krzysztof27031 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Od jakiegoś czasu też wciągnęłem się w budowanie wędek. Poniżej pokaże co do tej pory zrobiłem na użytek własny. Pierwsza moja wędka to CRB dla drugiej połówki:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Napisz coś więcej o blanku, jak twoje wrażenia po macaniu w rękach...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Kolejny projek powstał na bazie blanku Vegter Boron 6610-1N, ubrany w TVS z nakrętką od SKSS, przelotki w ramce KL, od 25 do 5,5 na szczycie, dwie największe z pierścieniem SIC, pozostałe tytanium torzite, do tego korek tygrysi i troszkę patriotycznych akcentów. Na szczycie kolorowy sygnalizator ułatwiający obserwację opadu. Wędka tworzona z zamiarem łowienia sandacza na lekko. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez kristov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 O tym Crb oczywiście więcej info... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Kolojny twór na blanku NFC MB 663-1(IM). Wędka bardzo czuła, mocna, fajna kosa sandaczaowa. Uzbrojona tak jak powyżej boron, różnica jest tylko w korku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) O tym Crb oczywiście więcej info...CRB model IS 601M, długość 6", c.w. 14-28g, moc 10-15lb, grafit IM 6, kijek bardzo fajny, ciepły, bardzo fajnie głęboko się ładuje, uzyłem go ledwo raz na chwilowe testy. Rzucałem woblerem 7g i leciało bardzo fajnie. Ryby żadnej nie miałem więc więcej nie jestem w stanie napisać. Jak żona zacznie łowić to może będę wiedział coś więcej. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez kristov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 (edytowane) Wędka która powstała również na sandacza na lekko to Phenix M1 MXS69L. Parametry myśle, że znane więc podawanie ich pominie. Zastosowany uchwyt to SKSS z insertem z czeczoty drewna różanego zakupiony w FA, do tego nakrętka od TVS i palony korek z wstawkami z korkogumy czarnej i czerwonej. Przelotki SIC i tytanium torzite. Edytowane 14 Kwietnia 2016 przez kristov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Coś pod duże gumy jak i do trollingu. Kijek bardzo uniwersalny, lekki, mocny a przy tym niepozorny. Phenix SP722XH, 218cm, 15-80g, 10-30lb, w dole zaledwie 13,2mm. Uzbrojony po całości w Fuji Sic w ramce KL, wie pierwsze dwustopkowe, do tego piankowy VSS 17 z nakrętką od SKSS i mieszanka korków na rękojęści. Standardowo na szczycie sygnalizator z omotek ułatwiający obserwację opadu w pochmurne dni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Mocne wejscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Podobna mi się ten ostatni kijek. Taki "do roboty" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Podobna mi się ten ostatni kijek. Taki "do roboty" Opisany 15-80g a możliwości ma wielkie. Rzuci komfortowo poniżej dolnego c.w. a opad udało mi sie na nim sygnalizować już od 6g+4" na łódce przy flaucie. Góra zaś opisana do 80g ale rzucając ok 95g było jeszcze czuć, że kij się łąduje. Max jaki z niego rzuciłem (oczywiście z wyczuciem) to herring 25cm na 25g czyli jakieś 123g. Może to dziwne ale jakoś kij nie okazywał, że mu cieżko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zaś mi podoba się najbardziej przedostatni - bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Brawo:) Też ostatnio się zabrałem za budowę wędeczek..Jak tylko zrobię parę to zarzucę i zdam dokładną relację z użytkowania..Wystarczy raz spròbować i się "płynie"..Szkoda że to takie drogie hobby:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Brawo:) Też ostatnio się zabrałem za budowę wędeczek..Jak tylko zrobię parę to zarzucę i zdam dokładną relację z użytkowania..Wystarczy raz spròbować i się "płynie"..Szkoda że to takie drogie hobby:(Może i troche drogie ale ile daje przyjemności i satysfakcji Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez kristov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Tym razem coś pod wielkie gumy, MHX L905-2, uzbrojony w fuji alconite od 25 i sic na szczycie, do tego uchwyt TVS 17 z rurką o czerwonej nici, na rękojeści zastosowano korek palony w połączeniu z korkogumą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 W budowie już kolejna wędka na blanku jak powyżej, wykończenie będzie odrobine inne ale zastosowanie takie samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Myślę kolego ze ta pianka nie bardzo pasuje do ciemnego korka, ale to tylko moje zdanie.ten o jeden post wyżej dobrze zgrany projekt.tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Odnośnie tego MHX L905, to jak moge cos zasugerować i doradzić (choć sam wedek nie robię), to zwróć uwagę na zachowanie symetrii i wymiarów omotek. Chodzi mi o to, ze srebrne tipety na jednej omotce sa bliżej poczatku, na innej dalej, odstępy miedzy tipetami na jednej omotce sa minimalne, na kolejnej juz zdecydowanie wieksze i bardziej rozsunięte. Owszem, widać, ze motyw ten sam, ale wyglada tak, jakby omotki robiło kilka osób i każdy próbował skopiować poprzednika ale nie do konca mu to wychodzi Nie mniej bardzo mi sie podoba kolorystyka takich omotek (bordo ze srebrnym tipetem) i układ tipetow. Edytowane 12 Maja 2016 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Odnośnie tego MHX L905, to jak moge cos zasugerować i doradzić (choć sam wedek nie robię), to zwróć uwagę na zachowanie symetrii i wymiarów omotek. Chodzi mi o to, ze srebrne tipety na jednej omotce sa bliżej poczatku, na innej dalej, odstępy miedzy tipetami na jednej omotce sa minimalne, na kolejnej juz zdecydowanie wieksze i bardziej rozsunięte. Owszem, widać, ze motyw ten sam, ale wyglada tak, jakby omotki robiło kilka osób i każdy próbował skopiować poprzednika ale nie do konca mu to wychodzi Nie mniej bardzo mi sie podoba kolorystyka takich omotek (bordo ze srebrnym tipetem) i układ tipetow.Mogłem wybrać bardziej udaną omotkę do zdjęcia:) Edytowane 12 Maja 2016 przez kristov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Tym razem coś okoniowego. Wędka na blanku Kraag F model SKF807-2N, 1-12g, 2-7lb, 240cm. Uzbrojona w przelotki od 16 do 4 w ramce KR z Rodmasu, na szczycie Torzite, do tego uchwyt z FA i koreczek z korkogumą. Całość może trochę ciężka bo waży 108g ale mi osobiście to nie przeszkadza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Czas na kolejną wędkę na polskim blanku czyli Kraag F 9027-2N, 275cm, c.w. 15-50 i 27lb mocy. Użyte komponenty to przelotki fuji sic w srebrnej ramce i systemie KR, rozmiar od 25 do 6, dzielona rękojeść z palonego korka, uchwyt z FA i kawałek karbonowej rurki na nakrętce, omotka szara z jaskrawą wstawką, gałka dociążająca fuji. Całość już sprawdzona nad woda z zadowalającym efektem. W prawdzie ryby jeszcze na tym kiju nie było ale kilka słów jestem w stanie o nim napisać. Dól opisany poprawnie, w górze rzucałęm 60g i jeszcze to było mało dla tego blanku, bardzo szybki, pracuje cała długością, wielka moc w dolniku. Edytowane 9 Lipca 2016 przez kristov 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 13 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Phenix Black Chrome model BCX 78ML, opisany jako 3-21g, linka 5-14lb, długość 234cm. Uzbrojony w przelotki Essex w ramce KR od 16 do 4 na szczycie. Do tego uchwyt SKSS 16 z wstawką carbonową, aluminiowe pierścienie gun smoke, i korek tygrysi. Całość dopełniają srebrne naklejki i stonowana omotka z rudym akcentem, a na szczycie kolorowy sygnalizator z opmotek. Całość już przetestowana nad woda i sprawuje się bardzo dobrze. Edytowane 13 Września 2016 przez kristov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Nastepnym razem zrob foty w jakims jasniejszym pomieszczeniu/lepszym swietle Ciemno bardzo wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Ten pierdolnik z korka zaraz za uchwytem... chyba lepiej by wyglądało jakby w ogóle go nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Albo jak by był w mniejszej średnicy, poza tym wędki eleganckie jak na początki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi