Skocz do zawartości

TROCIE 2011

supersobi

Rekomendowane odpowiedzi

No i przynajmniej będę teraz wiedział jak Troć wygląda Szlag by go trafił, mnie jeszcze 5 miesięcy do otwarcia sezonu zostało a tu taki jeden gra na gulu ładnymi rybkami, to nie fair, zbanować go jak nic

Gratuluję i rybki i tęgiej głowy że po Sylwestrze siły miała na zwleczenie się na łowisko.

Pozdrawiam :D

- wymiar edukacyjny - :lol:

Trotkę złowiłem na zewnętrznej burcie zakrętu, branie spod nawisu, przyneta karlinka Wołka.Średnio-szybki uciag wody. Głębokość ok 1,5m. Szybki hol, lądowanie wyslizgiem na nawis.

Sprzęt (zwykły, prosty bez żadnego szału ;) ): klasyczna wędka spinningowa 2,9m 21-50g Dragona z serii millenium z kołowrotkiem shimano rozmiaru 3000. Plecionka PP 20LB - tak na brak zaczepów ;)

No i to na tyle :lol:

Dziekuję za gratki :D

Witam.

Ina w tym roku zreszta jak i w poprzednim obdarowalo kilka osob ladnymi rybkami.

Ja wczoraj dostalem ladnego samca lekko ponad 70cm dzis katowalem okolice Sowna. Z rana na spina a od godz 14 kaleczylem lowienie muchowka :)niestety obeszlo sie bez kontaktu.Pogoda piekna, oby w tym roku wiecej takich udanych wypadow nad rzeke.

Jak dostane zdjecie swojej rybki to sie pochwale :D

Wędkowałem na Słupi w dniu 01.01 ,w rejonie miasta. Niestety ryb z za dużo nie było , padały pojedyncze sztuki, takie ok 2Kg. Pogoda ,pochmurno z przejaśnieniami , wiał bardzo silny wiatr. Woda taka jak na zdjęciu.

http://img196.imageshack.us/img196/8062/supiawsupsku.jpg

mifek edit: zdjęcie niezgodne z regulaminem

Było Nas na tey ;) wyprawie 4 .Jeden łowił na wahadła woblery i inne trociowe wynalazki.Wszystkie trotki padły na gumę.A więc może czas pomyśleć o zmianie przynęty????

rolek problem w tym ze ja wiem ze są miejscowki w których guma jest wprost idealna. Ale mi ona jakoś tak nie bardzo z trociami się kojarzy :D co nie znasczy ze jej nie spróbuje... kiedyś w końcu