzucić ją do wody jest perspektywa złapania kapitalnej ryby.Sandacz, sum i okoń nic jej nie zrobią. Jedynie szczupak może nieżle pocharatać, ale na to też jest sposób. Na zdjeciu poniżej rewelacyjny klej do plastisolu, który powierzchniowo rozpuszcza lekko plastizol i nierozerwalnie wulkanizuje http://www.fishingglue.de Innym niebezpieczeństwem jest zaczep, ale i na to jest rada wziąwszy pod uwagę że trzeba walczyć o każdą przynętę. Czasami jest to chińska tanizna i każdy pomyśli stać mnie na to żeby stracić. I tu tkwi właśnie szkopół. Wcale nie chodzi o gumkę, ale o ołów. Według studiów na rok 2015 w niemieckich rzekach jest rocznie zatapiane 600 ton ołowiu. Inny przykład. Nieżbyt duża firma austriacka (znam właściciela) sprzedaje rocznie 2.000.000 główek jigowych. I co na to Panowie powiecie? Jedna ze straszliwszych trucizn ląduje w wodach, pośrdenio w wodzie pitnej, która konsumujecie wy, wasze żony i dzieci. Póżniejsza diagnoza - rak. Dlatego nanawiam wszystkich do walczenia o każdą przynętę z ołowiem, nawet tą najtańszą. Są różne odczepiacze i różne metody, które można odszukać w internecie. Wiem, że odczepianie zabiera czas, ale myślcie o sobie i o bliskich.Innym zabezpieczeniem przed "zrywką" jest mocna plecionka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (...). Wcale nie chodzi o gumkę, ale o ołów. Według studiów na rok 2015 w niemieckich rzekach jest rocznie zatapiane 600 ton ołowiu. Inny przykład. Nieżbyt duża firma austriacka (znam właściciela) sprzedaje rocznie 2.000.000 główek jigowych. I co na to Panowie powiecie? Jedna ze straszliwszych trucizn ląduje w wodach, pośrdenio w wodzie pitnej, która konsumujecie wy, wasze żony i dzieci. Póżniejsza diagnoza - rak.(...)Spokojnie, Januszu Nie jest tak źle Ołów bardzo szybko pokrywa się tlenkiem ołowiu, a jest to jedna z najmniej rozpuszczalnych w wodzie substancji. Co innego produkty zawierające dodatki (związki) ołowiu. Tu głównym trucicielem jest petrochemia i wszelkiego rodzaju ogniwa (baterie, akumulatory). Ołów stosowany przez wędkarzy ma pomijalny wpływ na zawartość ołowiu w wodzie. Nazwa jest myląca i prowadzi do nieporozumień. Rozpuszczony w wodzie jest ołów, ale niemetaliczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Właśnie nowo zrobione przynęty uwielbiane przez sumy i duże szczupaki. Niektóre są już do sprzedaży w Polsce. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Kolory wyjątkowo atrakcyjne/już zamówiłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Kolory wyjątkowo atrakcyjne/już zamówiłem.PozdrawiamNapewno nie będziesz żałował. Trochę pracowałem nad tym kolorem i jeśli są sumy i szczupaki walą bez opamiętania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Napewno nie będziesz żałował. Trochę pracowałem nad tym kolorem i jeśli są sumy i szczupaki walą bez opamiętania.Połowimy, zobaczymy . Niestety do sezonu jeszcze trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 WitamGdzie w Polsce można kupić te gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 WitamGdzie w Polsce można kupić te gumyU Wojtka Kołeckiego - J23 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Potwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Gumki (stynki) wyglądają ekstra.W rzeczywistości kolory robią jeszcze lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Teraz tylko czekać na sezon.Ciekaw tylko jestem jak długo utrzyma się zapach, przy przechowywaniu w zwykłym pudełku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaryk Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Gumki (stynki) wyglądają ekstra.W rzeczywistości kolory robią jeszcze lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Teraz tylko czekać na sezon.Ciekaw tylko jestem jak długo utrzyma się zapach, przy przechowywaniu w zwykłym pudełku.Trzymaj w workach foliowych, tych strunowych, że tak się wtrącę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi