kamil098 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Ja oczywiście do wypuszczania pstrągów niezmiennie gorąco zachęcam. Naprawdę warto! Woda potrafi za to pięknie odpłacić i to częstokroć nie w jakiejś nie do końca zidentyfikowanej przyszłości i w zawoalowany sposób, a szybko i bezpośrdenio. fajne pstrągi gratulacje należy dodać by wypuszczać wszystkie gatunki ryb nie wyszczególniając poszczególnych a wtedy będziemy mieli fajne łowiska pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
długi Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 @hoin gratulacje za pstrągi no i za C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 dokładnie!!! w krajach gdzie się nie zjada ryb one poprostu są!!!to ja wrzucę rybkę (co prawda z jeziorka)którą złowiłem 2 razy,dzień po dniu na tą samą przynętę.odkrycia dokonałem w domu oglądając zdjęcia..życzę wszystkim od C&R wielkich ryb,no i dzięki za graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Byczek złowiony na wobka w kolorach jasnej strzebli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 @matusiak - kawał lorbasa.Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogun10 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Postawa C&R jest naprawdę świetna i gorąco ją popieramGratuluję wszystkim łowcom rybek, jednakże mam jedną małą uwagę! Mnianowicie samo zacięcie i hol dla takiego dużego potokowca jest ogromnym stresem który powoduje czasami że te ryby padają, nie dodajmy go jeszcze bardziej i nie pogarszajmy stanu ryby wkładając palce w skrzela, można rybę chwycić inaczej do zdjęcia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 @matusiak - piękna ryba! Zdradzisz ile miał cm? Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Gratuluję Panowie, sezon w pełni widać, świetne kropasy! Ja oczywiście do wypuszczania pstrągów niezmiennie gorąco zachęcam. Naprawdę warto! Woda potrafi za to pięknie odpłacić i to częstokroć nie w jakiejś nie do końca zidentyfikowanej przyszłości i w zawoalowany sposób, a szybko i bezpośrdenio. Poniżej dwie fotki.Na pierwszej znajduje się pstrąg na 47cm złowiony 24 marca.Na drugiej mamy pstrąga na 47cm złowionego kilometr dalej dokładnie 2 tygodnie później - 7 kwietnia. Słuszne wnioski warto wyciągnąć samemu Witaj, zostałeś moim prywatnym bohaterem dnia! Każdy wędkarz w Polsce powinien zobaczyć jak najwięcej takich dubli, może coś by się w głowach ruszyło.Oby tak dalej, połamania! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Za gratulacje oczywiście dziękuję. Miło gdy się okazuje że jest coraz więcej osób patrzących na zagadnienie w bezkrwawy sposób Nie planowałem co prawda ujawniać całości tego co mnie spotkało w ubiegły czwartek, ale skoro spotkałem się z takim miłym odbiorem to pozwolę sobie wrzucić jeszcze dwie fotki.I tak:Fotka nr. 1 jest autorstwa kolegi (nie miał by raczej nic przeciw publikacji) i przedstawia rybę złowioną przez niego 12 marca. Ja wtenczas kibicowałem mu z drugiego brzegu Fotka nr. 2 przedstwia rybę złowioną przeze mnie 2 godziny po ostatnio prezentowanym pstrągu, czyli również 7 kwietnia.Tu nie jest to już aż tak oczywiste, ale pod dokładnym przyjrzeniu się... A teraz wyobraźcie sobie jak bezgraniczne zdziwienie musiało się wymalować na mej twarzy gdy się zorientowałem co za dublet trafiłem . Tak czy inaczej, od tego pamiętnego dnia wiem już, że każdemu kto zakwestionuje w rozmowie ze mną zasadność C&R, będe zmuszony wybuchnąc w twarz gromkim śmiechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Karol a ja słyszałem , że pstrągi łowione na spinning nie mają szans na przeżycie i nie ma sensu ich wypuszczać <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Specyficzna woda, bo zdaje się, że to ryby tropią Was, zamiast na odwrót I są traktowane tak dobrze, że chce im się z wody wyskoczyć. Super sprawa! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Tutaj nie ma nie jasności, patrz płetwa ogonowa:) pozdrawiamStrój nie wyjściowy ponieważ byłem w pracy:):)Smile pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Jacek, najprawdopodobniej nie skończyło się na dwóch spotkaniach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Karol a ja słyszałem , że pstrągi łowione na spinning nie mają szans na przeżycie i nie ma sensu ich wypuszczać <_< Wiesz Danielu, najgorsze że tego typu opinie w wędkarskiej społeczności naprawdę ciągle funkcjonują i mają się całkiem dobrze... Moja ulubiona - sandacz dotknięty ręką i tak zdechnie, więc nie ma sensu go wypuszczać. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssamer Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Jaco w pracy na rybach? Toś TY przewodnik pstrągowy się zrobiłFajny smoluch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Tutaj nie ma nie jasności, patrz płetwa ogonowa:) Tzn? Układ kropek jest identyczny, więc to ta sama ryba.Chyba że nie zrozumiałem dowcipu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Dwa tęczaki (niestety żaden z potokowców, które chciały zapozować do zdjęcia nie osiągnął 40 cm)Pierwszy złowiony 08.02, wędzisko cormoran powergrip CM 2,7m, 2-15g, kołowrotek silstar xr 35, żyłka 0,22, obrotówka HRT 3, dopiero przy czwartym braniu go zaciąłem. 41cm..W obu przypadkach prowadzenie w poprzek nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMANCZ Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Gratulacje dla miłośników C&R - popieram całym sercem. Mam zaprzyjaźnionego pstrąga, który w ubiegłym roku bywał na brzegu dwukrotnie. Wówczas mierzył 47cm. W tym roku startował do woblera, ale bardziej aby wystraszyć i spowodować szybsze bicie serca. Jednakowoż nieopodal w wodzie na odcinku 200m pływają trzy 40cm. I podobnie w ubiegłym roku wypuszczone i nadal pływają - strzegą swoich rewirów. Jednego z nich uwieczniłem na zdjęciu, może Mifek wstawi fotografie.Pozdrawiam Komancz wstawiam jedną fotkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Aż na sercu lepiej się robi jak czyta się takie posty oby więcej takich no-killowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Robert, Jedno z najpiękniejszych zdjęć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 coś tam siadło mieszczące się w kryteriach forum na mojej małej rzeczce to już kaban:)ok 40cm złowiony wieczorową porą na wobka własnej produkcji wyszedł z cienia prądowego trafił za drugim razem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A ja po swoją rybę pojechałem na Łupawę, która mnie nie zawiodła (pewnie taki prezent na zachętę bo byłem pierwszy raz ). Pstrąg mierzył 54 cm, czyli mój nowy PB, ciężko będzie ten wynik poprawić . Pstrąg wziął w dołku przed zwalonym drzewem i od razu zdecydował się pod nie wpakować, ale trochę stanowczości z mojej strony wybiło mu to z głowy Szczęśliwym wabikiem okazał się tym razem złoty Mepps Aglia Long 1+, a młynki i świece ryby amortyzował Batson ISP843F (dzięki @yglo!). Przepraszam za jakość zdjęcia, ale jak zwykle byłem sam a i zależało mi na tym, żeby ryba szybko wróciła do wody bo dostała trochę w kość podczas holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco78 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Piękna ryba!! Gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 @ WhiteWillow ta rybka to z OS-u?? PozdrawiamW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Nigdy nie widziałem Łupawy z bliska, ale widziałem sporo zdjęć ryb z tej rzeki i jedno w oczy rzuca mi się zawsze - kolory tych pstrągów są wręcz niesamowite Kabana oczywiście gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi