Tomek_N Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Gratulacje, Kinzig? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Nie Moj tajemniczy Strumyk <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 1 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Bez pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 2 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 Ryba 3 razy była złapana w tym samym miejscu,tylko ostatnio zmienił stanowisko ale nie daleko od poprzedniego.Przyrastał ładnie bo po ok 10cm rocznie.2009 miał ok 46-47cm2010 ok 55-56cm2011 ok 65 cmWedług mnie potok musi mieć ok 6 lat Wojtek, przez te cztery lata pstrąg urósł no i Ty trochę na gambie przytyłeś Gratuluję pięknej ryby. Oby Siedem sumów go nie złowił, bo będzie po rybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 to juz ostatnie w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Daj tym pstrągom wreszcie normalnie kopulować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 @Jozi nic sie nie boj, beda odpoczywac do 31.03.2012 Jak by ktos zainteresowany sprzetem byl to ten sam co kilka postow wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Gratuluje Gugcio ...no i jakie masz zdanie na temat pstragowania ?...czy wciaga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Gratuluje Gugcio ...no i jakie masz zdanie na temat pstragowania ?...czy wciaga ? Pytanie z natury tych oczywistych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 @Jerry hzs, Wciaga jak cholera. Znow bym pojechal ale od 15.10 do 31.03 musze walnac przerwe. Nawet okonie mnie tak nie ciagna jak przez ostatnie 2 lata. Pstragowanie jest teraz u mnie na 1 miejscu i przez zime bede sie ostro przygotowywyl na nadchodzacy sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Powodzenia Gugcio ...to cos najlepszego czego mozna doswiadczyc w calej gamie fishingu . Tylko kontakt z muskie moze sie rownac ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 W obecnych, listopadowych Wiadomościach Wędkarskich jest artykuł na dwie strony o pstrągach na Lubelszczyźnie. Ciekawe ile jest w nim prawdy !? Według opisu jest tam niezłe Eldorado ! Reklama, że hej ! Może ktoś się orientuje w temacie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia85 Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Reklama raczej nie , ale zachęta dla innych województw żeby poszli w nasze ślady my zorganizowaniem , uporem i konsekwencją poprawiliśmy jakość naszych łowisk lubelskich , ale daleko nam do eldorado ciągle presja ludzi zabierających pstrągi jest wielka i dlatego eldorado nie jest osiągnięte . Ochrona wód działa prężnie nie tylko na papierze o czym przekonał się nie jeden kłusol i nieuczciwy wędkarz , zostały wprowadzone OS ( odcinki no kill ) jak dla mnie powinny nimi być całe rzeki ale to inna bajka i moje zdanie . Co jakiś czas są akcje poprawy tarlisk i sypanie nowych oraz wiele innych pożytecznych rzeczy dla rzek . A z ciekawszych to organizowane są zawody bardziej spotkania ( no-kill ) , żeby integrować środowisko pstrągarzy . I to tyle w dużym skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 W obecnych, listopadowych Wiadomościach Wędkarskich jest artykuł na dwie strony o pstrągach na Lubelszczyźnie. Ciekawe ile jest w nim prawdy !? Według opisu jest tam niezłe Eldorado ! Reklama, że hej ! Może ktoś się orientuje w temacie ??Serio? Eee tam. Nawet jak było, to przeczytają, najadą i po Eldorado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Są No Kille, to wiem. Ale OS-y ? O tym nic nie pisało Nie działa również strona Lubelskie pstrągi. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia85 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Chodziło mi o no-kill jak zwał tak zwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 No-kille rzeczywiście są, moim zdaniem jednak ciagle zbyt mało liczne... Presja coraz bardziej gęstnieje, a nie wszystkim da się wytłumaczyć że złowioną rybę można (a nawet trzeba) wypuścić. Dumny jednak jestem że mam w okręgu takich ludzi jak Ci od pstrągów. Zarybienia, tarliska, pilnowane rzeki - to nie wzięło się z niczego. Ludzie poświęcają swój czas i pieniądze na to by te ryby były, czuły się dobrze i cieszyły wędkarzy. Prosty przykad - szybka rachuba wykazała że do wody poszło tylko w tym roku około 68 ton żwiru. Koparki nie było, było za to hasło rzucone na lokalnym forum. Wystarczyło...Dużo zostało zrobione, dużo jest jeszcze do zrobienia. Jest jednak nadzieja że wspólnymi siłami sie uda. Dlatego właśnie że paru osobom się chciało, że im zależało. Teraz każdego roku ta grupa się powiększa. Należą do niej tacy co to pracy i zaangażowania się nie boją, a na pstrąga ręki nie podniosą. I w takich przyszłość i siła. Udaje się tutaj, udać się może wszędzie. My do siebie raczej nie specjalnie zapraszamy. Za to zachęcamy - spróbujcie u siebie, dla dobra ryb i nas wszystkich. Da się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Ten żwir to rozumiem, że na tarliska !? To sami wędkarze tak działają ? Chyba w porozumieniu z RZGW , bo taka samowola to przecież paragraf! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Paragraf nie paragraf jak sami sobie nie zrobią, to raczej nikt im nie pomoże.Należy tylko przyklasnąć i popierać taką inicjatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelG Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Niestety żwir to nie wszystko ,najgorsza jest walka z kłusolami .W tym kierunku trzeba dużo jeszcze zrobić ,bo kuriozalnie takie tarlisko może rzece zaszkodzić jak chamy ryby wypatrzą .Kilka topowych rzek w miarę jest pilnowana ,niestety na pozostałych (gdzie niekoniecznie są mniejsze ryby) nie ma kto .Nie wiem jakie plany na nowy sezon ,ale 4 etatowych strażników to konieczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Dumny jednak jestem że mam w okręgu takich ludzi jak Ci od pstrągów. ... Prosty przykad - szybka rachuba wykazała że do wody poszło tylko w tym roku około 68 ton żwiru. Koparki nie było, było za to hasło rzucone na lokalnym forum. jak przeczytałem ,,Ci od pstrągów pomyślałem sobie ,,hmm zupełnie jak u nas później przeczytałem o 68 tonach żwiru którego ilość jakoś znajoma... czy nas tam przy tym żwirze aby obu nie było? @Erin jasna sprawa że z zezwoleniami, powiem więcej, wpakowaliśmy ten żwir taczkami na odcinku może 50 metrów i jak byliśmy po pracach to nie było widać żeśmy tam w ogóle byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi