Luka81 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 A to mój pstrążek na zakończenie sezonu Sprzęt:Spinning Hardy Benelux 244cm,kołowrotek Daiwa Fuego3000,żyłka 0,16mm ,przynęta jig 1,5gr, hol ok 2 min No Wojtek... zakończenie w mistrzowskim stylu, pstrąg klasa.Do zobaczenia przy kolejnym grillu Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Żart! Kawał ryby na tego grill'a! <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 W sumie już gratulowałem ale nie zaszkodzi jeszcze raz, piękna ryba. Za rok będzie moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
66konik Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Gratulacje Jarek C >>>Jednak braciszek przeprosił KIJKI i Zakończył SEZON PSTRĄGOWY z Wynikiem!!!! POZDRO GRZESIEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Żart! Kawał ryby na tego grill'a! <_< To nie żart ,po prostu chłopaki wpadli do nas na grila który mieliśmy po zawodach,ale to nie było nawet tego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 A teraz mała ciekawostka Ten pstrąg był już złowiony prze ze mnie po raz 4 V.2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 VI.2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Chyba Ciebie lubi Mam nadzieję, że jest na tyle mądry by nie połakomic się na coś od jakiegoś smakosza, który ryby to tylko z ..... panierką. A przy okazji C&R ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe17 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Gratulacje !! Wspaniała ryba Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Rewelacja. Ładnie podrósł Bardzo cieszy, że są jeszcze łowiska w których taka piękna ryba może w spokoju dożyć starości To jest dopiero fajny stary znajomy. Ciekawe czy On Ciebie też kojarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigos Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Jakie byly przyrosty tej ryby w kolejnych latach - jesli pamietasz - i czy co roku zajmowala stanowisko na tym samym odcinku rzeki? Chodzi mi o to czy po tarle wracal w ten sam rewir, czy zajmowal rozne stanowiska oddalone od siebie znacznie?Gratuluje skutecznego C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Ryba 3 razy była złapana w tym samym miejscu,tylko ostatnio zmienił stanowisko ale nie daleko od poprzedniego.Przyrastał ładnie bo po ok 10cm rocznie.2009 miał ok 46-47cm2010 ok 55-56cm2011 ok 65 cmWedług mnie potok musi mieć ok 6 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Gratuluje przepięknego kabana - cudo nie ryba.A co do tego C&R to w przypadku pstrągów (szczególnie) powinien być obowiązek każdego wędkarza.Ja drugą połowę sezonu odpuściłem niemal całkowicie, co nie zmienia faktu że 3 spore ryby zdążyłem złowić po dwa razy. Mniejsze pewnie też dublowałem, ale tych bym nie rozpoznał. Jedna rzecz mnie tylko zastanawia: wszystkie moje duble padły na dość mocno uczęszczanym odcinku z którego na szczęście nie można (legalnie) zabierać pstrągów. Jeśli jednak ja je złowiłem po dwa razy, to pytanie ile razy w ciągu roku były złowione ogółem, przy założeniu że moja obecność stanowi pewnie jakiś 1% całościowej presji wędkarskiej na ich siedliska? Bo nie chciał bym nic mówić, ale może się okazać że te tak strasznie delikatne podobno ryby, mogą być łowione np. 7 razy na sezon, po czym jeszcze skutecznie odbyć tarło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Mojego wyjąłem na odcinku ,,kill'',więc nie sądzę żeby był przez kogoś złowiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia85 Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Ja też już gratulowałem rybeczki , ale też się dopiszę A teraz do wszystkich co zabierają pstrągi jak widzicie to kolejny dowód z tysięcy na to że wypuszczanie jest ciekawsze i bardziej emocjonujące , a pstrągarz C&R to człowiek tak cenny jak cenne jest złoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Mojego wyjąłem na odcinku ,,kill'',więc nie sądzę żeby był przez kogoś złowiony. Nie bądź takim defetystą nie tylko Ty wypuszczasz ryby na killu. Gratuluję przyjaźni z pstrągalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Mojego wyjąłem na odcinku ,,kill'',więc nie sądzę żeby był przez kogoś złowiony. Może i nie był, a może trafił na normalnego, tak czy inaczej fakt że żyje w miejscu gdzie każdego niemal dnia grozi mu zamrażarka optymizmem nie napawa - próbuję sobie wyobrazić jak bym się zachował na Twoim miejscu gdybym na przykład pewnego dnia spotkał nad rzeką jakiegoś typa z tym pstrągiem w koszyku... Chyba bym jednak utopił gada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Trzeba rybola przesiedlić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamki Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Może i nie był, a może trafił na normalnego, tak czy inaczej fakt że żyje w miejscu gdzie każdego niemal dnia grozi mu zamrażarka optymizmem nie napawa - próbuję sobie wyobrazić jak bym się zachował na Twoim miejscu gdybym na przykład pewnego dnia spotkał nad rzeką jakiegoś typa z tym pstrągiem w koszyku... Chyba bym jednak utopił gada... Tak trzeba utopić gada ....... taki gad nie ma prawa żyć ps. Obyś kiedyś Ty nie trafił na takiego radykała jak Cię spotka jarosz z kiełbachą w koszyku ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pstrągman Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 @hoinWiele razy łowiłem te same ryby po 2 razy,najczęściej w odstępach 2-4 tyg.z tej samej miejscówki.Trzeci raz już nie brały.Nie wiem czy to jest spowodowane ostrożnością ryby,zmianą stanowiska czy po prostu zberetowaniem przez chama.W tamtym roku po złowieniu tego pstrąga 2x w tym samym miejscu już się więcej nie pokazał.Prawdopodobnie zmienił stanowisko bo w tym samym dołku złowiłem innego pięćdziesiątaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Zrób inne wobki bo do standartów się przyzwyczaił, wie że to Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Kurcze taka fajna dyskusja czy dwa razy czy trzy razy A na naszej Kwisie nie idzie złapać chocby przyzwoitego wymiarka <_< Pustynia Tak wiec panowie cieszcie sie ze macie takie cudowne łowiska. Kiedys ładnych pare latek wstecz też złowiłem na Bobrze 2 razy tego samego kabanka Kilka nastepnych wedkowań i ten sam skubany cwaniak odprowadzał woblerka prawie pod same nogi Tak wiec z moich obserwacji wynika ze kropasy dość szybko się uczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 4 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Pstrągman to Twoja ryba. To Ty ją łowisz! Ty ją złowiłeś kilka razy i NIECH TAK JUŻ ZOSTANIE!!! Gratulacje kolego!!! Życzę CI żebyś złowił JĄ jesze kilkadziesiąt razy!!! Niech na zawsze to będzie Twoja ryba. Na zawsze!!! I niech będzie coraz bardziej ostrożna żebyś mógł coraz bardziej sie wykazać!!! Gratulacje wielkie. Niech Ci sprawia radość co roku. Piękny okaz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 @hoinWiele razy łowiłem te same ryby po 2 razy,najczęściej w odstępach 2-4 tyg.z tej samej miejscówki.Trzeci raz już nie brały.Nie wiem czy to jest spowodowane ostrożnością ryby,zmianą stanowiska czy po prostu zberetowaniem przez chama.W tamtym roku po złowieniu tego pstrąga 2x w tym samym miejscu już się więcej nie pokazał.Prawdopodobnie zmienił stanowisko bo w tym samym dołku złowiłem innego pięćdziesiątaka To naprawdę fajna dyskusja Ja to w sumie sam nie wiem co na ten temat myśleć. Dwa z 3 moich tegorocznych dubli zostały złowione po 2-3 tygodniach właśnie i oba spłynęły paręset metrów dół w stosunku do miejsca gdzie zastałem je po raz pierwszy. Ciekawa sytuacja była z trzecim. Pierwszym razem zastałem go marcem w bankowym dołku, gdzie stoi coś niemal zawsze, toteż zawsze sprawdzam go dokładnie. Przez następne miesiące znajdowałem tam inne ryby, aż w czerwcu ponownie trafiłem tego samego. Sam nie wiem jakie z tego płyną wnioski, ale cieszy że zdążył przyrosnąć o 2 centy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Dzisiaj oficjalnie zakonczylem sezon. wyjalem 4 Kropki z tego 3 powyzej 40cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi