szpiegu Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Patu dawaj tego Pstrongala co mi wyslales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Nie, nie...ten jest ocenzurowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Czołem Dopiero dziś miałem czas zajrzeć do mego ulubionego wątku.. Gratuluję łowcom i tak trzymać! Ale trochę mnie zastanawia gdzie się podziali łowcy, którzy regularnie meldowali tu ryby na otwarcie sezonu przez ostatnie kilka lat? Zestarzeli się, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 @maxtipKij 2.13m, ATC, 7-14gr - bliźniaczy stoi w wątku giełdowym. Świetny kij pstrągowo-okoniowy. ... no... nie do końca szukam kija pod okonio-pstrąga... zerknąłem ci przez ramię, na wodę i zaciekawiło mnie czym to obrabiasz... mam coś podobnego pod bokiem... zastanawiałem się czy kij w długości 2,1 - 2,3 m będzie o.k (przyzwyczajony jestem do dłuższych)... teraz widzę, że jak najbardziej... dzięki za info... pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 @maxtipKij 2.13m, ATC, 7-14gr - bliźniaczy stoi w wątku giełdowym. Świetny kij pstrągowo-okoniowy. ... no... nie do końca szukam kija pod okonio-pstrąga... zerknąłem ci przez ramię, na wodę i zaciekawiło mnie czym to obrabiasz... mam coś podobnego pod bokiem... zastanawiałem się czy kij w długości 2,1 - 2,3 m będzie o.k (przyzwyczajony jestem do dłuższych)... teraz widzę, że jak najbardziej... dzięki za info... pozdrawiam.....pisałem o okoniach 30+ a nie paprochowej troczkarni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 ..pisałem o okoniach 30+ a nie paprochowej troczkarni Miałem nie odpowiadać, bo i wątek o pstrągach i Patryka lubię , cóż wtrące swoje 5gr. -Patryk nie ignoruj troczka ja sporo z przedziału 35-40+ okoni złowiłem właśnie dzięki paprochowej troczkarni . Sorrry kropkowani koledzy, ale mooosiałem PZDRZanderix P.S.Zazdraszczam wód płynących - ja narazie dreptam tylko po pobratymcu tego co w whisky pływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 a juz sie ucieszylem ze Mistrzu byles na kropkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 a juz sie ucieszylem ze Mistrzu byles na kropkach Jak bedzie chciał to pojedzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 no to licze na piekne zdiecia wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Arku, dzięki - również darzę Cię wirtualną sympatią ( może kiedyś będzie szansa poznać się w realu). Co do troczka, nie zrozum nie źle, ale jakoś nie przepadam za tą metodą i jakoś tak dziwnie kojarzy mi się z zawodniczymi miarowcami. Choć zapewne, i bez dwóch zdań można nią łowić większe oxy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek75 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Gratulacje Patryk, świetne otwarcie sezonu i jak zwykle piękne fotki! Mam jeden dzień w tygodniu na ryby, a tu trzeba wybrać między pstrągami a trociami, ech... PozdrawiamJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Witam,byłem wczoraj na kropkach,śnieg jeszcze trzaskał i zapadał się pod nogami,rybki się płoszyły.Miałem kilka podbić i suchych puknięć i to wszystko.W tych miejscówkach gdziecoś się działopostanowiłem dobrze ugnieść śnieg na brzegu i przyjechać tam jutro.Dzisiaj byłem,tam gdzie miałem podbicia i puknięcia,tym razem wszystkie w nożyczkach.Poniżej wklejam kilka rybek. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Największy dzisiejszy 50 bez 2 cm. Sprzęt:kijek 5-15 Elite L.R.dł- 2,95.Kołowrotek team dragon 935, żyłka 0,22 ,blaszka rozm.nr.3.Blaszkę podawałem delikatnie w górę rzeki pod drugi brzeg.Brania z wachlarza bliżej mojego brzegu. . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 @PAMPUCH, gratuluję rybek. Ja muszę niestety poczekać aż na moich łowiskach trochę woda opadnie, bo na razie trudno stwierdzić gdzie teraz się rzeka zaczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Gratuluję Artur ślicznych podlaskich kropków. Mój ostatni wypad to tylko 2 pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 dzięki Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barach3 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Gratuluję Artur ślicznych podlaskich kropków. To raczej ryby Adama. Gratulacje ! Ładne kropki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juranty Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Faktycznie. Gratuluję Adam. Trochę mi się pokręciło.Sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Gratuluje wszystkim lowcom i zazdroszcze, trzeba przyznac. U mnie sezon zaczyna sie w marcu wiec trzeba poczekac, moze oprocz przylowow lipieniowych. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Bujo po prostu musisz sie przeprowadzić do Polski - to będziesz mogł zaczynać prędzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Dzięki za gratki.Rybki ostro żerowały nie przypominam sobie ,żebym wyholował tyle fajnych rybek(6szt.) na tak krótkim odcinku rzeki (300m.),pewnie czuły tą nadchodzącą zmianę pogody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Bujo po prostu musisz sie przeprowadzić do Polski - to będziesz mogł zaczynać prędzej Mifek- daj mi szanse, do maja chociaz Musze sie jeszcze ich nalowic w UK :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ja bardziej zazdroszczę Brytyjczykom ich dbałości o swoje zasoby ... Jeszcze nie tak dawno temu i w Polsce tak było, a wędkarze dbając o pstragi swoimi decyzjami zaczynali sezon połowów pstrągów od 1 kwietnia, a chronili pstrągi od początku września do końca marca. Mimo tego, że rozporządzenia wydawane przez ministrów rolnictwa wymagały ochrony w okresie zaledwie od połowy września do połowy grudnia ... Taki zakres ochrony mają obecnie wciąz Słowacy i Czesi ... Nie wystarczy nie zabierać ryb, nie zabijac ich, utytłanych w śniegu, ale też warto im dać odetchnąć od łowienia, żeby mogły się odwdzięczyć jakością łowisk ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 my tak mamy w Labiryncie ...poczatek marca do konca wrzesnia ...maja 5 miesiecy spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi