Skocz do zawartości

Okonie 2011

wobler129

Rekomendowane odpowiedzi

@Zanderix - przyszła, przyszła - nawet 2-3tyg wcześniej jak w zeszłych latach. U mnie rybki wchodziły w rzekę w połowie kwietnia

co roku dziś testowałem wobki dla @Mifka i szok - już nawet oczkują na powierzchni. Gratulacje super okonek :D

Dzięki za dobre słowo chłopacy :mellow:

Zapomniałem dodać to o co prosił swego czasu Remek, czyli warunki połowu :

Łowisko: płytkie ok. 1m rozlewisko na Żuławach

Pogoda: bajeczna <_< , lekki południowy wiaterek, słonecznie, ok. +8 Celsjusza

Sprzęt: może nie wszystkim przypasi <_< , ale generalnie DRAGON i kij i żyłka i guma i główka <_< <_<

PZDR

Zanderix

to i tak miałeś sporo szczęścia, że tak lekko Cię forumowy front równości dobrze potraktował. ja kiedyś za zbyt wiele naszywek Salmo dostałem większą burę!

Bo Ty się może tym przejmujesz :lol: , a forumowy front chyba wie, że mam na to ...... - i, że ja : po prostu tylko rybki sobie łowię :lol: .

Dobra Mateo dość OffTopa bo jeszcze, zamiast tym od testów to nam się oberwie <_<

PZDR

Zanderix

Po pierwsze Witam

Po drugie gratuluje rybek:)

Mi się udało dzisiaj przechytrzyć okonia który się załapał na dolna granicę regulaminu:)

Łowisko Warta ...Kijek jakiego używałem to IRI Lucky 305 + młynek Spro i 0.18 żyłeczka -

przynęta to żelastwo:)

Dodam,że od poniedziałku chodzę po kilka godz i wkońcu dzisiaj Warta mi wynagrodziła cały tydzień:)

http://img38.imageshack.us/img38/3833/okoneskuuu.jpg

No to i ja się pochwalę. Rzeka opływ Motławy koło Gdańska. Sprzęt FX 862-2 8'6 2-8lb 3-10gr plus TP 1000FA. Okoń skusił się na paprocha w kolorze motoroil z czarnym brokatem z zielonkawym ogonkiem plus boczny trok. Pasiaków było kilka ale ten wyszedł najlepiej (sorry za jakość ale fotę strzeliłem z telefonu) Był jeszcze przyłów w postaci szczupaczka ok 45 ale foty nie zamieszczam (wiadomo okres ochronny - skusił się na TAPS,a 3g w kolorze czerwony okoń)

.

A i prowadzenie bardzo delikatne ściąganie zestawu z delikatnym podrywaniem do 3-4 obroty kolowrotka przy innym prowadzeniu 0 kontaktu.

post-4326-1348915415,2723_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...

dziś w raz zaprzyjżnionymi kolegami wybraliśmy się nad wodę w planach były połowy białej rybki kleń ,jaż, boleń, pogoda nie co pokrzyżowała planu dość silny wiatr i przelotny deszcz nie na pawał optymizmem.jeden jazik ok 35cm melduje się u kolegi,u pozostałych jak i u u mnie po za okoniami i nie za dużymi szczupakami innych rybek brakhttp://img97.imageshack.us/img97/2962/p5012581.jpg

Uploaded with ImageShack.us