patu Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 ostatnia fotka jest odwrócona(lustrzane odbicie- z prawej do lewej ) Czemu taki zabieg? Nie mam pojęcia Tzw pokazać jak najmniej - zmylić jak najbardziej - standartowa ochrona miejscówki Wielu ludzi tak robi... nie widzę w tym nic złego ..nic dodać, nic ująć. @Baloo, podesłać Ci NEF-y, czy uwierzysz, że te pstrągi sa tak ubarwione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Patryk rewelacyjne fotki, każde z nich nadaję się na konkurs do kalendarza Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 @Baloo, podesłać Ci NEF-y, czy uwierzysz, że te pstrągi sa tak ubarwione... @Patu - jeśli są takie jaskrawe, to faktycznie masz wyjątkowe łowisko. To są Twoje fotki i Ty je prezentujesz jak chcesz, ja mogę tylko podziwiać piękne ryby jakie łowisz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Pamietam ze Rognis tez takie piekne Pstragi pokazywal , domyslam sie ze to ten teren wyjatkowe kolory i ciapki ...gratuluje Patu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Pogratulować wszystkim łowcom ciapaków - piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 pierwsze koty za płoty zimowo i mokro ale skutecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Fajne rybsony gratki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Ale różnorodnośc potoka w naszych wodach te dwa wyglądają jak całkiem inne gatunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Co to za wobek na pierwszej fotce jeśli można wiedzieć? Nie widać steru. Czy to jakiś jerk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 To -Strzyga- nowy model Mistrza Slawka Szuszkiewicza , na drugim zdieciu tez... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Dokładnie w obu przypadkach Strzyga,co do różnorodności to zleży od miejsca przebywania, głębokości wody i kolory dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Dokładnie w obu przypadkach Strzyga,co do różnorodności to zleży od miejsca przebywania, głębokości wody i kolory dna. Mnie się wydaje, że duże znaczenia miały ustawienia aparatu(ów?) Na jednym zdjęciu wszystko jest w ciepłych brązach, na drugim w zimnym niebieskim. Coś z balansem bieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 W jednym strumieniu zdazaly mi sie cieplobrazowe pstragi i malo ciapek by pol mili dalej zlowic takie -niebieskie - z duza iloscia ciapek Co do Strzygi ..to jest wobler ze sterem .. nie jerk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka81 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Dokładnie w obu przypadkach Strzyga,co do różnorodności to zleży od miejsca przebywania, głębokości wody i kolory dna. Mnie się wydaje, że duże znaczenia miały ustawienia aparatu(ów?) Na jednym zdjęciu wszystko jest w ciepłych brązach, na drugim w zimnym niebieskim. Coś z balansem bieli? Te pstrągi były zupełnie inne, złowione w dwóch baaaardzo różnych miejscach ale na tej samej rzece, ustawienia aparatu miały tu marginalne znaczenie (tło spowodowało ich wygląd - foto tym samym aparatem).Zauważyłem że pstrągi z różnych miejscówek mają różne kolory (wielkość nie jest tu bez znaczenia), w zależności od zacienienia, głębokości wody i koloru dna ale myślę że specjaliści mogą wypowiedzieć się w tej kwestii (ja mam jeszcze małe doświadczenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Ja tam wierzę. Jak wyciągnąłem kiedyś pstronia z zapiaszczonego dołka, wyglądał jakby wcale nie kropaskiem był. Żeby nie ta tłuszczowa to pewnie bym się dłuuugo domyślał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Kwestia zarówno środowiska jak i genów. Potomstwo tej samej samicy ma różne ubarwienia i ciapki bo zapładnia zwykle kilka samców. Ciekawe jest to, że w każdym takim tarle powstają rybki właściwie srebrne bez ciapek. Trzymane w stawie takie ryby są całe życie srebrne i się nie trą. Zawsze mnie zastanawia co by było gdyby je do morza wpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dzisiaj o 10-tej odebrałem nowy kijeczek złożony pod rzecznego sandaczyka.Próbowałem w domu na sucho... jakoś nie szło .Pojechałem na mokro kijek żyletka . . Sprzęt-kijek restaffine knight dł.3.05 10-45gr.kołowrotek team dragon935,żyłka 0,22przynęta blaszka nr.3,rybki brały ze środka rzeki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 No Adamie ,i kijek i rybka pierwyj sort,pewnie jeden z najszybciej przetestowanych na rybie . Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 @Pampuch Znaczy ze szczesliwa wedeczka bedzie Gratuluje ladnego pstraga.Dzieki za fotke rasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyjec Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Brawo !Ja we wtorek ruszę z sprzętem boleniowym na pstrążka może też się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 PAMPUCHU, warto było co ? Przepraszam za offa ale chłopaki,jakbyście wzięli do ręki tego japończyka Restaffine to bylibyście w lekkim szoku .Leciusieńkie cacko, szybciutkie a pod obciążeniem.... coś pięknego.Czuć moc ale w ŻYCIU nie powiedziałbym że to jest wędka do 45gr,12-25lb .Ja nie mogłem uwierzyć.JA CHCĘ JĄ MIEĆ . A tak po za tym gratuluje Adamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Dzięki chłopaki warto warto to mieć <_< . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 @Pampuch restaffine monster boron jest jeszcze lepszy od knigta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Gdyby takie potokowce pływały w naszych rzekach.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Niestety najwięcej takich jak ten jeden z dwóch ździsiejszych... takie nasze realia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi