Skocz do zawartości

Pstrągi 2011

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mój pierwszy w życiu pstrąg tęczowy całe 51cm.Złowiony kijem Batson ist 1142f,kołowrotkiem Spro Red Arc,żyłką Dragon 0,18 i woblerem Siek.Ładna słoneczna pogoda.Przepraszam za słabą jakość zdjęć,bo robione komórką.PZDR Piotrek

post-989-1348915412,0942_thumb.jpg

• Odpowiedzi 620
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ehhh...te kolorki tego z Łupawy to miazga :D

Ja podsyłam malucha złowionego na zawodach na swoją ulubioną ALEXANDRIĘ :D w pierwszym rzucie padł, ale nie w tym sęk.

Jak się przyjrzycie dokładnie to ten biedak ma koło ogona, przy płetwacvh pierwsiowych, itp całe stada przyczepionych małych pijawek :( bidok, poodrywalismy te cholery z niego przed wypuszczeniem...ale jeszcze czegos takiego nie widziałem...:(

http://images8.fotosik.pl/1717/f3c24f20d44b9c65.jpg

Witam,

Gratulacje dla lowcow. Mi, po perypetiach zlotowych, udalo sie wyskoczyc na dwa dni na pstragi ( Szkocja, dla bardziej dociekliwych :D ). Troche polowilismy, dwie ryby 50cm, moja na suchara, kolegi na nimfe. Rzeka wybitnie nie-muchowa. Sporo owadow latalo ale najwieksze rybska siedzialy w dolach i nie byly zainteresowane.Najwieksze musialy miec sporo ponad 60 cm. Musze sie tam wybrac ze spinem. Zdjec nie bedzie, nie prezentuja zadnego poziomu.

Bujo

Witam ja również zachęcam do wypuszczania rybek bo naprawdę warto, mamy wtedy okazję łowić je coraz większe ( co nie Hoin)

a tu 51cm

http://img641.imageshack.us/img641/231/91962917.jpg

Po tego Karol zasuwał po mule żeby go podebrać jak najszybciej( no i dzięki niemu mam fajną fotkę którą szybciutko strzelił)

No i mi się udało poprawić życiówkę.

Pojechałem po południu po przygotowaniach świątecznych. Najpierw przeszły prawie bokami burze (spędziłem je pod mostem) a później po protu popadał sobie deszcz. Już się zastanawiałem czy aby nie wrócić do domu, ale... nie po to przyjechałem. Chmura przesuwała się bardzo powoli i mam wrażenie, że deszcz po prostu się wypadał na mnie, bo chmura nie odpłynęła tylko zniknęła.

Wyszło słoneczko. W pewnym miejscu przeprowadziłem już wobka i obrotówkę, ale jeszcze założyłem sdr-a. To był strzał w dziesiątkę bo przy drugim przeprowadzenia uderzenie i walka. Trochę to trwało, bo rybka niezgorsza i siłę miała :D. Wzięła na wyjściu z zakrętu w rynnie na wysokości sporego występu lądu nad wodę, czyli schronienie pewnie miała pod brzegiem.

Ciekawe ile teraz będę czekał na poprawienie tego wyniku...

A zdjęcie sam sobie zrobiłem, więc najlepsze nie jest :D

.

post-246-1348915426,8145_thumb.jpg

Pogoda dzisiaj była pstrągowa wybitnie, to moja życióweczka 57 cm, od rana do 15 uganiałem się za pstrągami bez rezulttu, popołudniu przestawiłem się na klenie i takie rybsko uczepiło się na kleniowego wobka, zestaw batson 2,9m 2-10gr shimano super 2000 i żyłka 0,20 (całe szczeście nie zabrałem szpulki z 0,16) ryba dała mi popalić, wychodziła 3 razy do wobka, myślałem że duży kleń, po zacięciu wszystko było jasne, świeca i expres w górę rzeki, adrenalina na maksa, 3 razy tam i z powrotem, parę młynów, na delikatnym zestawie takie hole to super zabawa... polecam

post-3788-1348915426,9679_thumb.jpg