Janus Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Piękne. Przy okazji jest podany jak na tacy pozbycie się tego skurczybyka. Więcej drapieżników w wodzie.Można gdzieś je kupić? Katalog przesłałem Ci na e-maila. Co do pozbycia się tego szkodnika masz racje - więcej drapieżników. Ten bandyta pożera wszystko, począwszy od ikry a skończywszy na narybku i nawet większych rybkach. Miałem przez pewien czas licencję na półapki rakowe. Zawsze w siatce było 20 - 40 sztuk tych łobuzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 A teraz trochę nie na temat. Mam nadzieję, że mi wybaczycie. Poniżej inny rodzaj mojej twórczości, obrazy - mój zawód i pasja. Obok panorama Dunaju - jeden z rewirów gdzie łowie. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Od razu nie na temat , podczas plenerów z kijem w ręku i malowania dostajesz weny twórczej a to przekłada się na Twoje przynęty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Od razu nie na temat , podczas plenerów z kijem w ręku i malowania dostajesz weny twórczej a to przekłada się na Twoje przynęty .To się zgadza, że plenery dają mi wykop do pracy, ale przynęty wynikają z obserwacji zachowania ryb. Tych spokojnego żeru i drapieżników 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Żeby mieć sukcesy w łowieniu drapieżników trzeba poznać zwyczaje białej ryby , jej zachowania i biologię .Nie rozumiem tych wędkarzy co z litościwym uśmiechem pod wąsem i pobłażaniem patrzą się na tych co łowią białą rybę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Tym razem przygotowane leszczyki do połowów sumów. Tej zimy zrobione wiec nie wiem jak bedą sumy reagowały. Myślę że mogą się też podobać szczupakowi. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Nic wielkiego, podobne widzialem w ... sklepie rybnym. A tak na poważnie to oczu oderwac nie mozna. Brawo Ty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Z zeszłego roku 92 cm , rzecz jasna na Janusza wyrób .Ten dzień zapamiętam do końca życia a dokładnie święto Bożego Ciała w 2015 r , jak na razie jest to mój rekord ale mam nadzieję go poprawić i przekroczyć magiczną barierę metra .Pogoda była słoneczna ale wiało nie gorzej , trudno nam było się utrzymać na kotwicy a pływałem z kolega pontonem kolibri 270 więc o komforcie łowienia można zapomnieć .Szczupak wziął z płytkiej wody ok 1,5 metra przy grążelach gdzie wcześniej złowiłem malucha 55 cm . Właściwie były to rzuty ostatniej szansy bo został złowiony w drodze powrotnej .Walka trwała około paru minut , bo zrobił mi parę odjazdów ale jak się przewinął przy powierzchni to oniemiałem zacząłem go szacować na metr . Serducho wałiło mi podczas walki tak ze sam słyszałem jego bicie Podebrany chwytem za kark przez mojego przyjaciela .Kij z pracowni Kawalec 2,4 m cw 7-21 g plecionka Varivas 0,8 PEkołowrotek Ryobi 2000 przynęta stint-M02CHBP - 10 cm Dzięki Janusz , mam zamiar w tym roku wycisnąć trochę więcej z Twoich gum byle tylko zdrowie było . Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez j-23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Świetnie, że do nas zajrzałeś na stałe Karasie mnie urzekły, mam sentyment do takich żywczyków z lat dzieciństwa Babki I Liga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Wspaniale wyroby. Jestem pod wielkim wrażeniem Z przyjemnością śledzę wątek od samego początku. Można prosić jakiś katalog? Robisz jakieś giganty na prawdziwe potwory? Pochwalisz się jakimi farbami malujesz te cudeńka? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Wspaniale wyroby. Jestem pod wielkim wrażeniem Z przyjemnością śledzę wątek od samego początku. Można prosić jakiś katalog? Robisz jakieś giganty na prawdziwe potwory? Pochwalisz się jakimi farbami malujesz te cudeńka? PozdrMPrześlij mi e-maila to wyślę Ci katalog. Farby zacząłem robić sam z różnych pigmentów. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez Janus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Część babek morskich (14 cm) przygotowana do wysyłki. Będą miały co atakować drapieżniki z Renu. Obok matryca. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebait Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Kur...a genialne. 11 punktów w skali na 10. Rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam ,REWELACJA jeśli można to poproszę katalog tych kilerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Prześlij mi swojego e-maila, to wyślę katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Janusz te mega duże twistery są skuteczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Janusz te mega duże twistery są skuteczne ? Pytanie do autora/producenta z cyklu: Panie, a czy cukier jest słodki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 A czemu to szanowny kolega wypowiada się jak pytanie nie bylo do Ciebie.Wiem o duzej skuteczności gum ale o twisterach nie bylo nigdzie wzmianki. Ps. Kiedyś kg cukru ważył więcej .Obejrzyj sobie film Poszukiwany poszukiwana.Tam badają zawartość cukru w cukrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Wojtek, forum jest publiczne, nie włamywałem się do skrzynki Janusza aby odczytać Twoje pytanie, które z resztą zadałeś publicznie.A że pytanie było dla mnie dziwne w obecnych czasach rynkowych, to pozwoliłem sobie na komentarz.A widziałeś aby jakiś producent wypowiadał się negatywnie o swoim produkcie?Zapewne oczekujesz odpowiedzi: "Niestety, są zupełnie nie skuteczne"EOT ====Poza tym pytanie brzmiało czy cukier jest słodki, a nie o zawartość cukru w cukrze Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Pietruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 (edytowane) Panowie spokojnie. Testowałem te twistery (i tu kolega Pietruk się myli w sprawie cukru), ale mimo że poruszają się świetnie nic na nie nie złapałem. Może powinienem więcej próbować. Co do nich nie jestem specjalnie przekonany. A skoro nie jestem więc Ci nie polecam. Zdecydownie wybierałbym przynęty tzw. "rybopodobne". Przy następnym Twoim zamówieniu dostaniesz twistera gratis na próbę i może mnie Wojtku do nich przekonasz.Poża tym trzeba je dozbrajać dodatkową kotwiczką, której jestem zagorzałym przeciwnikiem. Edytowane 20 Kwietnia 2016 przez Janus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Poniżej prezętuję dwa warianty jazgarzy. Jeden nastroszony (10cm) i drugi z opuszczoną płetwą grzbietową (9 cm). Obok ukleje (12 cm) w dwóch opcjach kolorystycznych niebiesko perłowej i złoto perłowej. Obie wersje są rewelacyjne w wodzie. Wysyłają refleksy, które prowokują drapiżniki do ataku. Tródno powiedzieć, która z tych wersji jest bardziej łowna. Na jedną i drugą łapię potężne osobniki (85-110 cm) jeśli chodzi o szczupaka i sandacza. Przynęty te są zazwyczaj kompletnie wchłonięte, co znaczy że ryby uważają je na 100 % za prawdziwe. Skuszenie, szczególnie tych większych nie jest łatwe. One nie stały się tak duże bo rzucały się na jakikolwiek objekt. Są poprostu niesłychanie ostrożne. Poza wyglądem i poruszaniem się, uv aktywnymi barwami dodatkowo każda rybka ma swój specyficzny zapach - czosnku i ryby. Ważną rzeczą są też skrzela pomalowane (czasami lekko przesadnie) farbą reagującą na ultrafiolet. Jak wiadomo krew świeci w swietle uv i to dodatkowo przekonuje sceptyczne osobniki do ataku. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Filmik pokazujący pracę niektórych przynęt. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Bawiąc się dzisiaj w rzeczce przed domem złapałem taką pięknotę. Ja wiem jak się nazywa i skąd się wzięła w europejskich rzekach. Czy ktoś już tego pięknisia złapał? Co to za ryba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Bass słoneczny https://pl.wikipedia.org/wiki/Bass_s%C5%82oneczny W kanale elektrowni Dolna Odra od groma kiedyś tego pływało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janus Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Bass słoneczny https://pl.wikipedia.org/wiki/Bass_s%C5%82oneczny W kanale elektrowni Dolna Odra od groma kiedyś tego pływało Zgadza się. Został on niestety sprowadzony pod koniec XIX wieku z Ameryki i niestety stał się zagrożeniem dla składanej ikry i narybku. Jest bardzo żarłoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi