Skocz do zawartości

Pstrągi 2011

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnia fotka jest odwrócona(lustrzane odbicie- z prawej do lewej ) Czemu taki zabieg? Nie mam pojęcia

Tzw pokazać jak najmniej - zmylić jak najbardziej - standartowa ochrona miejscówki :D Wielu ludzi tak robi... nie widzę w tym nic złego ;)

..nic dodać, nic ująć.

@Baloo, podesłać Ci NEF-y, czy uwierzysz, że te pstrągi sa tak ubarwione...

• Odpowiedzi 620
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@Baloo, podesłać Ci NEF-y, czy uwierzysz, że te pstrągi sa tak ubarwione...

@Patu - jeśli są takie jaskrawe, to faktycznie masz wyjątkowe łowisko. To są Twoje fotki i Ty je prezentujesz jak chcesz, ja mogę tylko podziwiać piękne ryby jakie łowisz.

Pozdrawiam

Dokładnie w obu przypadkach Strzyga,

co do różnorodności to zleży od miejsca przebywania, głębokości wody i kolory dna.

Mnie się wydaje, że duże znaczenia miały ustawienia aparatu(ów?) Na jednym zdjęciu wszystko jest w ciepłych brązach, na drugim w zimnym niebieskim. Coś z balansem bieli?

Dokładnie w obu przypadkach Strzyga,

co do różnorodności to zleży od miejsca przebywania, głębokości wody i kolory dna.

Mnie się wydaje, że duże znaczenia miały ustawienia aparatu(ów?) Na jednym zdjęciu wszystko jest w ciepłych brązach, na drugim w zimnym niebieskim. Coś z balansem bieli?

Te pstrągi były zupełnie inne, złowione w dwóch baaaardzo różnych miejscach ale na tej samej rzece, ustawienia aparatu miały tu marginalne znaczenie (tło spowodowało ich wygląd - foto tym samym aparatem).

Zauważyłem że pstrągi z różnych miejscówek mają różne kolory (wielkość nie jest tu bez znaczenia), w zależności od zacienienia, głębokości wody i koloru dna ale myślę że specjaliści mogą wypowiedzieć się w tej kwestii (ja mam jeszcze małe doświadczenie)

Kwestia zarówno środowiska jak i genów. Potomstwo tej samej samicy ma różne ubarwienia i ciapki bo zapładnia zwykle kilka samców. Ciekawe jest to, że w każdym takim tarle powstają rybki właściwie srebrne bez ciapek. Trzymane w stawie takie ryby są całe życie srebrne i się nie trą. Zawsze mnie zastanawia co by było gdyby je do morza wpuścić :D

Dzisiaj o 10-tej odebrałem nowy kijeczek złożony pod rzecznego sandaczyka.Próbowałem w domu na sucho... jakoś nie szło :wacko: .

Pojechałem na mokro :mellow: kijek żyletka :mellow: .

.

:D

Sprzęt-kijek restaffine knight dł.3.05 10-45gr.

kołowrotek team dragon935,żyłka 0,22

przynęta blaszka nr.3,rybki brały ze środka rzeki.

Pozdrawiam.

post-3107-1348915074,8825_thumb.jpg

post-3107-1348915074,9615_thumb.jpg

PAMPUCHU, warto było co :D ? Przepraszam za offa ale chłopaki,jakbyście wzięli do ręki tego japończyka Restaffine to bylibyście w lekkim szoku :huh: .Leciusieńkie cacko, szybciutkie a pod obciążeniem.... coś pięknego.Czuć moc ale w ŻYCIU nie powiedziałbym że to jest wędka do 45gr,12-25lb :huh: .Ja nie mogłem uwierzyć.JA CHCĘ JĄ MIEĆ ;) .

A tak po za tym gratuluje Adamie.

:D