CLAUDIO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 A tu nastepny wojownik .Miejsce to mala rzeczka jak widac na fotkach.Ryby staly pierwsza na takim malym rozlewisku(tabla)druga wziela pod drzewami zwisajacymi nad wode,przyneta to KILER od ...... chyba widac na zdjeciu a nie chce robic propagandy.Rybki oczywiscie plywaja dalej i mam nadzieje ,ze sie znowu spotkamy!!!! Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Gratuluję...pstragów tęczowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Dzieki @Guzu dzieki @Patu nie,nie zmienilem tylko od czasu do czasu trzeba chyba odpoczac od szczupakow,zeby znowu zaczac je lapac z duza checia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 No Claudio dowaliłeś rybek . Gratulacje, a to prawda: urozmaicanie połowów jest fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Claudio jak tak dalej będziesz chodził za pstrągami to fuchy nie skończysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Fuchy nawet jeszcze nie zaczolem! dzieki i pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Urrida w Islandii. Pstrągi walczyły bardzo ostro! Złapane na obrótówke - Aglia 3 kolor ciemny brąz. Pierwszy od góry ma 46 cm i wage 2,5kg:) Zdjecie wywalone -> regulamin.Szkoda że miła relacja została dosłownie zarżnięta tym zdjęciem. Prośba o zapoznanie się z regulaminem, później zamieszczanie zdjęć, oraz potraktowanie tego jako ostrzeżenie - pierwsze i ostatnie. Propagujemy wypuszczenie wszystkich ryb, nawet w krajach gdzie akceptowalne jest zabranie kilku sztuk. Chętnie bym poczytał o łowach na Islandii, ale bez rzeźnickich zdjęć.PozdrawiamStanderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 15 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2011 Dzisiaj start jeszcze po ciemku. W trakcie drogi świt. Nad rzeką już jasno ale wcześnie. Na początek skubnięcie w obrotówkę jakiegoś trzydziestaczka.Zakładam wobera i znowu wyjście. Dwa zakręty dalej (szedłem pod prąd) rynienka pod drugim brzegiem. Rzucam lekko pod prąd i prawie pod sam drugi brzeg. Kilka krótkich podciągnięć wobkiem i... uderzenie takie, że ręka poddała kij prawie równolegle do linki.Krótki hol bo i ryba nie największa - 42cm. Buźka i do wody - bez fotki. Wobek - niezawodna siódemka. Później podobnej wielkości kleń i szczupaczek ze 35cm na to samo bo woba w takich przypadkach nie wymieniam.O siódmej zwinięcie sprzętu i do pracy. Tylko teraz jakoś dziwnie wieczorem ziewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 17 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2011 Fajnie jest mieć pstrągi pod domem... Zazdroszczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekC Opublikowano 21 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Pstrążek 47 cm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
66konik Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Tylko Cię puścić na Wolne i już są wyniki Pozdro !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Mam chwilę czasu, więc pozwolę sobie opowiedzieć historyjkę Otóż podczas dzisiejszego wypadu na pstrągi wtłoczyłem sobie kolejne życiowe lekcje: ufać tylko temu co naprawdę sprawdzone, oraz lenistwo nie popłaca, choć ta druga prawda dotknęła mnie już parokroć boleśnie wcześniej.A zaczęło się od tego że moim pstrągowym kręciołem obsługiwałem ze 3 tygodnie temu wiślane klenio-bolenie, stąd nawinąłem na szpulę nową 0,22. Teraz oczywiście nie chciało mi się zmieniać szpuli, więc łowiłem tym co było, w przekonaniu że pstruchy nie będą miały nic przeciw. Faktycznie nie miały - bardzo szybko coś zażarło mojego killer weterana, co ciekawe już na etapie spływania pod nawis, bo gdy zamknąłem kabłąk ryba już siedziała. Mignął mi zanim odjechał z nurtem, więc wiem że był naprawdę godny, jednak po paru metrach ten znienawidzony luz, a potem kocia morda - zerwał 0,22 Sprawa się szybko wyjaśniła: o ile liniową wytrzymałość żyłka miała jako taką, o tyle na węźle rwała się w ręku niczym nitka. Wk...wiłem się, bo pomijając fakt straty woblera którego urobek liczy się w dziesiątkach ryb, to poprostu wielka szkoda ryby Mam nadzieję że jakoś się tego pozbędzie... Po tej przygodzie powróciłem do wysłużonej 0,18, która w tym roku zaliczyła już ze 40 wypadów operując w temperaturze od -15 do +30 i ciągle jest diablo mocna, co po raz kolejny potwierdziło się wielokroć. Poniżej zdjęcie największego wyjętego dzisiaj. Namierzyłem mu niemal 45. Jako że wydało mi się iż już widziałem tak ślicznie naciapaną rybę, zajrzałem do swojego domowego archiwum i zdecydowałem się zamieścić również zdjęcie ryby złowionej podczas odwilży 10 lutego. Namierzyłem jej wtedy 43cm. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casso Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Nieźle przybrał przez te kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Kolega się widzę wyspecjalizował w łowieniu starych znajomych... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Kolega się widzę wyspecjalizował w łowieniu starych znajomych... Gratulacje A dzięki Ale jak to się dzieje to pojęcia nie mam... Rzeka w tamtym miejscu szeroka, charakter niemal nizinny, jak ja na te same trafiam pozostanie dla mnie sekretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Kolega się widzę wyspecjalizował w łowieniu starych znajomych... Gratulacje A dzięki Ale jak to się dzieje to pojęcia nie mam... Rzeka w tamtym miejscu szeroka, charakter niemal nizinny, jak ja na te same trafiam pozostanie dla mnie sekretem Żaden sekret - mało ich jest, a pstrąg jak żeruje to żre wszystko.Co powinno dać do myślenia amatorom pałowania ryb i piewcom teorii w stylu wędkarz wody nie przełowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 tiaaaa... szczególnie w świetle przełowienia oceanów.... tak czy siak, fajna sprawa. Ja tylko raz miałem takiego swojego starego znajomka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Witam.Dzisiejszy pstrąg z Sanu,50cm.Przynęta imakatsu huddle swimmer.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Piękna ryba! Gratulacje ...Mam pytanie co daje to naciąganie dolnej szczeki pstragala...?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert74 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 To dla ciebie jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemoL Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Mamusia nie uczyła że nie odpowiada się pytaniem na pytanie?Btw fajny kropek ale zdjęcie mi się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Nie, nie problem .Ma to nawet swój jakiś urok ,rybka wygląda groźniej .Byłem ciekaw porostu ,czy celowo i z jakim zamiarem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 potok z wczoraj... sprzęcik wedka 2,4m do 18g, Red Arc i Mepps Aglia 2 z chwostem. pozdro Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 mała poprawka zdjęcia, rozdzielczość była przestawiona, sorki Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Trzeba przyznać, że dobra fota (jak na rękę Wadeckiego oczywiście ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi