Skocz do zawartości

Pstrągi 2011

Sławek

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 620
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Czołem

Dopiero dziś miałem czas zajrzeć do mego ulubionego wątku.. Gratuluję łowcom i tak trzymać!

Ale trochę mnie zastanawia gdzie się podziali łowcy, którzy regularnie meldowali tu ryby na otwarcie sezonu przez ostatnie kilka lat? Zestarzeli się, czy co? B)

@maxtip

Kij 2.13m, ATC, 7-14gr - bliźniaczy stoi w wątku giełdowym. Świetny kij pstrągowo-okoniowy.

... no... nie do końca szukam kija pod okonio-pstrąga... zerknąłem ci przez ramię, na wodę i zaciekawiło mnie czym to obrabiasz... mam coś podobnego pod bokiem... zastanawiałem się czy kij w długości 2,1 - 2,3 m będzie o.k (przyzwyczajony jestem do dłuższych)... teraz widzę, że jak najbardziej... dzięki za info... pozdrawiam...

@maxtip

Kij 2.13m, ATC, 7-14gr - bliźniaczy stoi w wątku giełdowym. Świetny kij pstrągowo-okoniowy.

... no... nie do końca szukam kija pod okonio-pstrąga... zerknąłem ci przez ramię, na wodę i zaciekawiło mnie czym to obrabiasz... mam coś podobnego pod bokiem... zastanawiałem się czy kij w długości 2,1 - 2,3 m będzie o.k (przyzwyczajony jestem do dłuższych)... teraz widzę, że jak najbardziej... dzięki za info... pozdrawiam...

..pisałem o okoniach 30+ a nie paprochowej troczkarni :lol:

..pisałem o okoniach 30+ a nie paprochowej troczkarni :lol:

Miałem nie odpowiadać, bo i wątek o pstrągach i Patryka lubię :D, cóż wtrące swoje 5gr. -Patryk nie ignoruj troczka :):D ja sporo z przedziału 35-40+ okoni złowiłem właśnie dzięki paprochowej troczkarni :lol:.

Sorrry kropkowani koledzy, ale mooosiałem :):D

PZDR

Zanderix

P.S.

Zazdraszczam wód płynących - ja narazie dreptam tylko po pobratymcu tego co w whisky pływa

Arku, dzięki - również darzę Cię wirtualną sympatią ( może kiedyś będzie szansa poznać się w realu). Co do troczka, nie zrozum nie źle, ale jakoś nie przepadam za tą metodą i jakoś tak dziwnie kojarzy mi się z zawodniczymi miarowcami. Choć zapewne, i bez dwóch zdań można nią łowić większe oxy :D.

Witam,byłem wczoraj na kropkach,śnieg jeszcze trzaskał i zapadał się pod nogami,rybki się płoszyły.Miałem kilka podbić i suchych puknięć i to wszystko.W tych miejscówkach gdziecoś się działopostanowiłem dobrze ugnieść śnieg na brzegu i przyjechać tam jutro.

Dzisiaj byłem,tam gdzie miałem podbicia i puknięcia,tym razem wszystkie w nożyczkach.Poniżej wklejam kilka rybek.

.

post-3107-1348915054,9081_thumb.jpg

post-3107-1348915054,9649_thumb.jpg

Największy dzisiejszy 50 bez 2 cm. :wacko:

Sprzęt:kijek 5-15 Elite L.R.dł- 2,95.

Kołowrotek team dragon 935, żyłka 0,22 ,blaszka rozm.nr.3.

Blaszkę podawałem delikatnie w górę rzeki pod drugi brzeg.

Brania z wachlarza bliżej mojego brzegu.

.

Pozdrawiam.

post-3107-1348915055,0254_thumb.jpg

Ja bardziej zazdroszczę Brytyjczykom ich dbałości o swoje zasoby ...

Jeszcze nie tak dawno temu i w Polsce tak było, a wędkarze dbając o pstragi swoimi decyzjami zaczynali sezon połowów pstrągów od 1 kwietnia, a chronili pstrągi od początku września do końca marca. Mimo tego, że rozporządzenia wydawane przez ministrów rolnictwa wymagały ochrony w okresie zaledwie od połowy września do połowy grudnia ...

Taki zakres ochrony mają obecnie wciąz Słowacy i Czesi ...

Nie wystarczy nie zabierać ryb, nie zabijac ich, utytłanych w śniegu, ale też warto im dać odetchnąć od łowienia, żeby mogły się odwdzięczyć jakością łowisk ...

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski