krzysztof27031 Opublikowano 10 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Krzychu, przerzuciłeś już trochę tych TAC Spin BX-ów, który wg Ciebie najlepiej nadaje się do obsługi mięsistych szczupakowych gum na główkach 10-15 g (jigowanie)? Ten do 45 g wystarczy czy trzeba brać tego mocniejszego do 50-ciu? A może cos z Expert Graphite?Wg mnie Tac Spin-Bx fajniejszy jest w wersji 10-50g. Jego realny zakres to ok 80g masy łącznej lub główki do 35g i guma 15-18cm. Ale jak dla mnie to bardziej kijek sandaczowy. Pod szczupaka dużo lepszy będzie Expert Graphite 10-60g. Ma cieplejsza pracę, głębsza amortyzacje i szybciej wchodzi w ugięcie po całości. On również obsługuje ok 80g masy łącznej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Houdini Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Łukasz, Mam tego TAC-a w wersji 10-50 - btw. robiony tez przez Krzyska. To bardziej taki sandaczowy kij, ale ugiecie ma dosc fajne. Mozemy sie zgadac to sobie go zobaczysz jak to realnie wyglada, jesli chcesz. Co do Experta, to zdecydowanie bardziej blank na szczupaki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 10 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2021 Dzięki Panowie, któregoś sobie ukręcę wczesną jesienią.Mariusz, odezwę się któregoś dnia, jakoś się złapiemy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Qualia XPSJ 802L, 243cm, 3-12g, 8lb. Przelotki SG LS, uchwyt Apex,złote wykończenia. Szybkie testy nad woda pokazały że kijek bardzo przyjemnie i daleko rzuca. Czułość bardzo dobra, 5g i sygnalizuje opad. 14g plus 3" całe podbija bez problemu. Podczas testów poradził sobie nawet z woblerem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2021 Teraz jeszcze knoba warto by wymienić, bo ten pasuje tutaj jak nie powiem co 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2021 Teraz jeszcze knoba warto by wymienić, bo ten pasuje tutaj jak nie powiem co Może nie jest zbyt ładny ale na za to przyjemnie leży w dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Nowości od Quali już u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 Co to takiego? Jakaś mocna szczupakówka 1+1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Co to takiego? Jakaś mocna szczupakówka 1+1? Qualia Swimbait. Możesz zrobić z tego kijek o długości 249cm i z wyrzutem +/- 30-100g, możesz przyciąć szczyt ok 5cm i będzie kijek do ok 150g lub możesz użyć tylko górnego składu do zrobienia np jerkowki lub kija szczupakowego o długości 200cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Pokaż ugięcie jeśli to nie problem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Pokaż ugięcie jeśli to nie problem ????Jeszcze go nie uzbroilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Ta Qualia jest dostępna w sprzedaży? Czy to jakiś przedpremierowy wypust? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 11 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2021 Ta Qualia jest dostępna w sprzedaży? Czy to jakiś przedpremierowy wypust?Już jest dostępna w nowym katalogu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 21 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2021 Qualia XJBH 702ML, przelotki SG RS w tytanowej ramce, uchwyt ECS, mix korka. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Qualia SJ-M 702L, 213cm, 3-9g, 8lb. Przelotki SG LS, uchwyt Apex, rękojeść z carbonu cfx. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Witam, jaka charakterystyka tego blanku i na jakie to ma być rybki?? Pytam z czystej ciekawości bo nie miałem przyjemności zapoznać się z tą serią. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Witam, jaka charakterystyka tego blanku i na jakie to ma być rybki?? Pytam z czystej ciekawości bo nie miałem przyjemności zapoznać się z tą serią. PozdrawiamWędka jest szybka o pełnym ugięciu. Szczyt dość miękki, dolnik pracujący ale z założenia producenta ma zatrzymać każdy większy przylow. Ścianki zdecydowanie grubsze niż w modelach, które do tej pory mialem. Wg Pana Janusza blank był tworzony pod pstrąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 (edytowane) Powoli czuć, że jesień zbliża się wielkimi krokami więc czas się zbroić pod łowienie "kotletami"Atc Bushido MB 73/12-25, 221 cm jednoskład. Do budowy zastosowałem uchwyt Apex 17, przelotki SG LS w systemie delta, pianka na rękojeści, i złote wykończenia. Kijek powinien obsługiwać przynęty do ok 140g. Edytowane 3 Września 2021 przez kristov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Qualia XPS 822 czyli Swimbait od Quali. 244cm, opisana 30-100g, 30lb. Wędka uzbrojona w przelotki SG LS rozmieszczone spiralnie, uchwyt ECS i pianke. Szczyt przycięty 5cm co znacząco zwiększyło c.w., a obciążenie w warunkach domowych w granicach 200g nie stanowi dla tego kij problemu. W niedzielę testy na Żarnowcu i dopiero będę mógł coś więcej napisać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Ciekawe podejście do foregripa ... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Ciekawe podejście do foregripa ... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaDolnik został maksymalnie wykorzystany w celu otrzymania możliwie najdluzszej dźwigni, a na górę zabrakło już miejsca. W sumie to taki dodatek nie każdemu potrzebny, jak ktoś będzie potrzebował to na wszelki wypadek jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Dolnik został maksymalnie wykorzystany w celu otrzymania możliwie najdluzszej dźwigni, a na górę zabrakło już miejsca. W sumie to taki dodatek nie każdemu potrzebny, jak ktoś będzie potrzebował to na wszelki wypadek jest.Rozumiem... a nie będzie linka po nim bić w czasie rzucania ? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 3 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2021 Rozumiem... a nie będzie linka po nim bić w czasie rzucania ? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaPewnie trochę będzie , jak będzie mi to przeszkadzało to minimalnie "zabiorę" piankę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 7 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2021 (edytowane) Qualia Swimbait oblowiona przez dzień na Żarnowcu. Ryb nie było ale chociaż jej realny zakres udało mi się sprawdzić. Najmniejszą przynętę jaką miałem ważyła 57g i kij już bardzo dobra się ładował, myślę że można zejść jeszcze niżej jakby ktoś miał potrzebę. Góra, ku mojemu sporemu zaskoczeniu kij się nie skończył na najcięższej przynęcie jaką miałem, a była to guma 32cm o masie 230g. W mojej ocenie kij ma ciągle zapas. Podczas rzutów linka wogole nie ma kontaktu z pianką przed uchwytem. Edytowane 7 Września 2021 przez kristov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 9 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Qualia XSJ 702L. 213cm , 2-7g, 6lb. Wędka uzbrojona w delfina, przelotki SG RS w tytanowej ramce. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi