krzysztof27031 Opublikowano 14 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ten pierdolnik z korka zaraz za uchwytem... chyba lepiej by wyglądało jakby w ogóle go nie było mi on w niczym nie przeszkadza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Pewnie nie przeszkadza, ale psuje efekt wizualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Przydałoby się coś subtelniejszego , ten pierdolnik pełni funkcję ogranicznika gwintu i nakrętka nie ma możliwości zsunięcia się na blank .Można go jeszcze zeszlifować ale trzeba wędkę włożyć w jakąś tokareczkę czy też Wraper i trochę obrobić .Na pewno poprawi się znacznie wygląd wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Dawno nic nie wstawialem, tym razem Vegter Boron SS7325-1N. Przyciety do 205cm. Opisany 10-40g ale spokojnie da rade duzo wiecej. Uzbrojony w przelotki alconite i sic na szczycie w systemie Kr od 25 do 5,5mm. Uchwyt Xss Dln 17 z weglowa rurka, do tego pianka w polaczeniu z korkoguma. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Ponownie MHX L905-2. Uchwyt Vss17 z pianką, na uchwycie korek palony, przelotki Fuji alconite od 25 do 6 i na szczycie sic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Gawas Benzaro do 18g. 198cm, 16lb mocy. Ubrany w fuji alconite w systemie KR od 20 do 4 i na szczycie torzite. Do tego uchwyt VSS 16 z nakrętka od TVS. Całość zabudowana złotymi pierścieniami, karbonową nakrętką i pianką na uchwytach. Wędka szybka, w pierwszej fazie szczytowa ale później zaczyna pracować i dół, w którym moc się nie kończy. Wg mnie komfortowo pracuje od 3g+twisterek do 18g i ohio Relaxa 4". 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 1 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Xzoga Taka G66. 198cm, wyrzut do ok 80g. Przelotki fuji alconite w systemie Kr od 25 do 5,5 i na szczycie sic. Uchwyt XSS 17 DLN, złote ozdoby i pianka na rękojeści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 17 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2017 MHX MB 842-2, blank znany więc opisywać parametrów nie trzeba. Ubrany w fuji alconite od 25 do 5 i na szczycie sic. Do tego uchwyt XSS 17, srebrne pierścienie i pianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zdjęcia nie są moją mocną strona i tym razem też niestety nic w tej kwestii się nie zmieni. Tym razem zbudowałem dwóch braci na blankach Gawas Custom G99. Modele 63MF1 i 65MF1. Czyli odpowiednio 190cm, 6-25g i 14lb mocy. Druga 195cm, 7-30g i 16lb mocy. Obie uzbrojone w komplet przelotek fuji kr alconite i sic na szczycie, od 20 do 4. W jednym zastosowałem uchwyt XSS 16 w drugim VSS16 z nakrętka. Na rękojeści pianka i gumowe zakończenie, do tego srebrne pierścienie.. Wędki zrobione pod drop shota i do klasycznego opadu. Blanki bardzo dopracowane, ścianki grube i solidne, gołe blanki nic nie ważą. Ugięcie wybitnie szczytowe w obu przypadkach, trzeba bardzo dużo mocy żeby zmusić dolnik do głębszej pracy. Do blanków w komplecie dodawany jest super pokrowiec, dzięki któremu nie trzeba odpinał za każdym razem kołowrotka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Phenix Black Chrome 78ml. Od szczytu przyciety do 232, wyrzut 6-21g, 14lb. Ubany w przelotki esex od 20 do 4, mix korka i srebrne pierścienie. Do tego uchwyt tvs 16 z nakretką od dpsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 hej czemu tylko od góry go skróciłeś ,musisz dłużej lakier układać bo ci bułki wychodzą lub robiłeś na raz i grubo.ewentualnie spróbuj szybszego lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Phenix M1 swimbait 25lb. Uzbrojony spiralnie od 8 do 5, uchwyt skss 16 z pazurem i nakrętką, srebrne pierścienie i mix korka. u mnie rzuca juz dość przyjemnie i nie "glucho" od 5g i 4". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 5 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 hej czemu tylko od góry go skróciłeś ,musisz dłużej lakier układać bo ci bułki wychodzą lub robiłeś na raz i grubo.ewentualnie spróbuj szybszego lakieru.od dołu nie miałem potrzeby go skracaćpopracuje jeszcze nad układaniem lakieru ale i tak jest mały progres:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) oczywiscie ze jest trening jeszcze raz trening M1 miodzio Edytowane 5 Października 2017 przez filser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) Kolejna wędeczka, tym razem już z placu boju. Phenix Umbx 700H, przyciety od dołu do 200cm, ubrany w fuji sic slim i na szczycie torzite F od 25 do 5. Do tego uchwyt skss 17 z insertem z czeczoty drewna różanego z F.A., osadzony bezpośrednio na blanku, pierścienie gun smoke, mix korka i pomarańczowy sygnalizatorek opadu na szczycie.Wędka typowo pod sandacza, ale u mnie w zastosowaniu szczupakowym jak narazie. W moim odczuciu dzwignie 35g głowkę + gumę. Komfortowy ciężar zwartej przynęty tak ok 70g. 78g, ktore rzucałem najwięcej tym kijem to już odrobine za ciężko. Akcja fast, ugięcie szczytowe i dolnik bardzo ciężko uruchomić ( czuć te 25 lb mocy). Wyszedł bardzo fajny kijek do ciężkiego opadu lub pod dużą gumę na lżejszej główce. Fajnie sie tym kijem również podszarpuje woblery, ewentualnie da rade z nie za ciężkim jerkiem. KIjek wyciągnał jednego szczupaczka 64cm, wrażenia na nim nie zrobil ale szczyt już wystarczająco pracował i pokazał, że nie bedzie na tyle sztywny, że szczupaki bedą się na nim odbijały.Oczywiście to co napisałęm to tylko moje odczucie z użytkowania tej wędki, dla kogoś innego pewnie będzie przeszkadzała szczytowa akcja pod szczupaka itp. Edytowane 18 Listopada 2017 przez kristov 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 (edytowane) Co przesądziło o wyborze i skróceniu 700H zamiast będącego w ofercie UMBX 606H-B który ma 6'6"? Jak oceniasz czułość wędki i z dołu od jakich główek zaczyna dobrze gadać? Edytowane 18 Listopada 2017 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Tak przy okazji małe sprawozdanie z połowów na własne wędki. W tym tygodniu wędkowałem w poniedziałek, wtorek, czwartek i piątek. Pogoda była znośna do łowienia bo w granicach 5 stopni, wiatr w zalężności od dnia od ok 15 do 36km/h. Deszcz padał tylko w poniedziałek. Jak sie później okazało był to najlepszy dzień w tym i tak słabym wędkarsko tygodniu. W poniedziałek cztery szczupakowe brania. Wspomniany wyżej 64cm wyciągniety na Umbx'a, pozostałe trzy spadły w czasie holu na swimbaita 25lb. Wina oczywiście moja bo atakowały bardzo delikatnie i nie wcięłęm ich jak należy. Wtorek przez kilka godz pływania zanotowałem ledwo jedno branie. Czwartek podobnie. W piątek jeszcze gorzej. Kolega, który dłużej wędkuje na Nogacie ode mnie mówi, że jak na Nogacie przestaje brać to zaczyna na Drużnie. Coś w tym pewnie jest. Ogólnie wędkami rzuca się bardzo przyjemnie, co do łowienia na nie to trzeba jeszcze czasu i przede wszystkim ryb. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Co przesądziło o wyborze i skróceniu 700H zamiast będącego w ofercie UMBX 606H-B który ma 6'6"? Jak oceniasz czułość wędki i z dołu od jakich główek zaczyna dobrze gadać?Do wyboru miałem Sp 722XH lub tego UMbxa bo była końcówka zasobów w Rodmasie i wybór bardzo ograniczony. Gdybym był kilka dni poźniej to by bylo w czym więcej wybierać, ale nie narzekam na wybór. Czułość dla mnie super. Czuć praktycznie wszystko i wędka sama zachęca do zacięcia. Ja rzucałęm od 5g i 4" i dawał rade. Szczyt zaczyna odskiwać delitatnie od 7g, więc pełen komfort bedzie od ok 10 a na pewno od 12g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Niezla armata ten 700H Swietna relacja znad wody, fajnie sie oglada wedki w ich naturalnym srodowisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Takie tam wczoraj na Druznie. 107cm 11kg na Umbx'a przedstawionego powyzej. Edytowane 28 Listopada 2017 przez kristov 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 (edytowane) Dawno nic nie wstawialem, ale zamowienie wreszcie dotarlo o wkrotxe bedzie co robić. Edytowane 27 Marca 2018 przez kristov 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) Sezon za pasem a ja dopiero wykonalem pierwszy projekt. Do przerobki rekojesci trafil do mnie Blaas F kolegi. Wyszlo tak jak mialo wyjsc, czyli podobnie do wykonania jakie mial na Xzodze 8kg. Pianka, srebrne wstawki i najwazniejsze- bardzo wygodny uchwyt z FA. Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez kristov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Po dlugiej przerwie przedstawiam dwa miecze samurajskie, a tak powaznie to wedki na blankach NFC. Jeden model majacy sluzyc do polowu glownie szczupakow i sandaczy na srednie przynety (60-70g) a drugi do ciezkiej szczupakowej orki z przynetami ok 100-120g. Konkretnie sa to modele MB 666-1(IM) oraz 669-1(IM). Obie wedki ubrane w uchyty Ips 16 z zabudowana nakretka, po calosci pianka i srebrne pierscienie. Przelotki to Fuji Sic Slim. W obu modelach zastosowano omotki pod kolor uchwytow. Nie dlugo majowka wiec lzejsza z nim na pewno bedzie sprawdzona nad woda. Testy w domu pokazaly, ze blanki gna się juz pod malym obciążeniem i wyginaja sie w przyjemna dla oka parabole ktora bedzie idealnie amortozowala ucieczki szczupaka. Wiecej nie ma co pisac, ptoponuje poogldac zdjecia, chociaz one nie oddaja prawdziwego uroku tych wedek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markverc Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Potwierdzam, że zdjęcia nie oddają wyglądu tych kijów. Świetnie wykonane, świetnie zgrane kolorystycznie i bardzo przyjemne kije, a pierwszy test we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof27031 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Maly przed smak kolejnego projektu. Tym razem pierwsza wedka na delfinie wraz z delta. Zdjecia zrobione na szybko. Dokladniejsze beda wkrotce. Konstrukcja na szczupaka ale tak szczytowa, ze moj sandaczowy Umbx glebiej pracuje. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi