Krupin Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 OKi, dzięki Baloo za te informacje, rzeczywiście po co kusić los. Będę do nich ostrożniej podchodził jak coś się trafi.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łukasz gamoński Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Baloo czy abby troche nie przesadzasz...wystarczy rybę trzymać w wodzie w podbieraku nic mu nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 @Krupin - zamiast go kłaść na trawie i piachu (tym razem mu to nie zaszkodziło, ale po co kusić los), lepiej zostawić go w wodzie i przygotować aparat. Upewnij się tylko czy jest dobrze zahaczony i jeśli go zostawisz ustawi się w nurcie na napiętej lince i będzie spokojny. Warto tylko zabezpieczyć wędkę, aby jednym nagłym zrywem nie wciągnął jej do wody. W między czasie ustaw aparat i tuż przed zdjęciem chwytasz kumpla w łapki, fotka i w tym samym uchwycie wyhaczenie, buzi i do wody. Tylko ta zasada na pstrągach sprawdza się góra do maja. Później woda zbyt ciepła i ryzykujemy życie rybki. Później to nawet nie wiadomo czy zdjęcia robić, chyba, że dosłownie kilka na szybko nie wyciągając z wody. Ja mam spory podbierak z długą siatką i tak rybę przetrzymuję (podbierak jest na lince).Chociaż niedawno jeden kabanik mi nawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Jak ktoś łazi z podbierakiem to pewnie że lepiej, ale jak ktoś ma kłaść pstrągi na ziemi, to już lepiej aby zostawił je na zestawie. Zdecydowanie mniejsze zło, a jak ktoś to widział i próbował, to wie jak spokojnie ryba potrafi ustawić się w nurcie i zwyczajnie stać... Czasem się sama odhaczy... takie ryzyko wkalkulowane. Podbierak też niszczy śluz, płetwy, itd... nie ma idealnego rozwiązania... Tzn. jest - odczepić i uwolnić + zawsze kompan pod ręką, który w kluczowych momentach będzie robić foty. Tyle, że na pstrągach często łazi się samemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario6565 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 co jest , nikt już nic nie łowi , gdzie jest @Patu ??, chłopaki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 Jakiś taki dziwny dzisiejszy karpik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 @PAMPUCH71 wychodzisz na lidera, łowisz już sporo rybek w tym roku, tylko pozazdrościć...ale to taka zdrowa zazdrość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 A to białe w paszczy to chyba jakaś MEGA tajna obrotówko-mucha !Gratulejszyn Adaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoin Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Nowy tu w sumie jestem, dopiero się rozglądam i uczę tu poruszać. Pozwolicie więc panowie (i panie?) że spróbuję dodać w tym akurat wątku swoje dziewicze na tym portalu zdjęcie. Dziobek: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 24 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2011 Toć to DZIDZIA <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Dawno mnie nie było, ale czasem zawitam Początek sezonu pstrągowego 2011 dla mnie bardzo udany. . Pozdrawiam! MK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 I Rognis . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Ten dał popalic Sebkowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 A nie macie jakiś fotek nie komercyjnych z tymi pięknymi rybami ?? Bo jakoś dziwnie dla mnie to wygląda żeby każda ryba była zapięta w nożyczki i do tego tak płytko Ogólnie gratuluję połowu ale fotki trochę odbiegają od tego Co propagujemy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Czepiasz sie butch druga przeciez nie ma woba na wierzchu Fajne pstragi i spoko foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butch69 Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Nie czepiam się, tylko stwierdzam A druga fotka ma widoczne znaki firmy która robiła kijek <_< Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krupin Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Piękne Koledzy te wasze pstrągi, tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Butch 69 a gdzie się mają promować na forum samochodowym .P.s gratki Sebek i Mateo piękne pstrągale w pięknej scenerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 W końcu i ja coś mogę dodać do wątku, który szkoda by spadał na drugą stronę. Do tego sezon w pełni. Dzisiejsze 47,5 cm, dodam że to życiówka :mellow: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 No to pogratulować życióweczki:) Teraz już czas na --> +50cm:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekC Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Tym razem tylko 44cm,ale pięknie walczył.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Chłopaki gratulacje!!Piękne kropasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 witam mój wczorajszy życiowy dublet 55cm i 52cm pstrągale w znakomitej kondycji obdarowały mnie piekną walką i emocjamizestaw na który je złowiłem team dragon 5-15g 2,7mkolowrotek cormoran black star żyłka siglon 0,20wobki własne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Witaj Bartek. Gratulacje pieknych lorbasków Piekny dublecik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Ostro dały popalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi