Skocz do zawartości

Pstrągi 2011

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 620
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Tomasz pewnie dopiero na GP .Praca ludzi wzbogaca w sprzęt wędkarski :D . Ma być dobra pogoda.Jak będzie ciekawie z pogodą może skoczę w sobotę na Sieniawę lub Besko-specjalny. :D .

Robert na bani k.Sobienia można dostać potora lub stracić przynętę uwaloną przez Panią Głowę

Przy jednej turbinie trudno wejść na banię pod Sobieniem a już przejście na drugą stronę powyżej kamienia między baniami raczej niemożliwe. Z pstrągami za wesoło tam nie jest, choć rybę można trafić. Moim zdaniem znacznie więcej pstrągów jest choćby na pierwszym zakręcie i na płani poniżej. Co zaś do pani głowacicy to w lutym powinno się dać jej spokój, bo już za miesiąc odbędzie się tarło tych rzadkich już ryb.

Pojechałem dziś z kumplami na nizinny San w Witryłowie i okazało się że nie ma mowy o łapaniu ponieważ kra płynie :unsure: Uderzyliśmy więc na OS Wisłok w Besku, niestety tam też nie dało się łowić z powodu zbyt silnego mrozu :wacko: Po kilku rzutach każda przynęta była sztywna ;) Rzeczka troszkę zamarznięta, aczkolwiek w niektórych miejscach można by było porzucać. W końcu zmarznięci wróciliśmy do domów z nadzieją że odkujemy się jak tylko temperatura przyzwoicie się podniesie.

Pozdrawiam z nad Sanoczka

Rivera

Sanoczek mogę atakować każdy dzień po kilka razy jeśli tylko czas pozwoli, więc dla odmiany na otwarcie sezonu chcieliśmy jakieś inne wody zwiedzić ;) kilka lat z rzędu jeździliśmy do Postołowa, a tym razem się nam zachciało nowości i nic z tego nie wyszło :unsure: Na Sanoczku pewnie coś by się zahaczyło, ale prawdopodobnie poniżej jerkbaitowego wymiaru bo kłusole rządzą :wacko:

Objechaliśmy kawałek Sanu. Warunki fatalne, zaczęliśmy dopiero ok. 8, a i tak było jeszcze -11...Przelotki marzły na potęgę. Złowiłem 8 pstrągów, największy 40 cm. Szkoda, że aparat został w aucie (nie miałem sumienia go zabierać nad rzekę...) bo pstrąg był wyjątkowej urody. Brały na gumke i robala Rebela. Oprócz potoków trafił się koledze...tęczak.

Fajna wyprawa, ale mróz i ostre słońce nie sprzyjały za bardzo wędkowaniu.