bobesku Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Witam i gratuluję rybek. Mi się dziś udało przechytrzyc rzecznego trzydziestaczka -takiego na styk:)Rybek siedział na spadzie dołka (+- 6m)-Kiedyś słynne (no powiedzmy bardzo dobre miejsce sumowe a obok godne sandaczowe:)...szkoda ,że kiedyś...Wypadzik jak zawsze, nawet gdy brania nie ma uważam za udany...Łowiłem troszkę na swoje wobki troszkę na gumki i tak w kółko.. oprócz tego kiilka mniejszych rzecznych rozbójników i mały szczupaczek:)pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 @Bobesku- pasiaki ogólnie w tym roku dobrze współpracują na Warcie,cieszy fakt że spory odsetek to właśnie takie 30taki. zastanawiam się tylko gdzie namierzyłeś taki dół jak piszesz +/-6m ,bo w moim uznaniu takie dołki wyginęły na Warcie równocześnie z dużymi okoniami,sumami czy sandaczami..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Rzeczny nie znaczy, że warciański Może Kolega wybrał się gdzieś dalej? A w temacie głęboczków, sam z chęcią namierzyłbym taki dół, ale na priv. Szczerze, widzę że ekipy wątróbkowców zmasowały atak na typowe sumowe miejscówki, więc z lokalizacjami dołów (jakich na naszej Warcie niewiele) radzę ostrożnie. Może to trochę przewrażliwienie, ale jakby jedną ładną rybę chociaż to uchroniło, to myślę że warto trzymać z kolegami z Forum bezpośredni kontakt mail.priv.tel. A ekipa, której maniery pozwalają rozpoznać nad ranem co jedli, co pili i na co łowili przez noc, raczej niezbyt przejmuje się tym co nad wodą i pod wodą... a takich ekip i tropów spotykam ostatnio sporo, myślę że internet mają i z niego korzystają. Przepraszam za OT, bo mnie się okonie zupełnie nie trzymają ostatnio. Gratulacje dla łowców i łowczyń! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smolcik Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Cześć, po długiej nieobecności na forum i braku czasu na efektywny spinning nareszcie udało mi się znaleźć trochę czasu na wędkowanie, tygodniowy rekonesans na jedno z moich ulubionych jezior (ponad 300ha, głębokie do 30m i wspaniała, przejrzysta woda II klasy) skończył się kilkunastoma pasiakami powyżej 30cm. Największy pasiak miał 40,5 cm, ale... oczywiście nie miałem zapasowych baterii do aparatu... Stary schemat, kto chce, niech wierzy, kto nie, ten nie Większe oczywiście też były, ale porośnięte wywłócznikiem dno szybko sprawiało, że po kilku odjazdach albo pasiak był przy burcie, albo w dnie. Miejscówka - typowy klasyk, wielka górka podwodna ze szczytem na 1,5m, brania przy spadzie do 6m z toni - to jedno z tych niewielu jezior, w których okonie polują stadami, sprawiając, że stynki i ukleje zaczynają latać Przynęta - Predator 2, różne kolory. Poniżej 36 letni kolczasty kolega. Uploaded with ImageShack.us Pzd., Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Panowie co do tych dołków na Warcie to one są....Ja nie posiadam środka pływającego co za tym idzie echa ipt itd ale znajduję je łowiąc od czasu do czasu (kiedyś tylko) na spławiczek:) A tam jak nie wygruntujesz = nie połowisz:) Takich 5m jest sporo...Największy mam 6.5..Zapewne i głębsze też się znajdąWarto trzymać z kolegamni od spławika-polecam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 No to się chyba przeproszę z moją bolonką O ile jeszcze mnie pamięta, a ja pamiętam gdzie ona zalega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Booseib Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zawitałem dziś po południu na Wrocławskie barki, celem był okoń, na boczny trok, kijek Dragon Millenium 2,85 2-12gr i młynek Shimano Seido żyłęczkę 0,18 udało się złowić okolo 30 okoni, średnio 15-27cm ale trafił się również taki oto gargus widoczny na zdjęciu 30+ )))Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 ładny-taki grubo wypasiony:)gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomSeb Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 To i jak w pierwszym poście pochwalę się dzisiejszym połowem Rzeka warta , okoń 40cm 1kg wagi + 4 mniejsze 28-32cm, wobler gloog hektor Niestety zdjęć z moją facjatą niemam ponieważ sam byłem na łowisku ,a zdjęcie robione było telefonem :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witamy na forum... Tak na przyszłość - połączenie plastikowego worka z rybą, to na tym forum spora prowokacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witamy na forum... Tak na przyszłość - połączenie plastikowego worka z rybą, to na tym forum spora prowokacja. A mi tam się podoba. Ryba żywa, leży na folii a nie na piachu czy trawie no i oryginalne ujęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witamy na forum... Tak na przyszłość - połączenie plastikowego worka z rybą, to na tym forum spora prowokacja. Większą prowokacją wydaje się być widoczny fragment metalowej siatki na ryby (Sic!) <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witamy na forum... Tak na przyszłość - połączenie plastikowego worka z rybą, to na tym forum spora prowokacja. Większą prowokacją wydaje się być widoczny fragment metalowej siatki na ryby (Sic!) <_< Mi się wydaje że to raczej siatka od podbieraka.Pozdrawiam Paweł.P.S.gratki dla łowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 A mi tam się podoba. Ryba żywa, leży na folii a nie na piachu czy trawie no i oryginalne ujęcie no ba, toć to przecież mata do wyhaczania w pomysłowej, ekonomicznej i kompaktowej wersji a i gratuluję łowcy okonia, piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BACIAR Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witam , Skupiając się tylko na okoniu - taki okaz z rzeki nie trafia się często. Gratuluję. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiomSeb Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Postanowiłem jeszcze zabrać głos bo widzę zaczynają się tu tworzyć teorie spiskowe ala sztuczna mgła . Bynajmniej umyślnie tą folią nie miałem zamiaru nikogo prowokować. Do miejsca w którym złapałem rybę szedłem a raczej pełzłem na oślep ok. 200-300 metrów w trzcinie 2,5 metrowej co zajęło sporo czasu,momentami stojąc w wodzie i trochę sobie ręce pokiereszowałem. Jednorazówka posłużyła mi niczym rękawica. Ryba była trzymana w ręce przez jednorazówkę , na zdjęciu widać kawałek ręki obok płetw brzusznych ,a bezpośrednio pod płetwą piersiową. A ta niby siatka to w rzeczywistości podbierak pstrągowy Jaxon Trout. I humorystycznie ucinając łeb hydrze spekulacyjnej tez jestem zwolennikiem złap i wypuść, tylko od święta biorę jakaś rybkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anowi Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Do niektórych komentujących wypada dodać komentarz: nie każdy ma w domu Photoshopa w którym pięknie obrobi fotkę Nie widzę nic złego w trzymaniu ryby na foli. Chyba to roztropniejsze niż walnięcie na glebę lub wykrzywianie pyska do pięknego ujęcia jakich jest mnóstwo. Sorki za OT ale widzę, że pokutuje jedyna jedynie słuszna linia pstrykania zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 niedługo każdego komu przez przypadek udało się na swej kamizelce przy rybie uwiecznić scyzoryk będzie się zarzucało że najpewniej 2 minuty po zrobieniu zdjęcia ją wypatroszył i wyfiletował Ryba piękna i wierze że w dobrej kondycji wróciła do wody, a gdybym sobie poharatał łapy i miał siateczkę przez którą mógł bym rybę chwycić to bym zapewne też tak uczynił ps. co do wykrzywiania pyska, zgadzam się w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Oto jeden z wielu takich grubasków złowionych w ten weekend.Kijek 2,13 st.croix , scorpion xt plus assasin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Ekstra ryby:)gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 @rolek GARATULACJE - FAJNE GARBY - u mnie niestety marazm na całego PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 O świcie też brały.W sumie padło 9 konkretnych okonków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Widzę że zniknął ten z nocy a więc jeszcze raz go wkleję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 jak łowienie na multika w nocy? Wielu sceptyków mówiło, że się nie da A jak Twoje doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolek Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Remku super sprawa.Nie ukrywam pierwszy raz ,dwie noce z rzędu łowiłem multikiem. Zero bród Przynęta była uzbrojona w główkę 14 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi