Tomy Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Uła!świetne fotki jak zwykle z resztą Patu.Piękna rybka no i wobek klasa malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja już też nie mogę się doczekać początku plusowych temperatur - wtedy wyruszę no dopiero 3-cią wyprawę w tym roku... Ciekawe kiedy się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Piękny pstrąg Patu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Patu, graty, trzymasz fason Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Gratki Patu. Ja dopiero w tym roku rozpocząłem swoją przygodę z pstrągami. Jak na razie na 3 wyjścia nad wodę mam 50% skuteczność (cztery potoki na kiju - dwa wyholowane, dwa tęczaki - jeden wyholowany). Ryby niewielkie, potoki do 35 i 36 cm, tęczak 41cm, ale cieszą. Zaskakuje mnie ilość spadów (z żadnymi innymi rybami nie mam tylu przegranych holi), oraz sposób walki tych ryb - praktycznie nie próbują nigdzie uciekać, tylko wyginają się w banan i kręcą wokół własnej osi, co często kończy się spadem. Czy to normalne zachowanie pstrąga? Jak duży musi być pstrąg, żeby powalczył w czasie holu? Rozumiem, że wpływ na to ma też nie najlepsza kondycja po tarle?Ogólnie bardziej zaciekle walczą o życie podobnej wielkości klenie. Z tego wynika, że nie ważna jest siła, a sposób walki P.S. Tęczaki brały mi na obrotówkę nr 3, a potoki na self made 7 cm wobka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Patryk - świetne fotki, a druga, ta w wodzie rewelacja. Piotrek się ucieszy! i gratulacje rybek. Niestety sytuacja na Dolnym Śląsku nie wróży podobnych sukcesów... póki co, ten rok jest dramatyczny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 kriss - młynki pstrągó to ich podstawowy fortel. oczywiście wielkość ryby i pora roku. Im późniejsza wiosna, tym ryby będą silniejsze i bedzie wiecej akcji, ze skokami włącznie. Ilość spadów może być spowodowana zbyt sztywnym zestawem. Poczekaj na kwietniowo-majowego 40-taka, a zobaczysz, że nie jest źle z ich walką. Dopiero latem znów nieco tracą na walorach bojowych... ale to wynika z trudniejszych warunków i kolejną stratą wagi i sił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 kriss - młynki pstrągó to ich podstawowy fortel. oczywiście wielkość ryby i pora roku. Im późniejsza wiosna, tym ryby będą silniejsze i bedzie wiecej akcji, ze skokami włącznie. Ilość spadów może być spowodowana zbyt sztywnym zestawem. Poczekaj na kwietniowo-majowego 40-taka, a zobaczysz, że nie jest źle z ich walką. Dopiero latem znów nieco tracą na walorach bojowych... ale to wynika z trudniejszych warunków i kolejną stratą wagi i sił... Ano ano, różnica jest kolosalna. Dlatego ja cały czas czekam na marzec. Zimowe pstrągowanie ma swój niepowtarzalny urok, ale jest to jednak polowanie na kondony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak12345 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 @Patu gratuluje rybek i swietnych fotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spayol Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Gratulacje kropastego. Czerwone kropki na nim to jak namalowane. Przepięknie ubarwiony - chyba że to aparat tak wyróżnia czerwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzięki. Kropki jak najbardziej naturalne. Często trafiają się tam wzorcowo wybarwione pstrągi z krwisto-czerwonymi kropami, nierzadko połączonymi ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Gratki Patryku. Kolorki oczopląsu zadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ma takie kolory,że to chyba jakaś Patologia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Dzięki. Jacku, ja również - ale wszystkie cieszą jak megalorbasy ... takie realia Uploaded with ImageShack.us Myślę że można tu się doszukać ducha C&R - ja bym na konkurs go dawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Bardziej chyba C niż R , co nie zmienia faktu, że fotka zacna!! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Remek powinien utworzyć równoległy konkurs - Ryba z przynętą... wówczas Patryk ma okładkę! rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Dziś po pracy odwiedziłem rzeczkę i udało mi się dorwać 30 cm szczęście. [moderator: brak zgodności z regulaminem - publikujemy zdjęcia pstrągów od 40 cm] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaarianG Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Fajny pstrążek, ładne zdjęcia. Może zmniejszyć wymiar na 30 cm to się chociaż popatrzy jak te ryby wyglądają bo najczęściej można obejrzeć je w markecie na stoisku rybnym. Wiadomo że widok nie jest najwspanialszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 też bym wolał oglądać 10 ryb i 2 komentarze a nie 2 ryby i 100 komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spayol Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Popieram wypowiedz powyżej. To czy ktoś wypuszcza niewymiarowe ryby powinno być regulowane przez sumienie, a nie przez regulamin forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Regulamin jest równy dla wszystkich i tyle nic dodać nic ująć A wymiary odgórnie narzucone powodują to ,że nie oglądamy setek zdjęć rybek i rybeczek tylko pojedyncze rybska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Popieram wypowiedz powyżej. To czy ktoś wypuszcza niewymiarowe ryby powinno być regulowane przez sumienie, a nie przez regulamin forum. polityka tego forum jest taka a nie inna. Podjęliśmy decyzję i... tak już zostało... Jeśli ktoś ma ochotę pokazywać mniejsze rybki to proszę bardzo... na prv albo mejlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 szkoda! niektóre króciaki są tak pięknie ubarwione że dech zapiera i aż miło popatrzeć Pozdrawiam i przepraszam za off-top Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Myślę że jak zrobisz piękne zdjęcie rybki w wodzie to i brak centymetra zostanie przemilczany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Wyciąg z regulaminu: Zdjęcia ładne artystycznie ryb mniejszych od wymiaru minimalnego prosimy przesyłać bezpośrednio do administratora lub moderatora w celu umieszczenia w galerii. Czyli nie wszystko stracone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi